Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VUR MEHMETİM – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye
VUR MEHMETİM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye sınırında konuşlanan terör örgütlerini etkisiz hâle getirmek, ülke güvenliğini sağlamak ve bölgedeki insanlar için huzur ortamı sağlamak amacıyla Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik operasyon başlattı.
HUKUKA UYGUN, MEŞRU MÜDAFAA
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, Zeytin Dalı Harekâtı 20 Ocak 2018 saat 17:00’de başlatılmıştır. Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir” denildi.
PLANLANDIĞI GİBİ
İLERLİYOR
Harekât’ın planlandığı gibi devam ettiği belirtilen açıklamada “Zeytin Dalı Harekâtı esnasında tespit edilen terör örgütüne ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 45 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 32 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Harekât planlandığı şekilde devam etmektedir” denildi.
SIRADA MÜNBİÇ HAREKÂTI VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kütahya İl Kongresi’nde, “Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, dün ise İstanbul’da basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
CAMİLERDE MEHMETÇİK
 İÇİN DUA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, “BM dahil tüm taraflara bilgi verdik” dedi. Türkiye, Suriye yönetimini de yazılı olarak bilgilendirdi.
KARA HAREKÂTI BAŞLADI
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik dün başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırdaki birliklere askeri araç takviyesi yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım, harekatın 2. gününde askerlerin kara operasyonları için 11.05’te Afrin’e girdiğini açıkladı.
İLKER BAŞBUĞ DESTEK VERDİ
26’ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı dakikalarda Twitter’dan yaptığı açıklamada “Afrin Operasyonu: Rusya hava sahasını açsa da açmasa da, Türkiye Afrin’e müdahalede kararlıdır. Türk Ordusu, bu harekatı en ince detayına kadar planlayıp icra edecektir. Ordumuza güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti