Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapağlı’da 4 milyon balık üretiliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Yapağlı'da 4 milyon balık üretiliyor

Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çelik, yılda 4 milyon ton balık ürettiklerini söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu ve Dinar Kaymakam Vekili H. Hasan Gökpınar ile birlikte Dinar’a Yapağlı Köyündeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait olan ve alabalık üretilen Su Ürünleri İşletme Tesislerinde incelemelerde bulundu.
Vali Balkanlıoğlu’na incelemeleri sırasında Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan eşlik etti.
Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çelik, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na tesis ile ilgili bilgi verdi. Çelik,“Tesisimiz 1994 yılında Or-Köy Genel Müdürlüğü tarafından verilen kredi ile kuruldu. Ortak sayımız 91 kişi olup, köy halkımızın yüzde 90’ı kooperatifimize ortaktır. Faaliyet alanımız alabalık üretimi, su ürünleri işleme, orman ve tarım ürünleridir. Yılda yavru alabalık üretim adedi ise 4 milyondur. Porsiyonluk alabalık üretimi ise yıllık 400 tondur. Üretim sahaları 25 bin metrekare olup havuz adedi 203 adettir. Tesisimiz ilk ihracatını 2003 yılında Almanya ve Hollanda’ya yapmıştır” dedi. (Kocatepe)