Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşar Oflaz’dan Sare Davutoğlu’na mektup

Bu haberin fotoğrafı yok
Yaşar Oflaz’dan Sare Davutoğlu’na mektup

Anadolu Ajansı’nın haberlerinin telif hakkının Yazı İşleri Müdürü olduğu gazete tarafından ödenmemesi nedeniyle hapse giren gazeteci Yaşar Oflaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na mektup gönderdi

Bir ay önce Sare Davutoğlu’na gönderilen mektupta, durumuyla ilgili bilgileri özet olarak yazan Oflaz’a henüz yanıt verilmedi. Seçim çalışmaları nedeniyle Davutoğlu’nun mektubu yanıtlayamadığını düşünen Yaşar Oflaz ve ailesi önümüzdeki günlerde adaletin yerini bulacağını bildiklerini söylediler.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Av. Ali Özkaya’ya Yaşar Oflaz’la ilgili bilgilerin verildiği kaydeden Afyonkarahisar Gazetecileri Dayınışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları da hukuk anlamında çarelerin en yetkili isimler tarafından arandığını bildirdi.
Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday da yaptığı yazılı açıklamada, internet habercisi ve gazeteci olan Yaşar Oflaz’ın durumunu yakından takip ettiklerini ve suçsuz olduğuna yürekten inanılan Oflaz’ın yönetim kurulu olarak da arkasında olduklarını beyan etti.
Oflaz’ın mektubunda özetle şu ifadelere yer verildi:
“2010-2013 arasında çalışmış olduğum Afyon Odak gazetesi Anadolu Ajansı’na (AA) abone olmadığından dolayı Anadolu Ajansı’nın gazetede izinsiz yayınlanan 10 tane haberi tespit eden ajans gazeteye dava açarak kazandı. Gazete imtiyaz sahibi, Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü şüpheli olarak bizlere mahkemeden tebligat geldi. Gazetede asgari ücretle çalışan Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Oflaz’a Mahkeme sonucu toplam 10 adet haberin her biri için 5’er bin TL’den toplam 50 bin TL, adli para cezası karşılığı 500 gün hüküm verildi. Gazetenin ortağı değilim, hissedarı değilim, bir çalışanı, alınan maaş aylık 5 bin TL. değil, Asgari brüt, geçinen birisiydim. Odak gazetesi patronu benim eniştem başbakan, bu işi hallederiz, AA müdürünü de görevden aldırırız diyerek ne ajansa abone oldu ne de cezayı ödedi. Böylece olan asgari ücretli gariban bana oldu.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti