Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni AFJET Müdürü cep yakan faturaları mı indirecek?”

DP İl Başkanı Hikmet

DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun AFJET Genel Müdürü atamasıyla ilgili açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. Bülbül, “Yeni AFJET Genel Müdürümüz, size göre Afyon’un termal su yataklarının haricindeki bilinmeyen alanlarında yeni termal kuyular mı bulacak? Cep yakan AFJET faturalarını dörtte bir fiyatına mı indirecek?” dedi

 

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun, Kocatepe Gazetesine yaptığı açıklamada yeni atanan AFJET Genel Müdürü ile ilgili sözlerini eleştirdi.
“AÇIKLAMA LAF OLSUN TORBA DOLSUN TÜRÜNDE”
Hikmet Bülbül, Eroğlu’nun “Afyonlu bir kişi olması için çok araştırma yaptık. Doğrusunu isterseniz o kapasitede bir Afyonlu bulamadık.” sözlerinden duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Bülbül, “Uzatmadan bizde sayın vekilimize doğrusunu söyleyelim. Bakanlar çıkaran bir kent, cumhurbaşkanları çıkartan bir kent, genelkurmay başkanı çıkartan bir kent, Veysel Eroğlu dahil onun gibi genel müdür, genel müdür yardımcıları çıkartan bir kent AFJET’e genel müdür çıkartamayacak, öyle mi?
Böyle bir iddiada bulunmak kendinden haberi olmamak ya da gelen tepkiler üzerine zevahiri kurtarmak için, ‘Ben açıklama yaparsam, belki tepkiler azalır.’ saikiyle ‘Laf olsun torba dolsun’ türünden açıklama yapmaktır.” dedi.
“AFYON EGE’NİN SÖNEN YILDIZI DURUMUNA DÜŞTÜ”
“Sayın Vekil, Sayın eski bakan, illa her şeye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Bazen, bazı konularda susmak konuşmaktan daha evladır.” diyen Bülbül, “Afyon’a hizmeti öve öve yere göğe sığdırılmayan Vali Gökmen Çiçek’in, rektörlük yapabilecek o kadar hemşerimiz varken ki sizin de önerdiğiniz isim vardı AFSÜ’ye atanan mevcut rektörün tayinini bile sizler de çıkan kararnamelerden öğrendiniz. Kaldı ki AFJET’e paraşütle atanan genel müdürden mi haberiniz olacak? Afyonumuzun ‘Has ekmek kör memleket’ diye meşhur bir sözü vardır. Sayenizde Afyonumuz tam anlamıyla görevden alınan, yerine konulan ve bir türlü yerinden kıpırdatılmayan Afyonkarahisar’ı eğitim ve kültür parantezinde küme düşürme noktasına getiren ve bir türlü ne hikmet-i ala ise yerinden kıpırdatılmayan bürokratlar anlamında memleketimiz Ege’nin parlayan yıldızı yerine sönen yıldızı durumuna düşmüştür.” ifadelerini kullandı.
“SAYIN VEKİLİM KRAL ÇIPLAK”
Milletvekili Veysel Eroğlu’na susmasını tavsiyen eden Bülbül, “Söz gümüş ise sükût altındır, diye altından bile kıymetli bir sözümüz vardır. Bu sözün gereği lütfen susun ve iktidarın Afyonkarahisar’ı önemsemediği, iş yapma gücünüzün eksildiğini absorbe etmek için ulusal basında bile istihza uyandıran açıklamalarda bulunmaktan vazgeçin. Yerel gazetemize verdiğiniz beyanatınızdaki ‘O kapasitede bir Afyonlu bulamadık.’ tabirinizle atamasına referans olduğunuz ve atamasının bilginiz ve girişimleriniz ile yapıldığını iddia ettiğiniz yeni AFJET Genel Müdürümüz, size göre Afyon’un termal su yataklarının haricindeki bilinmeyen alanlarında yeni termal kuyular mı bulacak? Cep yakan AFJET faturalarını dörtte bir fiyatına mı indirecek? Yoksa termal havzalarda vatandaşın soluğunu kesen elektrik faturalarına derman olacak elektrik mi üretecek? Sayın vekilimiz, partinizin önemli kişisi Bülent Arınç’ın söylediği gibi ‘Kral çıplak, bunu da söylemek gerek.’ Tüm Türkiye gibi Afyonkarahisar da gerçekleri yaşıyor, görüyor, kralın çıplak olduğunu biliyor. Bu kent siz gibi ne cevherler çıkardı ama onların neredeyse tamamı bizden değil zihniyetindeki tek adam ölçüleri ile görülmüyor, bilinmiyor, değerlendirilmiyor. Sayın Bakanım uzun lafın kısası Afyon’un değerli insanlarını rencide edecek konularda ve yarın utanacağınız sözleri kullanma konusunda lütfen susun ve Afyonkarahisar’ın sizi güzel hatırlaması için Afyonkarahisar’a fırsat yaratın. Bu kent bir daha genel müdürler, bakanlar, hatta cumhurbaşkanı çıkartacak cevherleri sinesinde hâlâ barındırıyor. Sayın vekilim Eroğlu, sizin gördüğünüz ama açıklayamadığınız gibi her şey ortada; Kral çıplak. İnanmazsanız çıkın çarşı, pazar, esnaf ziyaretlerine kralın çıplak olduğunu kendi gözlerinizle görün.” dedi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi