'Yeni Bir Sendika Ve Toplu Sözleşme Kanunu Yapılmalıdır'
Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube ve Çobanlar İlçe Teşkilatı olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına atanan Çobanlar İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Badak'a hayırlı olsun dedi.
Şube Başkanı, Şube Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanı ve İlçe yönetim kurulunun bulunduğu hayırlı olsun programında Şube Başkanı Mustafa Arslan, “Çobanlar ilçesinde özveri ile çalışan ve artık İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapacak olan İbrahim Badak’a yeni görevinde başarılar dilerim. Çobanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak eğitime verdiği önemi ve eğitim çalışanlarına gösterdiği değeri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak tüm Afyonkarahisar görecektir” dedi.
Güncel konulara da değinen Arslan; “Zenginlerin ve güç odaklarının aracı olan küresel sömürünün, işgal politikalarının ve bölgesel despotluğun son örneği Sudan’da sergilenmektedir. Milyonlarca insanın ölümle yaşam arasında sıkışmasının sembolü haline gelen Sudan’da yaşananlar insanlık, vicdan ve ahlak adına utanç vericidir. Sudan’da masum insanlara karşı sergilenen zulme son verilmesi, bunların sorumlularının hukuk önüne çıkarılması vicdan ve hak bilincine sahip her insanın yükümlülüğüdür. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun, kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi, çalışma şartlarından kaynaklanan sorunlarının toplu pazarlık masasında çözümü konusunda artık yetersiz kaldığı ortaya çıkmıştır. Sendikal hak ve özgürlükler ile örgütlenme ve toplu pazarlık hakkının ILO ve uluslararası hukuk normları ekseninde, emeğin değeriyle ve akıtılan terle uyumlu hale getirilmesi amacıyla yeni bir sendika ve toplu sözleşme kanunu yapılmalıdır” diye konuştu.
Çobanlar Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Halil Kuş; “Çobanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Badak’ı, bir eğitim neferini kaybettiğimiz için hüzünlü ancak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak göreceğimiz için mutluyuz. Kendilerine yeni görevinde başarılar dilerim. Çobanlarda eğitim ve eğitim çalışanları için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi. Programının sonunda Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan ve Çobanlar İlçe Başkanı Halil Kuş tarafından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Badak’a tablo takdimi yapıldı.
Bakmadan Geçme
