Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni müftüye sıcak karşılama – Kocatepe Gazetesi

Yeni müftüye sıcak karşılama – Kocatepe Gazetesi
Yeni müftüye sıcak karşılama

Erzincan Müftülüğü’nden Afyonkarahisar Müftülüğüne atanan Burhan İşleyen dün öğleden sonra görevine başladı. Müftü İşliyen’e sıcak bir karşılamanın yanı sıra cübbe giydirme ve berat teslim töreni de düzenlendi

Din görevlileri ve idare personel tarafından karşılanan İl Müftüsü Burhan İşliyen medyaya makamda görüntü verdikten sonra toplantı salonunda düzenlenen cübbe giyme berat teslimi törenine katıldı. Tören Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.
İŞLİYEN’İN TAYİNİ SEVİNDİRDİ
Cübbe giyme ve berat teslim töreninin açılış konuşmasını Müftü Yardımcısı İsmail Yıldırım yaptı. Müftü İşliyen’in Afyonkarahisar’a tayin edilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Yıldırım; “Uzun zamandır kendisini bekliyorduk. Vekâletle yönettiğimiz görev her ne kadar bizimi için şeref olsa da vekâletin doğasından kaynaklanan durumda malumdur. Bilindiği üzere ben geçen yıl 10 Aralık tarihinde Müftü Yardımcısı olarak göreve başladım. 22 Aralık tarihinde eski Müftümüz Ankara’ya tayin olduğunda söylemek ne kadar uygun olur bilemem ama bana bırakmamasını yalvarırcasına istediğim halde görevi bana bıraktı. Vekil müftülük görevi benim için tecrübe oldu.” dedi.
AFYON’UN MANEVİYATI İYİ
İsmail Yıldırım, 8 aya yaklaşan müftü vekilliği görevi sırasında; meslektaşlarının özverili çalışmaları, samimi gayretleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun tahmininin üzerindeki desteği ile bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek bunun için şükrettiğini söyledi. Din hizmetlerinde gözle görülür iyileşme olduğunu vurgulayan Yıldırım; “Müftüler seminerinde Sayın Hocamızın buraya atanacağı Sayın Diyanet İşleri Başkanımız tarafından bana ifade edildi. Seminerde kiminle konuşsam hocamızdan sitayişle bahsettiler. Her biri kendisinin çok iyi bir insan, iyi bir Müslüman, iyi bir idareci olduğunu söyledi. Bu güzel haberi duyduktan sonra aşağı yukarı her gün kararnamenin çıkmasını bekliyorduk. Ramazan bayramının akabinde hocam buraya teşrif ettiler. Atamanın kendisine, camiamıza ve din hizmetleri için hayırlı olmasını diliyorum. Allah sizi hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Afyon maneviyatı iyi olan illerimizden biridir. Memnuniyetle söyleyebilirim ki; Cami, kuran kursu ve irşad hizmetlerimiz Türkiye ortalamasının üzerindedir.” diye konuştu.
KADROLU VAİZ
SIKINTISI VAR
İl merkezine bağlı 132 cami, 55 Kuran kursu olmak üzere, genel toplamda bin 129 adet cami, 202 adet kuran kursu bulunduğunu aktaran Yıldırım; “Cami görevlilerimizin mesleki bilgilerine başka yerlerdeki örneklere baktığımızda iyi durumda olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımız gayretle çalışmaktadırlar. Yalnız İl Müftülüğü’nün birkaç eksiği var. Üç tane vaizimiz var onlar cezaevinde çalışıyorlar. İki tane bayan vaizemiz var. Ala fetva hizmetleri ile irşad hizmetlerini özellikle bayanlara yaptırıyoruz. Daha çok gönüllü Kuran Kursu öğreticisi kardeşlerimizle karşılıyoruz. Kendi görevlerinin yanı sıra bunu gönüllü olarak yürütüyorlar. Kendilerine müteşekkirim. Kadrolu vaiz olmayınca, müftülükte kadrolu yeteri kadar personel olmayınca hizmetin çok iyi yürütüldüğünü söylemekte zordur. Ama bu kardeşlerimize ben müteşekkirim. Çünkü bu işleri ekstra görev şeklinde gönüllü olarak bize yardımcı oldular.” şeklinde konuştu.
ŞUBE MÜDÜRÜ ŞEF EKSİK
Üç ayrı şube müdüründen birinin bulunduğunu, personel, idari ve mali işler şube müdürünün bulunmadığını dile getiren İsmail Yıldırım; “Şefimiz eksik. Teknik personelimiz yok ama tüm bunlara rağmen arkadaşlarımızın gayretleriyle din hizmetleri iyi durumda yürütülmektedir. Ama tabi iyinin daha iyisi vardır. Asil olarak atanmış tecrübeli bir il müftüsünün göreve gelmesi ile hem koordinasyon daha güzel sağlanır hem de motivasyon daha güzel sağlanır. Eksikler müftümüzün gayretinizle başkanlıktan giderilir. İnşallah önümüzdeki günlerde Mevla’nın takdir ettiği süre kadar burada hayırlı hizmetler verirsiniz. Yeni müftümüze görevinin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
AFYON GÜZEL BİR ANADOLU ŞEHRİ
Afyonkarahisar’ın yeni Müftüsü Burhan İşliyen cübbesini giyip, müftülük beratını aldıktan sonra çalışma arkadaşlarına hitap etti. Anadolu’nun şirin bir vilayeti olan Erzincan’a hizmet süresinin 11 yıl olduğunu belirten İşliyen, kendisini güzel bir Anadolu şehri olarak tanımladığı Afyonkarahisar’a hizmet için gönderen Allah’a hamd ederek sözlerine başladı. Yolunu takip edip, rehber edinilen, ahlakı dikkate alınan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) binlerce salâtı selam gönderen İşleyen şöyle konuştu: “Bütün kalbi duygularımızla hoş geldin temennilerinize hoş bulduk diyor, dualarınızı istirham ediyorum. Hangi konum ve makamda bulunursak bulunalım ilahi takdirin gereğini yerine getiriyoruz. Rabbimizden niyazımız; Rabbimiz bizi hep razı olduğu mekânlarda, razı olduğu işlerle, razı olduğu hal üzere istihdam eylesin inşallah.
HEDEF DAHA İYİYE ULAŞABİLMEK
Görevin bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Burhan İşliyen, Afyonkarahisar atamasının söz konusu olduğunda daha önce burada görev yapan hocaların kimler olduğunu incelediğini söyledi. Gerçek anlamda Türkiye genelinde ve dünya da bile isim yapmış çok saygın hocaların görev yaptığına değinen İşliyen şunları söyledi: “Din hizmetini, manevi hizmeti asıl dünya da bulunuş gayemiz olan Rabbimize kulluğumuzu kolaylaştıracak ve kulluğumuzu doğru yapmamızı yürüten çok kıymetli hocalarımız olmuş. Onların bıraktığı emaneti devir almak ağır bir sorumluluk. Allah’tan niyazım; bu sorumluluğu ifa edebilmeyi, bayrağı 8 aydır görevi ifa eden İsmail hocamız ve önceki hocalarımızın bıraktığı yerden taşımayı bana sizlerle birlikte nasip etsin. Başarılar ve başarısızlıklar hepimize ait olarak kayda geçecektir. Dolayısıyla din görevlileri ve idari personelimizin destekleriyle, dualarıyla, mülki idarecilerimizin destekleri, talimat ve yönlendirmeleri ile DİB teşkilatımızın destekleriyle, il halkının dualarıyla daha iyi yerlere ulaşmayı Allah bizlere nasip etsin.” (Kocatepe)

Burhan İşliyen kimdir?
1969 Erzincan’ın Kemah ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kemah’ta tamamladı. 1987’de Kemah İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 1989 yılı yaz aylarında açılan bir Arapça kursuna katılmak amacıyla gittiği İstanbul’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçiş yaptı. Fakülteyi 1992 yılında bitirdi. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâmi Bilimler Tasavvuf dalında “Muhammed Masum el – Ömeri el Müceddidi’nin es-Seb’u-l Esrar Fi Medarici-l Ahyar adlı eserinin tercüme ve değerlendirmesi ” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1992-93’te Hatay’ın Altınözü, 1994-97 yıllarında Kayseri’nin İncesu İmam Hatip Liselerinde Meslek dersleri öğretmenliği, 1998’de Malatya Yeşîlyurt-Görgü İlköğretim Okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1997 yılında açmış olduğu Müftülük imtihanını kazanarak 1998 Ekim ayında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Müftülüğe başladı. Üç yıl Doğanşehir, 2 yıl Erzincan’ın Üzümlü ilçelerinde olmak üzere toplam 5 yıl ilçe müftülüğü yaptı.2003 yılında Erzincan İl Müftü yardımcılığına, 17.09.2009 ‘ da Erzincan İl Müftülüğüne atandı.06.07,2013 tarihinde İlimiz Müftülüğüne atanan İl Müftümüz, evli ve 4 çocuk babasıdır.