Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni okul binasında süt keyfi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke
Yeni okul binasında süt keyfi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde 5 yıldır uyguladığı “Okul Sütü Projesi” kapsamında sömestr tatilinin ardından yeni binada öğretime başlayan Ataköy İlkokulu öğrencilerine idareciler ve öğretmenler birlikte süt dağıttılar.
Temel Eğitim Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, Türkiye genelinde uygulanan proje kapsamında Afyonkarahisar’da da ana okulları ve ilkokullarda ki öğrencilere süt dağıtıldığını söyledi. Ülke genelinde toplam 2,5 milyon öğrenciye süt dağıtımı yapıldığını kaydeden Bıdık; “Öğrencilerimizin süt içerek sağlıklı büyümeleri amaçlanan proje 5 yıldır devam ediyor. Beş yıllık süreçte 8 milyon civarında süt içildi. İnşallah bu yılda öğrencilerimize haftanın üç günü süt dağıtımı yapılacak. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri okul müdürlerinin uygun gördükleri saatlerde öğrencilerimize öğretmenlerinin gözetiminde içmeleri için süt dağıtımı yapılacak. Benim kızım ve oğlum da okula gidiyorlar ve süt içmeyi onlarda çok seviyor. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin hafta içi okulda hafta sonu da evde süt içmeyi ihmal etmemelerini bekliyoruz. Bu yaşlarda süt içimi sağlıklı büyüme ve gelişim açısından, diş sağlığı için büyük önem taşıyor” dedi.
Süt dağıtımında; Temel Eğitim Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, Şube Müdürü Hikmet Tuncer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçetin, Ataköy Okulu Müdürü İbrahim Alkan, Müdür Yardımcısı Hava Çelik, Sınıf Öğretmeni Selminaz Uğuz hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti