Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yetimin hakkını koruyup hesabını soracağız”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, iktidarı sert bir dille eleştirdiği basın toplantısında yetimin hakkını, her zaman her yerde koruyarak hesabını soracaklarını söyledi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu, mübarek Ramazan ayının hayırlar getirmesini dileyerek yerel ve genel gündemi değerlendirdi.
“ALLAH VİRÜS
İLLETİNDEN KURTARSIN”
Muhammet Mısırlıoğlu, Ramazan ayının tüm İslam Âlemi ve Türk Milleti için mübarek olmasını ve Ramazan Bayramına sağlıkla erişebilmeyi dileyerek, “Ramazan ayından bahsetmişken, çok zor bir zamanda mübarek ayımızı idrak ediyoruz. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle halkımızın neredeyse yüzde 80’ni zor durumda. Allah en kısa zamanda bizleri bu illetten kurtarsın inşallah.” dedi.
“ÖZKAYA’YA GEÇMİŞ OLSUN,
AMA KENDİNİ İZOLE ETMELİYDİ”
Muhammet Mısırlıoğlu, Kovid 19 testi pozitif çıkan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın en kısa zamanda eski sağlığına kavuşmasını diledi. Mısırlıoğlu, “Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya test verdikten sonra sonuç belli olana kadar kendini izole etmesi gerekirken kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeyi uygun görüyor. Sonra testi pozitif çıkıyor. Tüm ziyaret ettiği yerlerde yakın temasa geçtiği kişiler şu anda risk altındadır. Kurallara hep birlikte uyalım.” diye konuştu.
“HESAP SORMAK
BOYNUMUZUN BORCUDUR”
“Mübarek Ramazan ayı nedeniyle iktidar ve yandaşlarının masalarında kuş sütü eksik olmazken, zorda olan vatandaşlarımızın çöp konteynırları ve pazar artıklarıyla iftar yapacak ve oruç tutacaklar.” diyen Mısırlıoğlu, “Bizler bu vatandaşlarımızı gündeme getirdiğimizde, ya PKK’lı olacağız, ya da FETÖ’cü diye suçlayacaklar. Bizim yaramız yok Allah’a şükür. Hiç gocunmayız. Bizleri suçladıkları örgütlerle zamanında kimlerin kol kola gezdiğini herkes biliyor. Devletin malı deniz, yemeyen domuz sözü günümüze çok uygun bir duruma geldi. Daha önce devletin malı diye kimsenin el sürmediği yetimin hakkını, her zaman her yerde koruyarak hesabını sormaya devam edeceğiz. Her ne kadar sorunca suç işlemiş olsak da, İYİ Parti olarak sormak bizim boynumuzun borcudur.” şeklinde konuştu.
“128 MİLYOR DOLAR NEREDE?”
Güncel tartışmalardan biri olan 128 miyar doların akıbetini soran Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Hazine ve Maliye Bakanı ‘Milli Eniştemizin’ döneminde buharlaşıp ortadan kalkan 128 milyar dolar nerede? 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ’nün yaptığı silahlı saldırıda canlarını kaybeden vatandaşlarımız için toplanan 353 milyon lira eski para ile 353 trilyon lira para nerede? Adı AK ama her şeyi gizli olan iktidar partisinin önce bunların hesabını vermesi lazım. Bu sorduklarımız sadece bazılarıdır. Deprem yardım paralarını, işsizlik paralarını ve daha hesabı kapalı olan ve araştırılması suç olan yolsuzluklardan bahsetmiyoruz.”
“HER DOĞAN BEBEK
GIRTLAĞINA KADAR BORÇLU”
AK Parti iktidarının “Yol yaptık, hava alanı yaptık, tünel yaptık.” diye böbürlendiğini belirten Mısırlıoğlu şunları söyledi: “AK Parti hükümeti tüm bu yatırımları inanılması güç yolcu garantili yapmaktadır. Bu proje ile ülkenin kasaları boşalırken, dünyaya gözlerini açan her bir bebeğimiz gırtlağına kadar borçla doğmaktadır. Bu bir ülke yönetimi değil, ülkeyi batırma taktiğidir. AK Parti ülkeyi bir güzel batırmaya devam ediyor. Şimdide kanal İstanbul Projesi ile ‘Kim ne derse desin yapacağız.’ diyen zihniyettir. Türkiye Cumhuriyetini Katarlılar’a teslim etmek için elinden geleni yine yapıyor. Bir yanda açlığa mahkûm edilen halkını görmezden gelen iktidar, diğer yandan hangi mütahidi zengin ederim diye plan yapan bir iktidar. İYİ Parti iktidarında, yapılan bu yolsuzlukların hesabını kuruşu kuruşuna soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın, tüm halkımız buna inansın.”
“AK PARTİ VİRÜSÜ TÜRKİYE’YE
YAYMAYI BAŞARDI”
AK Parti kongreleriyle virüs salgınında artış yaşandığını ileri süren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Kendilerinden olanların serbest, kendilerinden olmayanların yasak olduğu bir kongreden bahsetmek istiyorum. Ülkemizin pandemi nedeniyle tüm Türkiye’nin kırmızı olduğu ve günlük 250 can kayıplarının yaşandığı bir dönemdeyiz. Önce gençlik kollarının kongresi, arkasından kadın kolları kongresi ve daha sonra büyük kongresi yapan AKP, Türkiye’nin her yerinden toplayarak getirdiği vatandaşlarımızla virüsü tüm Türkiye’ye yaymayı güzel başardı. Bu kongreleri bu şekilde taşıma kalabalıkla yapmak zorundaydı. Nedenine gelince, kendi yaptırdıkları anketlerde bile yüzde 30 barajının altına düştüğünü gören AKP, halkımızın gözünü boyamak için böyle bir organizasyonu yapmak zorunda kaldı. Onlar için insan sağlığının hiç bir önemi yok. Sadece koltuklarını kaybetmeyelim düşüncesi ile bu kongreleri yaptı. Maalesef kongreden sonra ülkemizin pandemi durumu gözler önünde.”
“VİRÜSÜ ARTIRAN
AK PARTİ, CEZASINI VATANDAŞ ÇEKİYOR”
Salgın seyri artışında esnafın rolünün olmadığını belirten Mısırlıoğlu sözlerini şöyle devam etti: “Siftahı zor yapan esnaf dükkânlarını açtı da o yüzden hastalık çoğaldı diye martaval okumasınlar. Virüsü artıran AK Parti, cezasını çeken dar gelirli esnaf, emekli, işçi, çiftçi vatandaşlarımız oldu. Şimdi de vatandaşlara parasız soğan patates dağıtacaklarını söyleyen AK Parti zihniyeti, üreticinin tüm zorluklarla ürettiği ve maliyeti çok daha yüksek olan patates ve soğana 0.85 kuruş vererek alacağını söylüyor. Geçen yıl çiftçisini kazandırarak ellerindeki ürünleri değerinde alan büyükşehir belediyelerinin yaptığı bu hizmeti, AK Parti iktidarı çiftçisini batırarak yapıyor. İşte sizlere klasik bir AK Parti taktiğidir.”
“YARDIMLARI
ÖTEKİLEŞTİRMEDEN YAPACAĞIZ”
İhtiyaç sahiplerini incitmeden yardım çalışmaları yürüttüklerini aktaran Mısırlıoğlu, “Bizler İYİ Parti olarak ‘İyilik bulaşıcıdır.’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, mübarek Ramazan ayında da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi desteklerimiz devam edecek. Halkımıza yaptığımız desteklerimiz vatandaşlarımız ötekileştirilmeden, partili veya değil ayırımı yapılmadan devam edecek. Sağ elin verdiğini sol el asla görmeyecek. Böylesine sıkıntılı bir dönemde sofrasında çorbası kaynamayan vatandaşımız kalmayacak. Tüm bu yardımlar gizli yürütülecek, hiç bir sosyal medya ve basın da yer almayacak. Oy hesabı yapmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Yaklaşık 15 gündür İYİ Parti Kadın Kollarımız bu konuda gizli ve hassas çalışmalar yapmaktadır. Kadın Kolları Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Hepinizin mübarek ramazan ayını kutluyor, ağız tadı ile bir ay geçirmenizi diliyorum.” dedi.
“ALMANYA’DAN DÖNMEYEN 43 KİŞİ
FETÖ SORUŞTURMASINA MI TAKILDI?”
Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin Gelişi Dünyası Derneği aracılığıyla Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden, 2’sinin geri döndüğünü belirten Muhammet Mısırlıoğlu, 43 kişinin akıbetini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Mısırlıoğlu, “Almanya’ya gönderilen 45 kişinin her türlü masrafları Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Toplam 45 kişi Almanya’ya gidiyor. Almanya’ya giden 45 kişiden ikisi Türkiye’ye dönerken 43 kişi Türkiye’ye dönmüyor. Bu dönmeyen kişilerin akıbeti bilinmemektedir. Bu kişilerin Almanya’ya iltica ettiği söyleniyor. İltica eden 43 kişi FETÖ soruşturmasına takıldıkları için mi böyle bir senaryo yazıldı? Ailesini bırakıp giden 43 kişinin akıbeti nedir. Neden kamuoyundan gizleniyor, buradan İçişleri Bakanına soruyoruz.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti