Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıl sonu sergisi beğenildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yıl sonu sergisi beğenildi

HEM ve Akşam Sanat Okulu’nda eğitim gören toplam 9 bin 366 kursiyerin bir yıllık çalışmalarından oluşan sergi açılışı dün yapıldı

Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerler tarafından hazırlanan bir yıllık çalışamaların ürünleri 22 Haziran Cuma akşamına kadar sergilenecek.
BİR YILLIK EMEKLER SERGİLENDİ
Mareşal Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurde öğrencilerinin sundukları halk oyunları gösterisin ardından HEM Müdürü Metin Aygök programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 506 adet kursun açıldığını söyleyen HEM Müdürü Metin Aygök, 9 bin 366 kursiyerin eğitimlerden yararlandığını bildirdi. Aygök; “Kurslarımızın açılmasında işbirliği içinde olduğumuz kurum amirlerine, dernek ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Kursiyer çalışmaları bir süre önce Rize Bölgesel Halk Eğitim Sergisi’nde tanıtıldı. Kurslarımız halkımızın bilinçlenmesi, eğitilmesi yönünde ve bunun yanında insanlarımızın günlük hayatın olağan işlerinden ayrılarak farklı alanlarda uğraş alanı edinip, sosyalleşmelerine yardımcı olmaktadır. Yürüttüğümüz bu çalışmalardan mutlu ve gururluyuz. Çalışmalara başlamadan önce köy ve kasabalarımızda buna dahil olmak üzere Afyonkarahisar’ımızın en ücra köşelerinde yaşayan halkımıza bu eğitimleri vermeyi Halk Eğitim’ce bir borç bildik. Bu sergiler Halk Eğitim bünyesince ister idari personel, isterse de kurs öğretmenlerimiz olsun bir yıl boyunca verilen emeğin bir karşılığı bir meyvesidir.” dedi.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Ekici programın ikinci konuşmasını yaptı.
Yaygın eğitim çalışmalarının, Türkiye’nin sosyo kültürel olarak kalkınmasında Türk insanına has değerlerin yaşatılmasında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ekici şöyle konuştu: “Aile ilişkileri ve küçük işletmelerin Türkiye ekonomisine olan katkısı yadsınamaz. Yeniden yapılandırma ile hayat boyu öğrenme kapsamında gerçekleştirdiğimiz ve zamana bağlı olmaksızın başta okuma-yazma olmak üzere çeşitli alanlarda açılmış kurslarda görev yapan tüm yönetici arkadaşlarım ile kadrolu, kadrosuz öğretmenlerimiz ile kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” Sergi 22 Haziran Cuma akşamına kadar ziyarete açık kalacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti