Yumurta Ürünlerinden Numuneler Alındı

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri yumurta paketleyen işletmelerden numuneler aldı.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla Ulusal Kalıntı İzleme Planı (UKİP) kapsamında yumurta paketlemesi yapan işletmelerde resmi kontroller gerçekleştirildi.

Yumurta Ürünlerinden Numuneler Alındı

Ulusal Kalıntı İzleme Planı; hayvansal gıdalarda veteriner ilaçları, antibiyotikler ve diğer kimyasal kalıntıların izlenmesi amacıyla yürütülen ve ülke genelinde uygulanan önemli bir kontrol program olarak tanımlanıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin hijyen koşulları, üretim ve depolama şartları ile izlenebilirlik kayıtları kontrol edildi.

Yumurta Ürünlerinden Numuneler Alındı

Denetimler sırasında kalıntı analizlerinin yapılabilmesi amacıyla yumurta ürünlerinden numuneler alınarak yetkili laboratuvarlara gönderildi. Yapılacak analiz sonuçları doğrultusunda mevzuata uygunluk değerlendirmesi gerçekleştirilecek.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme