Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zafer Partisi gümbür gümbür geliyor”

Zafer Partisi İl Başkanı

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, yanlış bir inandırılmışlıkla oluşturulan “AK Parti’den başka yönetecek partimi var? Erdoğan’dan başkası ülkeyi yönetemez.” algısının gerçek dışı olduğunu söyledi. Tekdemir, “Zafer Partisi olarak gümbür gümbür geliyoruz” dedi

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi.
“HALK EKONOMİK ÇÖKÜŞ İÇERİSİNDE”
Mevlüt Tekdemir, Taksim’deki acılar dinmeden, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK tarafından yapılan roketli saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Tekdemir, “19 Kasım 2022 günü kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’yla hainlere gerekli dersin verildiğine inanıyoruz. 13 milyon sığınmacı ülkeyi sessizce işgal ederken, devlet bu sığınmacılara 10 yılda cebimizden 144,8 milyar dolar yardım yaparken bunun sadece 13 milyar doları AB’den geldi. İki milyon kişisi sigortasız kaçak çalışıp 4 milyon Türk insanımız iş bulamazken, dün gene ısrarla yüzde 9 bandına indirilen faizle dolarve euro alıp başını yukarı gitti. Her faiz indiriminde oluşan yüksek döviz nedeniyle halkımız maalesef ekonomik çöküşle markete giremez, ev kiralayamaz, araba alamaz, doğalgazını ödeyemez, üzerine kaban alamaz durumuna geldi. Kur korumalı mevduat adı altındaki rant çarkına dur demenin zamanı çoktan geldi.” dedi.
“GELİNEN SON NOKTA SIĞINMACI İŞGALİ KITLIK VE YOKLUK”
“Gezdiğimiz tüm esnaf kan ağlarken artık sesini kimseye duyuramaz durumda. Halkın sesini duyamayan ülke yöneticileri önce Filistin’i yok eden İsrail’le, sonra FETÖ finansörü Birleşik Arap Emirlikleri ile ve en son eli kanlı SİSİ ile el sıkıştı. Sıranın seçim öncesi HDP ile çözüm sürecine ve ESED’den Sayın ESAD’a geleceğini iyi biliyoruz.” diyen Tekdemir, “Bu kadar keskin dönüşler yapacaktınız neden sığınmacıları içeri sokup ülke ekonomisini yönetilemez hale getirdiniz sormak istiyoruz. Ev kiraları asgari ücreti geçti. Bir teneke peynir 2 bin 200 TL, 1 kilogram tereyağı 230 TL, 30’lu yumurta Afyon’da bile 74 TL iken Cumhuriyet tarihinden bu yana hiç görülmemiş bir şekilde genç neslimiz yurt dışına irtica etti. Yüzbinlerce gencimiz ise başka ülkede yaşamak için çareler arar hale gelmiştir. AK Parti 2002 de iktidara geldiğinde 225 bin kişinin bankalara kredi borcu varken bu sayı 2023 de 25 milyon kişi oldu. 25 milyon vatandaşımıza haram faizle üretmeden mal edindirildi. Yıllarca borca sokan, kur korumalı mevduat hesabı adıyla yüzbinlerce kişi kaçtığı faize bulaştı. Ülkedeki bütün fabrikaları satıp sadece betona, faize yönelten bu iktidarın bizi getirdiği son nokta sığınmacı işgali, kıtlık ve yoksulluk oldu.” diye konuştu.
“UZUN ÇARŞIDA ESNAFA İŞKENCE ÇEKTİRİLİYOR”
Uzun Çarşı’da yürütülen çalışmanın esnafı zorladığını dile getiren Tekdemir şunları söyledi: “Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan, ağırlıklı olarak yöresel ürünlerimizin satışının yapıldığı Afyonkarahisar’ımızın kalbi Uzun Çarşımızda restorasyon adı altında 2 aydır esnafa işkence çektiriliyor. Tüm kaldırımlara iskele konularak istila edilmiş ve vatandaşın yürümekte zorluk çekmesi bir yana, yapılan çalışmalarda hiç bir güvenlik önlemi alınmadığı gibi inşaatların tozları molozları toprakları kaldırımları işgal etmiş durumda. Geri kalmış ülkelerde bile böyle bir plansız düzensiz çalışma göremezsiniz. Dazkırı’mıza bağlı Kızılören köyünün borcundan dolayı köy şebeke suyu elektriği kesik olduğu için 3 aydır 300 haneli köy susuzlukla mücadele ediyor. Köy halkı sorunu çözebilmek adına müracaat etmediği yer kalmamasına rağmen 2022 yılında koca köy elleriyle su taşıyor. Olaya sebebiyet verdiği iddia edilen muhtarın hala görevde olmasını garipsiyoruz ve sayın kaymakamdan bu mağduriyetin giderilmesi için makul çözümün uygulanmasını talep ediyoruz.”
“BAŞIBOŞ KÖPEKLER NEDEN TOPLATILMIYOR?”
Tekdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış saati uygulanması garabeti maalesef çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi mağdur etmeye devam ederken özellikle sabah ve akşam saatlerindeki toplu gezen başıboş köpek sürülerinin neden toplatılmadığını merak ediyoruz. İl başkanı olarak ben bile Yeşilyol’da, Ordu Bulvarında, Dervişpaşa mahallesinde geceleri korkarak evime giderken müstakil güvenli evlerinde oturan yetkilileri gece buralarda dolaşmaya davet ediyoruz. İllaki bir köpek saldırısı sonrası mı önlem alınacak? Hafta içinde Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek üye oldum. Emeklilerimiz gündüz vakit geçireceği hem de derneğin ufak da olsa gelir kapısı olan İmaret Camii arkasındaki çay ocağı işletmesi sebepsiz bir şekilde ellerinden alınmıştır. Bu kapsamda Zafer Partisi iktidarında işletme yetkisi ellerinden alınarak gelir kaybı yaşayan derneğimize işletmenin geri verileceğine söz veriyoruz. Sayın Belediye, zaten üç kuruşa muhtaç ettiğiniz emeklilerin şuan oturacak kapalı alanları ve gelirleri yokken, para hırsınızla hala üç kuruşun peşinde mi koşacaksınız?”
“EBER GÖLÜNDE 7 MİLYONLUK KAMIŞ ZARARI VAR”
Eber gölünde Kasım ayı içerisinde ardı ardına 5 yangın çıktığını belirten Tekdemir şunları kaydetti: “Eber gölü çevresinde onlarca dönüm arazideki kamışlar yangında zarar gördü. Kamış üreticileri yaklaşık 7 milyonluk zarar olduğunu ve yangınların kasıtlı çıkarıldığını öne sürüyorlar. Geçtiğimiz yıllarda da yangınlarla gündeme gelen Eber Gölündeki ve Karamık Gölü’ndeki bu garip kamış yangınlarının en acil şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti