Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zekâ’dan eğitime 10 milyonluk destek: Kapasite artışında Afyon başarılı il

ZEKÂ Yeni Nesil Eğitim
Zekâ’dan eğitime 10 milyonluk destek: Kapasite artışında Afyon başarılı il

ZEKÂ Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programına (YENEP) başvuran TR33 Bölgesindeki İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin uygun başvuruları çerçevesinde 47 başarılı projeden 34’nün asıl olarak desteklenmeye hak kazandığı açıklandı.
47 PROJEDEN
 34’Ü ASIL
 DESTEKLENECEK
TR33 Bölgesi’nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli işgücünün oluşturulması amacıyla okul çağındaki çocukların tasarım, yenilikçilik, üretkenlik kapasitelerini geliştirmeye yönelik hazırlanan, TR33 Bölgesi İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin uygun başvuru sahibi olduğu Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programının (YENEP) sonuçları açıklandı. 47 başarılı projeden 34’ü asıl olarak desteklenmeye hak kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı himayesindeki programa ulusal düzeyde ASELSAN, Arçelik, Microsoft, Insider, Lego Education, Robotis, Clementoni firmaları ile Habitat Derneği ve Bilim Kahramanları Derneği destek olacak.
34 PROJEYE
 10 MİLYON TL DESTEK
2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ZEKÂ tarafından 30 Ocak 2019 tarihinde ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı’na sunulan projelerin değerlendirme sonuçları önceki gün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karara bağlandı. YENEP Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla hazırlandı. Program10 milyon TL bütçeli olup Ajansa yapılan 60 proje başvurusunun 47’si başarılı oldu. Bunlardan 34’ü asıl olarak desteklenmeye hak kazanırken 13’ü yedek listede yer aldı.
FARKLI TEMALARDA EĞİTİM
YENEP kapsamında bölge genelinde 133 alt atölyeden (istasyon) oluşan 42 sabit ve 6 Mobil Kendin Yap Atölyesi kurulacak. Yüzde 550 kapasite artışı olacaktır. Bununla birlikte, bin 400 öğretmenin yüzü aşkın konuda toplam 59.000 adam x saat eğitim alması sağlanacak. Günümüz teknolojisine uygun olarak kurulacak atölyelerde robotik kodlama, ahşap tasarım, 3 boyutlu imalat vb. genel konular dışında birçok farklı ve yenilikçi temada çocukların eğitim alması sağlanacak. Bunlar; Afet yönetimi, akıllı üretim / tarım, bor teknolojileri, greenbox stüdyo, ileri eklemeli üretim, ileri ve geri dönüşüm, mobil oyun tasarım, oyun ve animasyon tasarım, robot işletim sistemi, sanal artırılmış gerçeklik, sosyal ve tekno girişimcilik,  yapay zekâ uygulamaları, yenilenebilir enerji, yerli maker setleri geliştirilmesi sağlanacak.
9 ANA SPONSOR VAR
Asesalsan, Arçelik, Microsoft, Insider, Habitat Derneği, Bilim Kahramanları Derneği, Lego Education, Robotis ve Clementoni gibi ulusal / uluslararası kuruluşların ana sponsor ve mentör olarak desteklediği YENEP kapsamında kurulacak KENDİN YAP tasarım-beceri atölyelerinin, hazırlanacak eğitim materyallerinin ve geliştirilecek yeni nesil eğitim ekosisteminin ulusal eğitim sistemine önemli girdiler sağlaması bekleniyor.
KAPASİTE ARTIŞINDA
AFYON BAŞARILI
Desteklenecek proje sayısı 12 olurken destek miktarı 4,65 milyon TL’lik rakamla en başarılı il Manisa olarak açıklandı. Atölyelerin il genelinde yaygınlığı açısından yüzde 83 oranla en başarılı il Uşak oldu. Sağlanacak kapasite artışı bakımından yüzde 3.500 ile en başarılı il Afyonkarahisar olurken, atölyelere erişim noktasında atölye başına düşen bin 259 öğrenci ile en avantajlı il Kütahya olarak açıklandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti