Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “Zeybek Başkan arkamızda, ekmekle oynamadık, kanunsuzluğa geçit vermedik”

Afyonkarahisar Belediye Zabıtası olarak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in kendilerine verdiği desteğe teşekkür eden Zabıta Müdürü Taner Çelik, “Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek her zaman arkamızda oldu. Biz zabıta olarak kimsenin ekmeğiyle oynamadık, kanunsuzluğa da geçit vermedik.” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Zabıtası olarak

 

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Taner Çelik, kentte yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirme ve sohbet toplantısı düzenledi.

“ZABITA OLARAK 105 KİŞİ İLE HİZMET VERİYORUZ”

Zabıta Müdürü Taner Çelik tarafından dün sabah Devrane Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya basın mensupları ilgi gösterdi. Sohbet toplantısına katılan basın mensuplarına teşekkür eden Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Taner Çelik, “Tüm katılımcılara katılımları nedeniyle teşkilatım, belediyem adına yürekten teşekkür ediyorum. Daha önce de bahsetmiştim. Göreve geldiğim ilk yıl böyle bir sohbet toplantısında eksikliklerimizi görmek adına, sahanın sesi, vizyonu olan, ışığı olan değerli basın mensuplarıyla onların görüşlerinden faydalanmak 31 yıllık meslek hayatım boyunca bana şiar oldu. Üç yıl içerisinde değerli mesai arkadaşlarımla beraber sahada yaptığımız çalışmaları kısaca sizlere izah etmeye çalışacağım. Afyonkarahisar Belediyesi zabıta hizmetlerini toplam 105 kişi ile yürütüyoruz. Memur sayımız az olmakla beraber, 4 amirim, 11 tane komiser, 29 memurum var. Altı tane sivil memurumuz, iki daimi işçi, yardım persolen sayımız 53 olmak üzere toplamda zabıta olarak 105 kişiyle hizmet veriyoruz.” dedi.

“ 350 BİNLİK NÜFUSA ULAŞIYORUZ, BELEDİYENİN EN KOLAY ULAŞILABİLİR YÜZÜ ZABITADIR”

Afyonkarahisar’da 350 bin nüfusa hitap etttiklerinin altını çizen Taner Çelik, zabıta hizmetlerinin pazar yerleri, ulaşım alanında toplu taşımacılıkta minibüsler, servis araçları, ticari taksiler, sahadaki esnaflar, işyeri ruhsatlandırma işleri, sıhhi, umuma açık yerlerin denetimi, ortak şikayet konusu olan sokak diliyle seyyar satıcı ve dilenciler alanlarında çalıştıklarını söyledi. Çelik, “Sıraladıklarımın yanı sıra v.b. şehrimizin yaşadığı sorunlarla mücadele ediyoruz. Whatsapp hattına gelen şikayetlerin yanı sıra BİMER ve CİMER’e yapılan şikayetlere konu sorunların çözümü için uğraş veriyoruz. Basın bugün mikrofonu kime uzatırsa uzatsın ilk akla gelen zabıtadır. Zabıta hizmetleri sokağın, belediyenin yüzü diyebilirim. Zabıta her zaman söylüyorum, Belediye’nin en kolay ulaşılabilir sahadaki bir yüzüdür. Herkes bunun bilincindedir. Bu nedenle her yeri geldiğinde söylediğimiz üzere zabıta kılık kıyafetinden, sahadaki davranışına kadar herşeyine dikkat etmek zorundadır. Vatandaşlarımız da onlar gibi biz zabıtalarda etten tırnaktan yaratılmış insanlarız. Yeri geliyor karşımızdaki kişi hakaret etse dahi kimi zaman yutmak, susmak zorundayız. Çünkü biz bir görev ifade ediyoruz. Pek çok arkadaşımı elbette ki ailevi sorunları, hastalık v.s. olabilir. Ancak bizler bunu sahada mesleğimize yansıtmayız.” diye konuştu.

“MEHMET ZEYBEK’TEN ALLAH RAZI OLSUN GEREKLİ DESTEĞİ HER ZAMAN VERDİ”

Afyonkarahisar Belediye Zabıtası olarak 2021-2023 yılları arasında sahada 1067 işyeri ruhsatlandırması yaptıklarının altını çizen Çelik, “Elbette ruhsatsız olan yerler küçük esnaf vardır. Bu ülke bir pandemi döneminden geçmiştir. Küçük esnaf vardır. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeyek’ten Allah razı olsun. Her zaman çalışmalarımızda yanımızda olup bize gerekli desteği vermiştir. Afyonkarahisar Zabıtası olarak karakollarımızda, pazar yerlerinde verdiğimiz hizmetler, toplu taşımada minibüsler trafik ekibimizin verdiği hizmetler, dilenci ekibimizin çalışmaları ki tüm bunlar ayrı verdiğimiz hizmetlerdir. Az sayıda personelel geniş bir hizmet alanında, Allah’a binlerce şükür gelen hiçbir ihbarı değerlendirmemezlik yapmıyoruz. Asılsız olsa bile her ihbarın üzerine düşüyoruz.” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMADIK KANUNSUZLUĞA DA GEÇİT VERMEDİK”

Ruhsat denetimlerinin belirli zaman periyotlarında yapıldığını aktaran Taner Çelik, “Belirli periyotlarda ilgili ekibimiz ruhsat denetimlerini yapıyor. Biz hiç kimsenin ekmeğini zorlayıcı, engelleyici hiçbir davranış içine girmedik. Ama kanunsuzluğa da asla geçit vermedik. Çünkü devlet bana demiş ki bu kanunları uygula. Çünkü şehrin düzeni, intizamı için gerekli olan bu kanunların uygulanmasıdır. Biliyoruz ki şehrimizin vizyonu ve misyonu var. Biz de bir görev almışız. Bu görevi yaparken de doğrusunu yapmak zorundayım.” ifadelerine yer verdi.

“İLK DEFA NOTER HUZURUNDA SELÇUKLU PAZARININ KURASINI ÇEKTİK”

Afyonkarahisar Hal biriminde çok güzel işlere imza attıklarını belirten Çelik, şöyle konuştu: “Hali gezenler çok güzel çalışmalar yürüttüğümüzü görecekler. Orada çok güzel çalışmalara imza attık. Hal binasından çalışanlara kadar 3 trilyon 147 milyarlık bir hal gelirimiz var. Sürekli denetimler yapılıyor. Biz ilk defa kuraya tabi olarak Selçuklu Pazarını gerçekleştirdik. Bunu altını çizerek söylüyorum. Noter huzurunda kura çekimi yaptık. Elbette bu şehrin müstahsili var ve sebze meyve satışlarıyla aile ekonomisine katkı sağlayacaktır ki bu sezon da öyle bir sezon, bunu hep birlikte göreceğiz. Traktörler gelecek, olmadık yerlerde duracak. Elimizden geldiğince engellememeye çalıştık. Zaten amacımız engel olmak değil. Biz zabıta olarak düzeni sağlamak adına çalışıyoruz. Onlara gösterdiğimiz yerler var. Şurada yapabilirsin dediğimiz yerler var. Ama bu işi art niyetli olarak yapanlar var. Müstahsilim deyip de halden alıp satanlar var. İştigal alanımız gerçekten çok büyük. Mücadelemiz sürüyor.”

“KALDIRIMLAR YAYALARA AİTTİR”

Trafikte yürütülen denetemleri anlatan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Trafikle ilgili denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Minibüs denetimlerini yapıyoruz. Servis denetimleri yapılıyor. Taksi denetimleri yapılıyor. İçlerinde ekmeğinin peşinde olan var. Bunu yaparken hata yapan da var. Şu ana kadar bizim en büyük sorunumuz kamuoyuna da yansıdığı gibi kaldırım ve durak yerleriyle ilgili park yerleriyle ilgili araçların oralara çıkmasıdır. Ceza yazıyoruz. Hiçbirimizin alnında bir drone yok. Koskoca şehirde karşıma kameraları alıp da kimlerin nereye park ettiğini görme imkanım yok. Ama şehrin ana arterindeki trafikle ilgili küçük sorunların yaşanmaması adına ekiplerim sürekli gezerek fotoğraflıyorlar. Şu ana kadar 4 binin üzerinde trafik cezası yazdık. Elbette biz bunu yapmayı yani ceza kesmeyi istemiyoruz. Demek ki dört bin kişi ‘Nasıl olsa olur.’ düşüncesindeler. Bariz bir gerçektir ki kaldırımlar yayalara aittir. Altını çizerek söylüyorum, kaldırımlar yayalara aittir. Çünkü sosyal medya üzerinden, ‘Ya bunları görmüyor musunuz?’ diye yazanı da var.’ Allah canımızı alsın.’ diye yazanda var. Ama biz zabıta ekipleri olarak bir düzen oluşturmak zorundayız.”

“ZEYBEK BAŞKAN ARKAMIZDA SAYIN KARAKUŞ’TA ÇOK GAYRETLİ”

“Zabıta Hizmetlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş beyefendi de sağ olsun çok gayret gösteriyor.” diyen Çelik, şunları kaydetti: “Kurallar ve bu kurallara uymak hepimiz ortak sorumluluğudur. Zabıta Müdürü olarak çoğu zaman şahsi aracımı kullanıyorum. Vallahi ve billahi Belediyenin önündeki paralı otoparka aracımı koyduğum zaman tıkır tıkır paramı ödüyorum. Çünkü benim aksi bir hakkım yok. Zabıta Müdürü olmam bana bu kuralı ihlal etme hakkını vermiyor. Yasak olmasına rağmen şehir içine giren tırları da görüyoruz. Her şeyin farkındayız. Yasak ama adam koyuyor. Bu vesileyle ikaz ediyorum. Hiç kimse alınmasın, gücenmesin, sebep çoktur yazdıktan sonra. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’te bu konunun arkasında durmaktadır. Hep birlikte bu şehrin nizam ve düzeni için gayret gösteriyoruz. Tekrar söylemekte yarar görüyorum. Zabıta hizmetlerinin icrasında Sayın Belediye Başkanımız arkamızda durduğu için, bize güven verdiği ve savunduğu için ben kendisine müteşekkirim. Zaten bizi cesaretlendiren de bunlardır.”

“DİLENCİ MÜCADELESİNDE BİRİLERİ TEŞVİK EDERKEN BİRİLERİ BEDDUA EDİYOR”

Afyonkarahisar’ın 8 ili birbirine bağlayan kavşak bir noktada olması nedeniyle dilencilerin mobil bir anlayışla kenti transit kullandığını anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altı kişilik dilenci ekibimde görev alan arkadaşımız Nuri bey geçtiğimiz kış sezonu dilenci operasyonu sırasında bir dilenciden göğsüne aldığı darbeyle kalp krizi geçirdi. İlimiz kavşak bir il. Sekiz ili bağlayan bir noktada. Mobil olarak sürekli farklı mekanları tercih eden ve dilenciliği bir hayat tarzı olarak benimseyen kişilerin uğrak noktası Afyon’dur. Dilencilerle mücadelemizde bizi teşvik edenler olduğu kadar birileri de beddua ediyorlar. Afyonkarahisar kavşak bir nokta, dilenci faaliyeti bitmeyecek. Ama Afyonkarahisar Belediye Zabıta ekipleri olarak da bizim mücadele azmimiz bitmeyecek.”

“UZUN ÇARŞININ GÜZEL GÖRÜNÜMÜZÜN BOZMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Uzun Çarşı’da yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla çarşının çehresinin değiştiğini dile getiren Zabıta Müdürü Taner Çelik, Uzun Çarşı’da park yasağının olduğunu, tabela ve duba kirliliğiyle elde edilen güzel görüntüyü bozmaya kimsenin hakkı olmadığnı konuyla ilgi hazırladıkları yazının esnafa ulaştırılacağını söyledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti