Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeybek, hizmetlerini anlattı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, son iki ay içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, son iki ay içerisinde yapılan çalışmaları detayları ile anlattı.
“YENİ ÜST GEÇİTLERİN İHALESİ YAPILDI”
Karayolları Kavşağı Alt Geçit Sözleşmesi’nin imzalandığını kaydeden Başkan Zeybek, Mayıs Ayı içerisinde alt geçit inşaatının başlayacağını kaydederek, “Garnizon Millet Bahçesi projemiz için tahsis sürecini tamamladık. Bu sene içerisinde çalışmalar başlıyor. Paşa Camii önünde yol genişletme ve kavşak çalışmalarına başlandı. Yeni üst geçitlerin ihalesi yapıldı. Kısa süre içerisinde çalışmalar başlıyor. Cirit Kayalığı Millet Bahçesinin TOKİ tarafından ihale yapılması sürecini tamamladık. Bu sene içerisinde çalışmalar başlıyor. Esnafımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Genelge kapsamında iş yeri kapanmak zorunda olan esnafımıza 1.000’er TL destek verdik. Sıcak asfalt sezonu dörtyol mahallesinde açıldı. Asfalt çalışmalarına program dahilinde hız kesmeden devam ediliyor.” dedi.
“ALT YAPI
ÇALIŞMALARI BAŞLADI”
Uydukent’te alt yapı çalışmalarına başlandığını dile getiren Başkan Zeybek, “Uydukentteki asfalt çalışmalarından sonra bölgede akabinde süratle asfalt yenilenecek. Milli Birlik caddemizin alt yapısının yenilenmesi için ihale sürecini yaptık. Tarihi sokaklarda sokak sağlıklaştırma (Restorasyon)çalışmalarına hız verildi. Zimem defteri geleneği sürdürüldü. İhtiyaç sahiplerinin veresiye defterleri kapatıldı. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimiz başta olmak üzere kamu çalışanlarına iftarlık kumanyalar ile sıcak yemek desteği veriliyor. Tespit edilen ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize gıda paketi yardımları devam ediyor. Bağ-Kur binasının yıkım ihalesi yapıldı. Bina yıkılır yıkılmaz mekanik otopark için düğmeye basılacak. Zabıta teşkilatı tarafından Ramazan ayında önlemleri alınarak denetimlere hız verildi. Veteriner Müdürlüğümüz tarafından sokak hayvanlarına mama ve su desteği verilmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından gençlerimize yönelik online turnuvalar düzenlendi. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğümüz tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklarımız için mahallelerimiz ziyaret edilip, sosyal etkinlikler Gerçekleştirildi. İftar saatinde yollarda olan vatandaşlarımıza kumanya desteği verildi.” şeklinde konuştu.
“YÜZLERCE KİTABI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDUK”
Zeybek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“229 adet yeni yapılan Hobi Bahçeleri için Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından başvurular alındı. Kısa süre sonra kura çekilecek. Çavuşbaşta bulunan konak ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki binanın Kadın Kültür Evleri olarak kullanılması için düğmeye basıldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri bünyesindeki halter takımımıza ekipman desteği verdik. Şehrimizin dört bir yanında kar küreme ve tuzlama solüsyon çalışmaları yaptık. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün öncülüğünde lale ve süs bitkileri ile şehrimizin bir çok alanını güzelleştirdik. Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından evde bakım çalışmaları ile halkımıza ulaşmaya devam ettik. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından cami ve türbelerimizde dezenfekte ve temizlik çalışmaları yaptık. Kandillerde ve ulusal günlerde vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunduk. (Kandil Simidi Lokum Çorba v.b) ATV ve Off Road tutkunlarını şehrimizde ağırlayıp misafir ettik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından halkımızı bilgilendirici eserlerin baskılarını gerçekleştirdik. Ödüllü kitap okuma yarışması yaparak, yüzlerce kitapları öğrencilerimiz ile buluşturduk.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi