Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeybek: KİMSE İNANMAMIŞTI…

Afyonkarahisar Belediyesi projelerini tamamlayarak hizmete sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vizyon projesi Uzun Çarşı’da sona gelindi.

Afyonkarahisar Belediyesi projelerini tamamlayarak

Vizyon proje Tarihi Uzun Çarşı’da cephe sağlıklaştırma, alt yapı, kaldırım, yol düzenlemesi, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Uzun Çarşı artık yenilenen yüzü ile hizmet verecek. Ticaretin merkezi şehrin kalbi Uzun Çarşı tarihi görünümüne yeniden kavuşturuldu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan çarşı yeni görünümü ile adeta büyülüyor.

UZUN ÇARŞI’DA ÇALIŞMALAR BİTTİ

Başkan Mehmet Zeybek’in talimatları ile yoğun çalışmalar ardından tamamlanan yatırım herkes tarafından tam not aldı. Alt yapısı tamamen yenilenen bölgede üst yapı çalışmaları ile kaldırım ve yol genişliği 12 metreye çıkarıldı. Yeni bir uyulama olarak çarşıda parklanma yapılamayacak, transit geçişe izin verilecek. Esnaf ve ziyaretçilerin daha ferah ve rahat bir ortamda alışveriş yapabilmesi amacı ile trafik düzenlemesi yapılan yatırımda aydınlatma direkleri ve peyzaj çalışması ile modern bir görünüm sağlandı. İşletmelerin cepheleri yenilenirken, tabela kirliliğinin önüne de traverten uygulaması ile geçildi.

UZUN ÇARŞI YEŞİLLENDİRİLDİ

Uzun Çarşı’yı tamamlayan peyzaj düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması da yine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katılımı ile yapıldı. Küçük ağaç ve bitkilerin yerleştirme işleminde ilk fidan Zeybek Başkan tarafından toprakla buluşturuldu. Çeşit çeşit saksı, bitki ve ağaç türlerinin konulduğu bölgede yeşillendirme ve estetik görünüm uygulaması da hayata geçirilmiş oldu. Başkanı Mehmet Zeybek’in son rötuşları yaptığı ziyarete Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Barış Dal ile Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Manap eşlik etti.

“KİMSE İNANMAMIŞTI…”

Uzun Çarşı’yı yeni bir görünüme kavuşturarak şehrin turizmine ve esnafların ticari hayatına katkıda bulunmaktan mutlu ve gururlu olduklarını aktaran Başkanı Mehmet Zeybek yaptığı açıklamada; “Uzun Çarşıyı bu hale getireceğimizi söylediğimizde kimse inanmamıştı. Ticari hayatın en yoğun olduğu merkez caddemiz. Klima, kablo, tabela kirliliği vardı. Afyon’a yakışmıyordu. Tarihi görünümüne kavuşturalım istedik. Esnaflar ile bir araya geldik istişare ettik. İstişarelerimiz neticesinde geceleri çalışmak ve parklanmayı yasaklamak şartı ile çalışmalarımıza başladık. Gece çalışmaları gündüz çalışmalarını neredeyse yüzde 50 oranında düşürüyor. Buna rağmen çok şükür cephe çalışmalarımızı bitirdik, iki bağımsız bölümümüz kaldı. Onu da tamamlayacaklar. Yol ve kaldırım çalışmalarımız bitti. Şimdi de tamamen kendi tesisimizde ürettiğimiz bitkiler ve atölyemizde yaptığımız saksılar ile yeşillendirelim istedik. Aydınlatma direklerimizi de yerleştirdik. Bu çalışmalar ile son bulacak. Uzun Çarşıyı doğal güzelliği ile tarihi görünümü ile turizme kazandırmış olacağız. Esnafımıza bol kazanç diliyorum. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti