• Haberler
  • Genel
  • Ziller Gaziler Günü’nde çalacak – Kocatepe Gazetesi

Ziller Gaziler Günü’nde çalacak – Kocatepe Gazetesi

19 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2011–2012 eğitim öğretim yılı zamanda Gaziler Gününe rast geliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü'nde başlayan yeni eğitim öğretim yılının çok anlamlı olduğunu belirtti İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 19 Eylül Pazartesi günü fiilen başlayacak olan 2011–2012 eğitim öğretim yılı öncesi genel değerlendirme de [&hellip]

Ziller Gaziler Günü'nde çalacak

19 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2011–2012 eğitim öğretim yılı zamanda Gaziler Gününe rast geliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü’nde başlayan yeni eğitim öğretim yılının çok anlamlı olduğunu belirtti

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 19 Eylül Pazartesi günü fiilen başlayacak olan 2011–2012 eğitim öğretim yılı öncesi genel değerlendirme de bulundu. Yıldırım, hem Gaziler Günü’nün hem de yeni eğitim öğretim yılının iki önemli fedakârlık içeren iş ve işlemlerin cereyan ettiği günler olduğuna değindi.
“Meslektaşlarım ülkemizi ve
çocukları seviyor”
2011–2012 yeni eğitim öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, yeni öğretim yılı başlangıcında tüm öğrencilere sağlıklı, başarılı ömürler başarılar diledi. Velilere kaygısız olmalarını öğütleyen Hidayet Yıldırım; “Tüm velilerimiz kaygısız olsunlar. Çünkü çocukları emin ellerde. Benim meslektaşlarım hakikaten ülkesini milletini seven insanlar. Çocuklarımızı, mesleklerini seven insanlar. Bunlar gözü gibi emanet olan çocuklarımızı koruyup, geliştirip ailelerine yaz tatilinde tekrar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi daha bilgili bir şekilde teslim edecekler. Zaten birkaç yıldan beri bütün kamuoyu medya vasıtasıyla herkes farkındadır. Eğitim her geçen gün biraz daha iyi sonuçlar almaya devam ediyor. Bunda tabi en önemli aktörlerden bir tanesi bizim öğretmenlerimiz. Fedakâr öğretmenlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Okul öncesinde sayı arttı
Yeni öğretim yılı ile birlikte öğrencilerin gayreti, çocuklara velilerin desteklerinin önem arz edeceğine temas eden İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, eğitime bir takım kurum ve kuruluşların desteklerini aldıklarını söyledi. Verilen desteklere teşekkür eden Yıldırım; “Geçtiğimiz yıl öğretim yılını 140 bin 723 öğrenci ile kapattık. Aşağı yukarı bu öğretim yılında da biraz artış ile devam edeceğiz. Yaklaşık konuşmak durumundayız. Çünkü henüz daha net rakamlara sistem kapanmadığı için ulaşamıyoruz. Okul öncesinde bir artış bekliyoruz. On bin 615 sayısının üzerine çıkmayı ümit ediyoruz. On bir bin civarında bir rakama varacağımızı ümit ediyoruz. İlköğretimde yüzde 98 oranında okullulaşma ile bir artış var. Okullulaşma da 2002 yılında ki durumla bugünkü durum arasında çok büyük fark var. Yüzde 50 civarında ortaöğretimde ki okullulaşma oranı çağ nüfusuna göre. Ortaöğretimde ki okullulaşma hedefinde 2012–2015–2023 de yüzde yüzlere yaklaştırmaktır.” diye konuştu.
Stratejik
hedeflerde var
Okul öncesi eğitimi yüzde yüz oranına ulaştırmayı istediklerini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu hatırlattı. Yıldırım, 0–6 yaş grubunda yüzde 80 oranında olumlu davranışların kazanıldığına işaret etti. Bu özel dönemin 60 ay olarak ifade edildiğinden söz eden Hidayet Yıldırım; “2015 Yılında orta öğretim kurumlarında yüzde 70–75 mesafesine varmak istiyoruz. 2023 Yılında orta öğretimde yüzde yüze varmayı hedefliyoruz. Zaman içerisinde ikili öğretim kalmasın istiyoruz. Kendi içimizde stratejik hedeflerde oluşturduk.” şeklinde konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılı açılıyor

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı belli oldu. Buna görekutlama programı 19 Eyül’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Program çerçevesinde bir dizi ziyarette bulunulacak

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı, 19 Eylül 2011, Pazartesi günü açılacak. 19 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 10.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumunun ardından Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda yapılacak kutlama programı, saat 14.00’da Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda yapılacak. Programa katılmak üzere, Merkez İlköğretim / Ortaöğretim Okul / kurum müdürleri, 1 öğretmenin iştiraki ile bayrak ve flama taşıyan beyaz elbiseli 2 öğrenci ile saat 13:45’de hazır bulunacak. Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencilerinin iştiraki ile öğrenci andı okunacak. Bir grup 8. Sınıf Öğrencisi, bir grup okul öncesi öğrencisi ve 1. sınıf öğrencisine
“Okulumuza Hoş Geldiniz Çiçeği” sunacaklardır. Programda Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Balbay, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşma yapması bekleniyor. Program çerçevesinde Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Naciye Ersoy ilk ders olarak “Atatürk ve Eğitim” konulu konuşmasını yapacak. Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu gezilecek.
2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı çerçevesinde, saat Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ziyaret edilecek.
Radyo programlarının yapılacağı, çeşitli okul ziyaretlerinin yapılacağı hafta programı çerçevesinde
21 Eylül 2011 Çarşamba günü saat 14.00’de Afyonkarahisar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü (Eski Halk Eğitim Merkezi salonunda) “İlköğretim ve Okul Öncesinin Önemi” konulu Eğitim Müfettişleri Süleyman Aksoy ve Ali Erol tarafından konferans verilecek. (Kocatepe)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme