Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100 bin kere şikayet etsen de sonuç alamazsın

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel
100 bin kere şikayet etsen de sonuç alamazsın

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında FETÖ’nün Başmakçı ayağındaki 14 sanığın duruşmaları, Afyonkarahisar İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 14 ayrı celsede tutuklu sanıklar Tayfun Çakır, Mehmet Ünal, Emrah Ataseven, Abdurrahman Gönüllü, Ramazan Yangın, Hamide İnce, Ümit Işık ile tutuksuz sanıklar Hüsamettin Gönüllü, Lütfi Keklik, Hüseyin Kaya, Dilek Gönüllü, Ramazan Dikici, Nuran Işık, Rifat Akcan yargılandı.
5 HAZİRAN VE 7 EYLÜL
Sanıkların “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” ve “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme” isnatları ile yargılandıkları ilk duruşmalarda sanıkların savunmaları, tanıkların ifadeleri dinlendi. Tutuklu sanıkların bir sonraki celselerinin 5 Haziran’da, tutuksuz sanıkların bir sonraki celselerinin ise 7 Eylül’de yapılmasına karar verildi.
3 SANIK İÇİN YETKİSİZLİK KARARI
Mahkeme Tutuklu sanık Ümit Işık, tutuksuz sanık Nuran Işık ve tutuklu sanık Ramazan Yangın’ın Afyonkarahisar’da yargılanmalarına ilişkin yetkisizlik kararı verdi. Ümit Işık ve Nuran Işık, İzmir’de, Ramazan Yangın ise Manisa’da yargılanacak.
“SENİN GÜCÜN BANA YETMEZ”
Tutuklu sanık Abdurrahman Gönüllü’nün savunma yaptığı duruşmada tanık olarak dinlenen Ahmet Ali Tezcan, Gönüllü’nün fabrikasının çevreyi kirlettiği iddiasıyla şikayetçi olduğunu söyledi. Tezcan, “Ben şikayetçi olduktan sonra karşılaştık. ‘Sizi ihbar ettim’ dedim. Bana ‘Sen şikayetçi olsan da bir şey yapamazsın. Senin bana gücün yetmez. 100 bin kere şikayet etsen de sonuç alamazsın’ dedi. ‘Sen FETÖ’cüsün değil mi’ dedim. ‘Eskiden öyleydik’ dedi” ifadelerini kullandı.
“SORUNLARI O ÇÖZÜYORDU”
Tutuklu sanık Hanife İnce’nin savunma yaptığı duruşmada ise tanık olarak Zonguldak’tan Dilek Uğur, İstanbul’dan Hilal Tüfekçi, Aydın’dan Betül Çoban tanık olarak dinlendi. Her 3 tanık da ikamet ettikleri illerin Adliye Sarayları’nda kurulu görüntülü sistem üzerinden Afyonkarahisar Adliyesi’ne bağlandı. Her 3 tanık da öğrencilik dönemlerinde Başmakçı’da örgüte bağlı evde kaldıklarını, kendilerinin çözemediği sorunları tutuklu sanık Hamide İnce ile paylaştıklarını ve O’nun çözdüğünü söyledi.
“BANA BUNLAR
SENARYO GELİYORDU”
Tutuksuz sanık Hüseyin Kaya ise savunmasında “Sohbet için gittiğimiz toplantılar Fethullah Gülen propagandasına dönüştü. Sudan’da nasıl kuyu açtıklarını, kurban eti dağıtılarak Afrika’da 10 bin Hristiyan’ın nasıl Müslüman olduğunu izletiyorlardı. Bana bunlar senaryo geliyordu. Bu görüntüleri Ümit Işık izlettiriyordu” dedi.
>> Murat ARISOY’un Haberi

 

ÖRGÜT İÇİ HABERLEŞME İÇİN 4 PROGRAM

 

 

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması kapsamında açılan davalarda FETÖ’nün örgüt içi haberleşmeyi sağlamak için farklı programları kullandığı belirtildi. Buna göre FETÖ, By-Lock, Eagle, Kakao ile Tango arayüzünün yer aldığı bir program kullandı.

 

“HAC İÇİN ADLİ KONTROLÜN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUM”

 

Tutuksuz sanıklardan Lütfi Keklik, adli kontrolle serbest bırakıldığını belirtti. Keklik, “Geçen yıl Hac kurası bize çıkmıştı. Çeşitli nedenler dolayısıyla gidemedik. Bu yıl bize yeniden bir imkan tanınacağını söylediler. Bu nedenle adli kontrolümün kaldırılmasını talep ediyorum” dedi. Hazırlanan dosyadaki deliller doğrultusunda Lütfi Keklik’in adli kontrolünün devam etmesi kararlaştırıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti