Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 milyon lira, 116 derslik için ayrıldı

İl Genel Meclisi’nde İl
12 milyon lira, 116 derslik için ayrıldı

İl Genel Meclisi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Hizmetleri’nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez Milli Eğitim yatırımları hakkında bir sunum yaptı. Dinçgez, bütçe hakkında bilgi vererek “İl Özel İdaresi’nde Temel Eğitim Okulları için yapımı devam eden okullar için 10 milyon 528 bin lira para bulunmaktadır. Planlanan temel eğitim okullarındaki tüm işlerin bitmesi için gereken para 32 milyon 401 bin liradır. Planlanan temel eğitim okullarındaki işlerin bitmesi için Bakanlığımız’dan 21 milyon 873 bin lira ödenek istenmiştir” dedi.
157 DERSLİĞE DAHA İHTİYAÇ VAR
Dinçgez, şöyle devam etti:
“2016 yılı için İl Özel İdaresince 10 okul, 116 derslik için 12 milyon 221 bin ödenek ayrılmıştır. Planlanan bu okullarla birlikte ilimizin 157 dersliğe daha ihtiyacı vardır.”
İKİLİ ÖĞRETİM SORUNU YAŞANIYOR
Merkez ilçede, İscehisar’da, Sinanpaşa’da ve Bolvadin’de 2016-2017 yatırım programına alınması düşünülen okulların olduğunu kaydeden Dinçgez, bilhassa merkez ilçede ikili öğretim sorunun yaşandığını belirtti. Dinçgez, “Merkezde Atatürk İlkokulu, Bozdağan Halımoru İlkokulu, Gebeceler İlkokulu, Hisarbank 100’üncü Yıl İlkokulu, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu, Hüseyin Türkmen İlkokulu, Oruçoğlu İlkokulu, Osman Atilla İlkokulu, Işıklar Şeker İlkokulu’nda ikili öğretim yapılıyor” ifadelerini kullandı. MURAT ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti