Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Başkası İçin Yapılan Fedakârlık Çok Kıymetli”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları tarafından düzenlenen Hayır Çarşısı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Afyonkarahisar İl Müftülüğü işbirliğinde Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi’nin açılış törenine katıldı. Vali Yiğitbaşı, başkası için yapılan fedakârlığın iki dünyada da çok kıymetli olduğunu vurguladı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları tarafından düzenlenen Hayır Çarşısı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Afyonkarahisar İl Müftülüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi, İmaret Camii bahçesinde açıldı.

Serginin açılışına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcıları Fatih Topuz ve Betül Büyükkılıç, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Şenel ile birlikte öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Başkası İçin Yapılan Fedakârlık Çok Kıymetli”

Açılış dolayısıyla yapılan törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Vakıfların, sivil toplum kuruluşlarının hayır adına yaptığı çalışmalar bizim için çok kıymetli. Kadınlarımızın kendilerinden çok ihtiyaç sahiplerini düşünen bir fedakârlıkla, özveriyle hayatları boyunca gayret etmeleri gerçekten takdire şayan. Bunu ben de hayatımın her döneminde gördüm, müşahede ettim. Afyonkarahisar’da da kıymetli hanımlarımızın el emeği göz nuruyla, gayretleriyle, kendi enerjilerinden vakfederek bir başkası için, diğeri için, kardeşi için yaptığı her türlü fedakârlık hem bu dünyada çok fazla kıymetli; hem de Rabbimizin katında çok kıymetli. Bizler biliyoruz ki bütün psikolojik araştırmalarda bir başkası için karşılıksız vermek, diğeri için karşılıksız iyilik yapmak insanı en güçlendirici şeylerden bir tanesi. İşte biz de dinimizin gereğince Rabbimizin rızasını kazanmak için Peygamber Efendimiz’e uygun bir hayat geçirmemiz için bir başkası için, ihtiyaç sahibi için, diğeri için kendi malımızdan, zamanımızdan, emeğimizden harcayarak her türlü gayreti ve çalışmayı ortaya koyacağız. Kadınlarımızdan Allah razı olsun” dedi.

HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN BİYOGRAFİ BÖLÜMÜNDEKİ LİNKİ TIKLAYIN YA DA www.kocatepegazetesi.com SİTEMİZİ ZİYARET EDİN
“Başkası İçin Yapılan Fedakârlık Çok Kıymetli”

GAZZE İÇİN 1 GÜNDE 1 MİLYON TL

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu ise Afyonkarahisar’ın hayırseverlikte öncü bir role sahip olduğunu vurgulayarak “Hayır Çarsısı’nda hazırlanan malzemeler bizim Kur’an Kurslarımız’daki hocalarımızın önderliğinde öğrencilerimizin hazırladığı malzemelerdir. Bu vesile ile bütün Kur’an Kursu hocalarımıza, emeği geçen tüm hanım kardeşlerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Hayır hizmetlerinde Afyon her zaman öncü oluyor. Gazze için düzenlemiş olduğumuz Hayır Çarşısı’nda 1 günde 1 milyonu aşkın meblağa ulaşmıştık. Afyon bu anlamda gerçekten takdire şayan” ifadelerini kullandı.

Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından Hayır Çarşısı’nı ve Hat Örnekleri Sergisi’ni ziyaret etti.

“Başkası İçin Yapılan Fedakârlık Çok Kıymetli”

SERGİDE NELER VAR?

Sergi hakkında bilgiler veren Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Şenel, sergide 29 eserin bulunduğunu ifade etti. Şenel, “Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Afyonkarahisar İl Müftülüğü iş birliğinde Gedik Ahmet Paşa İmaret Camii önünde Ahmet Şemsed din Karahisari hat çalışmaları ve tanıtım faaliyetleri bir sergi düzenliyoruz. Sergide 29 eser bulunuyor. Sergimiz sülüs, celî sülüs, nesih, muhakkak, reyhani kûfi gibi muhtelif hat örneklerinden oluşuyor. Sergimizde Karahisari’nin hem Mushaf-ı Şerif’i hem de murakka ve hat örnekleri tanıtıldı” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti