Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2022’de devlet Kocatepe’de olmalı” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
"2022'de devlet Kocatepe'de olmalı"

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu. Serteser’in gündeminde Büyük Taarruz Zaferi’nin 100’üncü yılı vardı. 19 Mayıs’ta gerçekleşen kutlamaların 2022 yılında Afyonkarahisar’da da gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çeken Serteser, şunları söyledi:
“Malumunuz, bu yıl 19 Mayıs’ı çok farklı bir gururla idrak ettik. 1919 yılının 19 Mayısı’nda Samsun’da başlayan Millî Mücadelemiz’in 100’üncü yılına erişmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’daki kutlamalar sırasında 100’üncü yıl etkinliklerinin 2023’e kadar devam edeceğini açıklaması, şehrimiz için de umut vericidir. Çünkü Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruzumuz’un ve arkasından gelen Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü de 2022 yılında kutlayacağız.2022’deki kutlamalarımızın hazırlıkları şimdiden başlamalıdır. Ayrıca Devlet’in en üstündeki kişiler, nasıl ki Samsun’da kutlamayı gerçekleştirdilerse Kocatepe’de kutlamaya katılmalı, burada hazır bulunmalılardır. Bu konuda Odamız’a düşen görev ve sorumlulukları hiç tereddüt etmeden üstleneceğimizi buradan bildirmek isterim.”
“İŞİMİZ BU SEFER ÇOK ZOR”
Ülkenin ekonomik olarak zor bir dönemde olduğunu kaydeden Serteser, “Ülke ekonomimizin arzu ettiğimiz durumda olmadığını biliyor, görüyor, yaşıyor ve üzülüyoruz.Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre 2019’un Şubat ayında Türkiye’deki toplam işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi oldu. İşsizlik oranı yüzde 14,7’ye çıktı, genç nüfusta işsizlik oranı ise 7,1 puan artarak yüzde 26,1’e yükseldi. Geçtiğimiz dönemlerde birçok kriz yaşadık, bu krizlerin çoğu kamunun kriziydi. Bu sefer yaşanan durum ise özel sektör krizi. Borçlu olan kesim, özel sektör. İşimiz ne yazık ki çok daha zor.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti