Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Yerel Seçimlere Sayılı Gün Kala 2019 Yılına Bir Bakış

Türkiye’de 2024 yılı Yerel Seçimleri, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Sayılı gün kalan Seçim heyecanı tüm yurdu sardı. Peki önceki seçimlerde hangi parti ne kadar oy aldı, işte 2019 Yerel Seçimlerine kapsamlı bir bakış.

Türkiye’de 2024 yılı Yerel

2024 – Yerel Seçimleri için artık sayılı gün var. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde Türkiye’deki 81 il ve 973 ilçedeki seçimlerin yanı sıra mahalli idareler de belirlenecek. Peki önceki seçimlerde hangi parti ne kadar oy aldı, işte 2019 Yerel Seçimlerine kapsamlı bir bakış.

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Ak Parti, Türkiye Genelinde oyların yüzde 44,33’ünü aldı. Ak Parti’yi oyların yüzde 30,11’ini alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) takip etti. İyi Parti, yüzde 7,45, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 7,31 oy aldı. İlk 4 parti, tüm oyların yüzde 89,2’sini alırken diğer partiler yüzde 10 ,8 oranında oy aldı.

2024 Yerel Seçimlere Sayılı Gün Kala 2019 Yılına Bir Bakış

YÜKSEK KATILIM ORANI BEKLENİYOR

Türkiye’deki 57 milyonu aşkın seçmenin 48 milyon 340 bin 191’i, yani yüzde 84,66’sının katıldığı 2019 Yerel Seçimleri, partilerle ilgili olarak bir önceki yerel seçimlere göre düşük oranlarda farklara sahne oldu. Ak Parti, 2014 Yerel Seçimine göre yüzde 1,19 ve CHP yüzde 3 daha fazla oy aldı. Diğer partilerin de iki seçim arasındaki oyları yaklaşık olarak yüzde 1 ve altındaki oranlarda değişti.

Türkiye’deki 81 ilin 41’inde seçimleri AK Parti kazanırken CHP 20 ve MHP 10 ilde ipi göğüsledi. Diğer 13 ilde HDP’li, TKP’li ve Bağımsız adaylar ilk sırada yer aldı.

2024 Yerel Seçimlere Sayılı Gün Kala 2019 Yılına Bir Bakış

MHP LİDERİ BAHÇELİ: “DEM’LENMİŞ CHP’NİN PERDESİ 31 MART’TA KAPANMALIDIR”

Yerel Seçimlere kısa bir süre kala liderlerden dikkat çekici açıklamalar gelmeye devam ediyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, “DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır” dedi.

“DEM’in ve CHP’nin yönetimi altında bulunan belediyelerin kötü ve kötürüm hallerine daha fazla tahammül etmek, sabır göstermek, seyirci kalmak ne mümkün ne de muhtemeldir. Bu nedenle DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır.” diyen Bahçeli, Belçika’daki saldırılarla ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Ülkü Ocağımızı yakmaya kalkışan hainler kuşkusuz bu alçak eylemlerinin hesabını mutlaka vereceklerdir. Ocağımızı ateşe verenlerin iki dünyası da cehennem ateşindedir ve sabrımızı test etmeye hiçbir bedhah, hiçbir Türkiye düşmanı cüret etmemelidir.”

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli “31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında” aşağıdaki yazılı açıklamayı yaptı.

“Yeni yüzyılın ilk seçimi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak, bu kapsamda aziz Türk milleti kutlu iradesini sandığa yansıtacaktır.

Türkiye’nin milli varlığı ve milli istikbali için bu seçimler hayati önemde, stratejik değerdedir.

Ayırmadan, ayrışmadan, aldatanlara ve ayrılıkçı emellere aldanmadan, elbette demokratik akıl ve ahlakla 31 Mart eşiğinin aşılması en temel arzumuzdur.

‘Güçlü Yasama, Kararlı Yürütme, Uyumlu Belediye’ hedefinin bütünüyle gerçekleşebilmesi için artık sayılı günler kalmıştır.

Yerel yönetimlere vurulan zillet prangalarının sökülüp atılması sadece bir zaman meselesidir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti