Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 band ustaları yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Mavi Dünya Bilardo Salonu’nda
3 band ustaları yarıştı

Mavi Dünya Bilardo Salonu’nda gerçekleştirilen final müsabakasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nurullah Pervaneli, İl Bilardo Temsilcisi Alaattin Çevirim, çok sayıda bilardo sever izledi.
Toplamda 73 sporcunun yarıştığı il birinciliği müsabakalarında en küçük yarışmacı unvanını elde eden İsmail Temurkaya’ya kupasını Raif Somer tarafından verildi. Turnuvada dördüncülüğü elde eden Alaattin Çevirim’in madalyasını Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz, üçüncü olan Ali Karaman’ın madalyasını İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ikinci olan İhsan Dumanlı’nın kupa ve madalyasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Nurullah Pervaneli, birinci olan Enver Mut’un kupa ve madalyasını ise Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban takdim etti.
Yetkililerin yaptığı bilgilendirmede il şampiyonasına katılan sporcuların 19 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası’nda da yerlerini alacakları söylendi. Ayrıca Afyonkarahisar’da birinci olan Enver Mut 10 puan, ikinci olan İhsan Dumanlı 8 puan, üçüncü olan Ali Karaman ve dördüncü olan Alaattin Çevirim 6 puan ile Türkiye Şampiyonası’na katılacak. OPEN olarak yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na il birinciliklerine katılan tüm bilardocular katılabilecek.
MUT’TAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR
Ödül töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bilardo severlere yönelik olarak 20 bin lira malzeme desteği vereceğini söyledi. Ardından konuşan Enver Mut, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ederek Afyonkarahisar tarihinde bilardoya kimsenin bu kadar yardımda bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine Başkan Çoban, desteğin 30 bin lira olduğunu aktardı.
“İNŞALLAH TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA DA
BAŞARI GELECEK”
Ödül töreni sonrasında konuşma yapan Başkan Çoban, “Afyonkarahisar adından sıkça söz edilen ve başarıları ile kendini kanıtlamış bir şehrimiz. Sağ olsun Bilardo İl Temsilcimiz Alaattin Çevirim ve arkadaşları bu gördüğünüz salonda Türkiye çapında adından söz ettirebilecek başarılara imza atıyorlar ve toplamda 73 sporcunun katıldığı 3 bant Afyonkarahisar il Birinciliği Final maçını da biz izleme imkânını elde ettik. Ve birincimiz Enver Mut beyin kupa ile madalyasını vermek bize nasip oldu. Bizler de burada Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu spordan ve spora ilgiden çok mutlu olduk. Bu yüzden inşallah Afyonkarahisar Bilardo İl Temsilciliğimize 30 Bin liralık malzeme yardımı yapacağız. İnşallah bu yapılan yardımlar münasebeti ile ilimizdeki sporcularımız Türkiye çapında yapılacak şampiyonada başarılı olurlar ben şimdiden arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, tebrik ediyorum.” dedi.
ÇEVİRİM TEŞEKKÜR ETTİ
Turnuvaya ve final müsabakasına katılan herkese teşekkür eden Afyonkarahisar İl Bilardo Temsilcisi Alaattin Çevirim, “2019 yılı ilk etap il birinciliğini tamamlamış bulunuyoruz. Tabii bugüne kadar oynanmış turnuvalar arasında en yüksek sayı ile oynandı bu turnuva. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. 19 Şubat’ta Antalya’da oynanacak Türkiye Şampiyonasına katılmayı ve başarılı olmayı da düşünüyoruz. Federasyonumuz, büyükler, bayanlar, gençler Pool Amerikan Bilardosu’nu da aynı tarihler içerisinde yapacak. Amerikancılarımız da çok başarılılar bir tane Türkiye üçüncümüz var Afyonkarahisar’dan Türkiye Şampiyonalarını da kovalamaya başladık inşallah. Bunun yanında Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün de katılımları ile daha da önem kazandı bu turnuva hepsine çok teşekkür ederim.” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi

 

“Bilardo Okul Sporları içerisine dahil edilecek”

3 Bant Bilardo İl Birinciliği Final maçından sonra açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nurullah Pervaneli, Afyonkarahisar’da Bilardo’nun Okul Sporları’na dahil edileceğini söyledi

 

3 Band Bilardo İl Birinciliği Şampiyonası sonrasında açıklamada bulanarak bilardo severlere bir müjde daha veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Nurullah Pervaneli, bilardonun öğrencilere çok şey katacağını düşündüklerini, matematik üzerine kurgulu olan bir spor olan bilardonun nezih bir spor olduğunu aktardı.  
“BİLARDO YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR”
Bilardonun Okul Sporları bünyesine kazandırılması için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Pervaneli, “İnşallah bütün okullarımızda artık gençlerimiz hem zeka ve hesaplama oyunu olması ve de spor oyunu olması dolayısı ile bizler de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Başkanıma söz vermiştim nazik ziyaretlerinde, elimizden geleni yapacağız. Gençlerimizin bu kötü alışkanlıklarından kurtulması için en iyi sporun olduğu kanaatindeyim. Bu sezon inşallah okul sporları adı altında bilardo müsabakaları gerçekleştireceğiz. Tabii beden eğitimi öğretmenlerimizin bir çoğunun haberleri var bu çalışmalar ile alakalı bir konsey toplantısı yapacağız ve ondan sonra inşallah bu faaliyetlerimize başlayacağız. Bilardonun insan için 10-15 tane faydası var bunların başında yaşlanmayı geciktiriyor, koordinasyon ve analitik zekada çok önemli buluyoruz o yüzden inşallah Sayın Bakanımızın vereceği tüm destekleri bilardo alanında da inşallah Başkanıma da söz verdiğimiz gibi inşallah yerine getireceğiz” ifadesine yer verdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti