4 İlde Kaçakçılık Operasyonu: 22 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen organize gümrük kaçakçılığı soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda elde edilen deliller doğrultusunda harekete geçildi. Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Mardin ve Antalya’da belirlenen 4 depo ile 32 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.
Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 29 şüpheliden 22’si gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda kaçak yollarla temin edildiği değerlendirilen çok sayıda ürün ele geçirildi. Ekipler tarafından yaklaşık 1.200 paket elektronik sigara, 2.500 paket elektronik sigara kartuşu, 9.200 paket kaçak sigara ve puro, 221 kilogram kıyılmış tütün, 2.500 paket sigara filtresi, 333 paket sigara sarma kağıdı ile 500 adet sigara kesme makinesine el konuldu.
Bunun yanı sıra, gümrük vergileri ödenmeden yurda sokulduğu değerlendirilen çok sayıda oyuncak ve çeşitli ziynet eşyaları da ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen dijital materyaller, ticari kayıtlar ve diğer deliller üzerinde incelemelerin devam ettiği bildirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

