Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

437 seramik işçisine ustalık belgesi

Kütahya’da Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 seramik fabrikası personeline belgeleri verildi.

Kütahya’da Mesleki Eğitim Merkezi

Nitelikli iş gücüne katkı sağlamak ve işletmelerdeki çalışanların yaptıkları iş konusunda belge sahibi olmalarına katkı vermek amacıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 seramik personeline belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Seramik işçileri “Tornada Form Şekillendirme Programı-Seramik İşçiliği” dalındaki 6,5 ay süren eğitimlere katıldılar. Eğitimlerin sonunda Nisan ve Haziran aylarında gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan 437 kursiyere Ustalık Belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in de katıldığı bir törenle takdim edildi.
Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri hep beraber gözlemlediklerini ifade ederek, Ustalık Telafi Programının da Bakanlığın yeni uygulamalarından biri olduğunu belirtti.
Müdür Hasan Başyiğit, “Ustalık Telafi Programına Kütahya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların, işletmelerin sahip çıkmalarını, katkı sunmalarını, çalışanlarını da bu program aracılığıyla adapte etmeleri bizleri son derece memnun etti. Bu programa destek veren usta öğreticilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Belge alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
“Ustalık Telafi Programı”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen “Ustalık Telafi Programı” mezuniyet alanları dışında farklı meslek dallarında kariyerlerine devam eden kişilerin 6,5 aylık eğitim programı sonunda ustalık belgelerini almalarına hak kazanmalarını sağlayan bir teşvik programı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti