Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

50 sorudan 40’ını bildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
50 sorudan 40'ını bildi

Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk, “Baba Tarih” kitabıyla bir başarıya daha imza attı. Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür Yetenek Sınavı’nda 24 soruyu bilen Öztürk, Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı’nda da 50 sorudan 40’ını tutturdu

Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk, Kocatepe Yayınevi ile Yargı Akademi’nin işbirliğiyle basılan “Baba Tarih” kitabıyla, soruları bilmeye devam ediyor. Geçen hafta yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür Yetenek Sınavı’nda çıkan 24 soruyu tahmin eden Öztürk, haftasonu gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı’nda da soruların yüzde 90’ını bildi. Yaklaşık 12 bin soru ve cevap bulunan “Baba Tarih” kitabının birinci baskısı tükenmek üzere.
BİRÇOK KAYNAK ARAŞTIRILDI
Kocatepe Yayınevi’nde basın toplantısı düzenleyen Muhammet Öztürk, “Bu hafta yapılan öğretmenlik alan bilgisinden 50 soru geldi. 17-18 sorunun kolay ifade edilebilen sorular olduğunu gördük. 12-13 soru zor sorulardı. Geri kalanlar da orta düzeyde sorulardı. 16-17 soruyu, hemen hemen her kitapta bulabiliyorsunuz. Geriye kalan orta düzey ve zor düzeydeki soru bizim kitabımızda vardı. Bunun için de birçok bilimsel kitaptan bilgi topladık. Baba Tarih kitabı ile öğrenciler çalıştığı zaman, 30’un üzerinde net çıkaracaklar. Sosyal medyadan da geri dönüş aldık” dedi.
2007’DE HAYAL EDİLDİ,
2013’TE HAYATA GEÇİRİLDİ
Öztürk, “Bu kitabı 2007’den beri kafamızda yazmayı düşünüyoruz. 2013’ten bu yana kitap hazırlanıyor. Düz anlatım şeklinde değil de soru-cevap şeklinde kitabı oluşturmak istedik. 1000 adet basıldı ve şu anda tükenmek üzere” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER ÇALIŞMAZSA
KİTABIN ANLAMI YOK
Başarı için öğrencilere de görev düştüğünü hatırlatan Öztürk, “Öğrenciler bu kitaplara bakmazsa, kitapların bir anlamı yok. Öğrenciler üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirecek ki bizim yazdığımız kitaplar da onlara yardımcı olsun. Başarı varsa, öğrencinin başarısıdır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

KULLANMA KILAVUZLU KİTAP

Muhammet Öztürk, “Baba Tarih” kitabının kullanma kılavuzu olduğunu söyledi. Öztürk, “Kitabın kılavuzu var. Soru-cevap tekniğini ortaya koyduk ki öğrencilerimiz ne yapmak istediğimizi iyi anlasınlar” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti