Adalet Bakanı Akın Gürlek: Kimse 'Paçayı Kurtarırım' Hesabı Yapmasın
Adalet Bakanı Akın Gürlek, fon soruşturması ile ilgili basın açıklaması yaparak önemli mesajlar verdi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaptığı basın açıklamasında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Bakan Gürlek, “Fon soruşturmasında hiçbir olayın üzeri örtülmeyecek, hiç kimse korunmayacaktır. Kimsenin makamına, unvanına veya nüfuzuna bakılmayacaktır. Soruşturmanın geldiği aşama ve bugüne kadar gerçekleştirilen işlemler somut verilerle kamuoyuna açıklanacaktır. Hukuk, sosyal medya iddialarına göre değil, somut delillere göre hareket eder. Soruşturma adım adım, titizlikle ve kararlılıkla ilerlemektedir. Her işlem hukuki dayanakları oluşturularak gerçekleştirilmektedir. Kimse acele edilmediğini düşünerek sürecin durduğunu sanmasın” dedi.
Bakan Gürlek, açıklamasına şöyle devam etti:
“Kamu görevlilerine ilişkin süreçler de devam etmektedir. Gerekli incelemeler ve adli işlemler mevzuata uygun şekilde yürütülmektedir. Hiçbir şey kapanmış, durdurulmuş veya rafa kaldırılmış değildir. Hukuki sorumluluğu bulunan hiç kimse bu sürecin dışında tutulmayacaktır. Milletimizin hakkını gasp eden vurguncuların yanına bu yaptıkları kâr kalmayacaktır. Hukuka aykırı yollarla elde edildiği tespit edilen malvarlıklarının geri alınması için bütün yasal mekanizmalar işletilecektir. Cumhuriyet Savcıları, delillerin işaret ettiği kişiler hakkında gerekli işlemleri sırasıyla yapmaktadır. Soruşturma genişledikçe çember daralmaktadır. Gelinen aşamada soruşturma kapsamında toplam 433 şüpheli bulunmaktadır. 112 kişi tutuklu olup 186 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmaktadır. 38 şüpheli ise firaridir. Ayrıca 359 gerçek kişi ve 111 tüzel kişinin malvarlıklarına ve banka hesaplarına bloke ve tedbir işlemleri uygulanmıştır. Milletimiz müsterih olsun, vurguncular ise tedirgin olmaya devam etsin.”
Adalet Bakanı Akın Gürlek, kararlılık mesajı verdiği açıklamasında “Hiç kimse, sahip olduğu makamın, kurduğu ilişkilerin veya arkasına aldığı gücün kendisini hukuktan koruyacağını düşünmesin. Kimse ‘Ben paçayı kurtarırım’ hesabı yapmasın. Soruşturma bütün yönleriyle devam ediyor. Deliller nereye uzanıyorsa hukuk da oraya uzanacaktır. Adalet yerini bulacak. Milletimizin hakkı korunacak, hukuki sorumluluğu bulunan herkes yargı önünde hesap verecektir. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve talimatı nettir!” dedi.