Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adaylarımızı tanıyalım: AK Parti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Adaylarımızı tanıyalım: AK Parti

1- VEYSEL EROĞLU, 2- ALİ ÖZKAYA, 3- HATİCE DUDU ÖZKAL, 4- MEHMET KOCA, 5- CENGİZ SAĞLAM.

1- VEYSEL EROĞLU
Veysel Eroğlu, 1948 yılında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde doğmuştur. İlk öğretimini Şuhut Zaferyolu İlkokulunda tamamlamıştır. Şuhut Orta Okulunda 1’inci ve 2’inci sınıfı, son sınıfı ise Afyon’da okumuştur. 1966 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olmuştur.
Veysel Eroğlu, tatil dönemlerinde babası rahmetli Hacı İbrahim Eroğlu’nun manifatura, tuhafiye ve konfeksiyon dükkanında çalışırdı. Ayrıca tarlalarındaki mahsullerin sulama işleriyle meşgul olurdu. Suya olan sevgisi o tarihlerdeki çocukluk dönemlerinden başlamıştır. Geceleri ise hep okurdu. Şark ve garp klasiklerinin çoğunu okumuştur. Ayrıca mühendislik yanında tarihe de ayrı bir merakı vardı. Bu yüzden Afyon Lisesinde okurken İnşaat Yüksek Mühendisi olduktan sonra Tarih Bölümünde de okumayı kafasına koymuştu. Nitekim 1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne kaydolmuştur. Vatani hizmeti esnasında ve sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesinde asistanlık yaparken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde tahsil görmüş ve ikinci Fakülteyi 1978 yılında bitirmiştir. 1971 İTÜ İnşaat Fakültesinden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezuniyetinden sonra vatani vazifesini yaptığı Erzincan 3. Ordu İnşaat Emlak Başkanlığında çok sayıda askeri tesise imzasını atmıştır.
Askerlik hizmetinden sonra akademik hayata atılmış, önce Yıldız Teknik Üniversitesinde bilahare İTÜ İnşaat Fakültesinde akademik hayata devam etmiştir. İTÜ de 1978 yılında Çevre Mühendisliği Bölümünün kuruluşunda vazife almış, 1980 yılında doktorasını tamamladıktan sonra bir yıl süre ile Hollanda’da doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Orada dönem birincisi olmuş, 1982 yılında yurda döndükten sonra ilk kitabı olan Su Tasfiyesini yazmış, binlerce inşaat ve çevre mühendisinin yetişmesinde emek sarf etmiştir. 1984 yılında Doçent, 1991 yılında ise Profesör unvanını kazanmıştır. Bu esnada kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve belediyelere müşavirlik, proje yapım ve kontrollük hizmetlerinde vazife almıştır. Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.
Şubat 2003 tarihinden itibaren DSİ Genel Müdürlüğüne getirilmiş, 08 Mayıs 2007 tarihine kadar bu vazifesini başarıyla yürütmüştür. 2003 yılında yapılan çalışmalarla kısa sürede DSİ toparlanmış, 2004 yılında 3,3 milyar YTL’lik tasarruf sağlayarak Kamu Kaynaklarını En Etkin Kullanan Kurum ödülü alınmış ve büyük projelere imza atılmıştır. DSİ 4.5 yıllık zaman zarfında yaklaşık 10 milyar YTL’lik yatırımı bitirerek ülke ekonomisine kazandırmıştır.
08 Mayıs 2007 tarihinde mensubu olduğu İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyeliğinden ve DSİ Genel Müdürlüğünden milletvekili seçimlerine katılmak gayesiyle ayrılmıştır. DSİ deki 4.5 yıllık hizmet esnasında 366 tesisi Aziz Milletimizin hizmetine sunmuştur. İSKİ deki Genel Müdürlüğü esnasında açtığı 600 tesisle birlikte 13 yıllık üst yöneticiliği zarfında toplam 966 tesisi ülkemize kazandırmıştır.
22 Temmuz 2007’de Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Veysel Eroğlu, 60’ıncı Hükümet’te Çevre ve Orman Bakanlığı, görevini üstlendi. 12 Haziran 2011’de ikinci kez Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Veysel Eroğlu 61’inci hükümette Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev aldı. 7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen seçimlerde İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye seçilen Eroğlu, 62’nci hükümette Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görevini sürdürüyor. Eroğlu, evli ve 4 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

2- ALİ ÖZKAYA
20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu. 1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1993 yılında Ankara’da avukatlık stajını tamamlayıp serbest avukatlığa başladı. Halen Ankara’da serbest avukat olarak çalışmaktadır.
1993-1995 yıllarında, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Dalında; “Türk Ticaret Kanununda Müdür Kavramı, Hukuki Mahiyeti ve Sorumluğu,” konulu yüksek lisans çalışması oldu. 1995 yılında serbest avukatlığın yanında, Ankara’da Burç Eğitim Tesisleri ve Yayıncılık A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak, Özel Ferda İlkokulu ve Lisesinin kuruluşunda görev yaptı. 1998 yılında Edirne de kısa dönem olarak askerliğini tamamladı. 1995-2004 yılları arasında; Hukukçular Birliği Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığını yaptı. 16 Kasım 2003 tarihinde Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığına atandı. 8 Mayıs 2007 tarihinde milletvekili adaylığı için bu görevinden ayrıldı. 2005 yılında Ankara’da “Dinar ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini” kurdu. 2009 yılına kadar Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığına devam etti. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23.Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Afyonkarahisar 7.sıra milletvekili adayı oldu. 2010-2011 yıllarında Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliğinde bulundu.
12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde Afyonkarahisar 4.sıra milletvekili adayı oldu. Ocak 2012 tarihinden itibaren Ak Parti Genel Merkez Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi. Halen Ak Parti Genel Merkez Hukuk Müşavirliği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevlerini yürütmektedir. 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde; 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu gereğince Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde YSK’ya karşı resmi temsilcisi ve vekili olarak görev yaptı. SETA Vakfı Mütevelli Heyeti ve Denetim Kurulu üyesidir. Siyasi çalışmalarına ilk olarak, 29 Kasım 1987 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden teşekkül eden komisyon ile Rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın seçim çalışmalarına katılarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki tüm mitinglerin ve seçim meydanlarının hazırlanması çalışmalarının organizasyonunda bulunmuş, o tarihten bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde aktif görev almıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir.
7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen seçimlerde Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Ali Özkaya, 1 Kasım 2015’te gerçekleşecek 26’ıncı dönem için Afyonkarahisar Ak Parti ikinci sıra adayı olarak gösterildi.

3- HATİCE DUDU ÖZKAL
1966 Bolvadin doğumlu olan Hatice D. Özkal, Bolvadin İmam-Hatip Lisesinden birincilikle mezun oldu. 1989’da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1992-2000 yılları arasında Afyon Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak görev yaptı. Afyonkarahisar AK Parti Kurucu Kadın Kolları İl Başkanı olarak aktif siyasete katıldı. 2003-2009 yılları arasında Afyonkarahisar AK Parti Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Mecliste 1. Dönem AK Parti Grup Başkan vekilliği görevini üstlendi.
2009 Yılında yapılan AK Parti il kongresiyle birlikte Afyonkarahisar Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Özkal, 31 Mart 2012’de yapılan Kongreyle Kadın Kolları İl Başkanı olarak aldığı bu görevi, 17 Temmuz 2014 tarihine kadar da başarıyla yürüttü. Zübeyde Hanım Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi Hasta Hakları Yönetim Kurulu Üyeliği, Ömer-Gecek –Gazlıgöl Termal Birlik Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Hizmet Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Köylere Hizmet Götürme BirliğiEncümen Üyeliği yaptı. 2003 yılında Cedaw (Kadın Hakları İhlalleri Ve Ayrımcılığa Son Verme Sözleşmesi)’ın sivil toplum kuruluşlarından istediği gölge rapor hazırlama komitesinde, Afyonkarahisar İl Temsilcisi olarak çalıştı.
Başkent Kadın Platformu üyesi olan Hatice Dudu Özkal, AGÜYAD (Afyon Güzel Yarınlar Derneği) adlı insan hakları derneği yönetim kurulu üyesidir. Özkal, bu derneği Afyonkarahisar İl İnsan Hakları Kurulu üyesi olarak da temsil ediyor. Şu anda Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığını yürüten Özkal, evli ve 3 çocuk annesidir. Hatice Dudu Özkal, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilmektedir.

4- MEHMET KOCA
Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı-Endüstri Mühendisi
1965 yılında Afyon Bolvadin’de bakkal bir babanın üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Ortaokul ve lise tahsilini Bolvadin İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirdi. 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi’nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.
Ülker, ardından Albaraka Türk’te çalıştı. Lise yıllarından itibaren sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif rol aldı. Bu çerçevede1991’de İstanbul Fatih’te Giz Ajans’ı kurdu. Ajans bünyesinde İslam tarihi, İslami temel kavramlar ve güncel meseleler ile ilgili çok sayıda kaset ve yayın üretildi. Bu kaset ve yayınlar Anadolu’nun dört bir yanına ulaştırıldı.
1994’te İstanbul’da Türkiye’nin ilk özel radyolarından birisi olan Günışığı FM’i kurdu. Fazilet Partisi’nin Şişli ilçe yönetiminde kurucu başkan yardımcısı olarak görev aldı ve 1999 yerel seçimlerinde Şişli Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. 28 Şubat döneminde, 1997 – 2000 yılları arasında Müsiad Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2002 seçimlerinde Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge’den milletvekili aday adayı oldu. 2005 yılında İstanbul’da, Bolvadin Girişim Grubu Derneği’nin kurucu başkanlığı görevini yürüttü ve bu görevine 2011 yılına kadar devam etti. 2003 yılında Türkiye Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’de göreve başladı. 2011 yılı sonuna kadar devam ettiği Gübretaş Genel Müdürlüğü görevi boyunca bir çok başarıya imza attı.
Göreve geldiğinde 250 Milyon TL olan şirket cirosu, 2011 sonunda iştirakleriyle birlikte 2 Milyar 300 Milyon TL’ye ulaştı. 2004’te 40 Milyon TL olan şirketin İstanbul Borsası’ndaki değeri 2011 sonunda 1 Milyar 500 Milyon TL’ye çıktı. Türkiye tarihinin en büyük dış sanayi yatırımı olan İran’daki Razi Petrokimya tesisleri 650 Milyon Dolar karşılığında satın alındı. 2005 yılında 8.3 milyon TL olan şirket karı, 2011 sonunda 605 Milyon TL olarak gerçekleşti. 2012 Şubat ayında yüzde yüz yabancı sermayeli Nesmal Yatırım Holding AŞ’de kurucu CEO olarak görev aldı. Bu dönemde uluslararası denizcilik, sağlık, bilişim ve turizm alanlarında yeni yatırımlar ve ortaklıklar gerçekleştirdi.
2014’te Anadolu Birlik Holding’in İcra Kurulu Başkanı – CEO – olarak yeni görevine başladı. Bünyesinde Ülkemizin en büyük 30 şirketinden birisi olan Torku Konya Şeker’in yanı sıra, Soma ve Kangal Termik Santrallerini barındıran Anadolu Birlik Holding gıda, tarım ve enerji alanında faaliyet göstermektedir. Manevi değerlerimizin yaşatılması noktasında bir çok alanda aktif görevler üstlenen Mehmet Koca, çeşitli vakıf ve derneklerde halen çalışmalarını sürdürmektedir.
Bu çerçevede 2013 yılında İstanbul Üsküdar’da Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı’nı kurulmasına öncülük etti. Söz konusu vakıfta mütevelli başkanı görevini sürdürmektedir. Mehmet Koca hali hazırda, İGİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, UTESAV Mütevelli Üyeliği görevlerinin yanı sıra, Müsiad, Mimar Mühendisler Grubu Derneği (MMG), İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER), Kandilli Kulübü ve Bolvadin Girişim Grubu Derneği üyesidir.
Önemli Ödül ve Taltifler
CAPİTAL dergisinin yayınladığı son 5 yıldaki verilere göre hazırlanan “En Başarılı CEO’ları ” listesinde 5. sırada yer aldı (2011) BUSINESS dergisinin yayınladığı “Krizin En Başarılı 100 Yöneticisi” sıralamasında, 36. sırada yer aldı (2010)
Kişisel Bilgiler
Doğum Tarihi : 01.09.1965 Afyon/Bolvadin
Medeni Durumu : Evli ve dört çocuk babasıdır.

5- CENGİZ SAĞLAM
1971 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Emirdağ’da tamamladım ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldum.
Üniversite yıllarında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Kurulu Üyeliği’nin akabinde, Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. Üniversite gençliğinin temsilcisi olarak üç yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Yönetim kurulu üyeliğim döneminde Türk gençliğini temsilen çeşitli televizyonlarda açık oturum ve konferanslara katıldım.
1995-2002 yılları arasında TBMM’de Halkla İlişkiler Danışmanlığı yaptım. 50’inci T.C. Hükümetinde Çevre Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptım. 1997 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevine atandım. 28 Şubat döneminde demokratik duruş göstermek adına ‘’Demokrat Aydınlar Hareketi’’ kurucusu ve sözcüsü oldum. 2002 seçimlerinden sonra TBMM Başkanlık Divanı, Meclis İdare Amirliği Danışmanlığı yaptım.
Doktora dönemimde ‘’Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki Et Üretiminde Yeri ve Türk Hayvancılığında Afyonkarahisar’ın Durumu‘’ hakkında tez çalışması hazırladım. Yerel Gündem 21 Sempozyumu ve Yerel Yönetimler, Yerinde İdare vb. panel ve sempozyumlara tebliğler sundum.2003, 2005 ve 2006 yıllarında Türkiye Meclis Haber Dergisi tarafından ‘’Yılın Bürokratı’’, 2007 yılında Meclis Haber Dergisi tarafından “Devlet-Millet Kaynaşması ve Halkla İlişkiler” dalında “Yılın Bürokratı” seçildim.
TAÇED- Tüm Anadolu Çalışan ve Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Muhasebe görevlerini yürütmekteyim. 2007 yılında Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Aday adayı teşkilat yoklamasında ilk beşte yer aldım. 2007 Ağustos ayında TBMM Başkan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Danışmanı olarak göreve başladım.
2009 yılında TBMM Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptım. 2014 yılında Türkiyem Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. 2014 yılında Mebus Haber Dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildim.
Yurtiçi ve yurtdışından Almanya, Hollanda, Belçika, Makedonya, Kosova, Balkanlar, İngiltere, K.K.T.C. ve Azerbaycan’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında panel, konferans ve toplantılarda konuşmacı olarak yer aldım.
2009-2015 yılları arasında TBMM Başkan Müşaviri olarak görev yaptım.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti