Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD Afyon’da gönüllü sayısını artırmayı hedefliyor

Afyonkarahisar İl Afet ve

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yapılan açıklamada, kentte AFAD Gönüllük Sistemine kayıtlı yaklaşık 2 bin 300 AFAD Gönüllüsü olduğu belirtilerek, bu sayının artması için “Ben olmasam ne olur demeyin. Siz varsanız çok şey olur.” sloganıyla gönüllü sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi

 

AFAD’dan yapılan açılamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla 2018 yılında “AFAD Gönüllülük Projesi” kapsamında başlayan Afyonkarahisar AFAD Gönüllülerine yönelik eğitimlerin devam ettiği kaydedildi.
“EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLADILAR”
Açıklamada, “Afyonkarahisar’da e-devlet üzerinden gönüllülük başvurusunda bulunan 2 bin 279 kişiden AFAD Gönüllülük Sistemi üzerinden uzaktan eğitimlerini tamamlayarak “Temel AFAD Gönüllüsü” unvanı kazanan yaklaşık 200 gönüllüden 28’i, 3-7 Kasım 2021 tarihleri arasında İl AFAD Müdürlüğü eğitim alanlarında gerçekleştirilen Hafif Arama Kurtarma Eğitimini başarı ile tamamladı. Eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllüler “Destek AFAD Gönüllüsü” olma yolunda sona yaklaştı.” denildi.
“EĞİTİM TATBİKATLA
SONA ERDİ”
Beş gün süren eğitimde arama kurtarma ekiplerinin oluşumu, bina hasar sınıflandırılması ve işaretlenmesi, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, enkaz değerlendirmesi ve sahaya giriş süreci konularının ele alındığı belirtilen açıklamada, “Eğitim kapsamında; Kurtarma aracı ve kurtarmada kullanılan makinaların tanıtımı, kurtarmada kullanılan ipler ve düğümler, kazazedenin sedyeye alınması ve taşıma usulleri öğretildi. Aynı zamanda yüksekten ve derin yerlerden kurtarma konularında sınıf ve saha ortamlarında 5 gün süren eğitim Hafif Arama Kurtarma Tatbikatı ile sona erdi.” ifadelerine yer verildi.
“SIRADA SOSYAL
FAALİYET GÖREVİ VAR”
Açıklamada, “Daha önce de ilkyardım, yangın ve insani yardım konularında eğitim alan AFAD Gönüllüleri, sistem içinde yer alan sosyal faaliyet görevlerini de tamamlayarak “Destek AFAD Gönüllüsü” unvanı kazanacak. Gönüllülerin, görev alanlarına göre branşlaşmaya gidileceği “Uzman AFAD Gönüllüsü” eğitimlerinin 2022 yılında yapılması planlanıyor. AFAD Gönüllüleri almış oldukları eğitimler ile edindikleri bilgi, beceri ve afet öncesi yapacakları hazırlıklar ile sadece kendilerini ve çevresini korumakla kalmayıp; afetlerin sırası ve sonrasında yapılan çalışmalara verdikleri destekle afet zararlarının azaltılmasında ve toplum afet direncini artırılmasında büyük rol oynuyor.” denildi.
“AFYON’DA HALİHAZIRDA
2 BİN 300 GÖNÜLLÜ VAR”
Gönüllü sayısının artması için çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Afyonkarahisar’da hâlihazırda AFAD Gönüllük Sistemine kayıtlı yaklaşık 2 bin 300 AFAD Gönüllü sayısının artması için tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. AFAD yetkilileri tüm Afyonkarahisar halkını başta deprem olmak üzere bölgenin afete dönüşebilecek tehlikelerine karşı bilgilenmek ve hazırlıklı olmak için “Ben olmasam ne olur demeyin. Siz varsanız çok şey olur.” sloganıyla Afet Farkındalık Eğitimlerine katılmaya ve AFAD Gönüllüsü olmaya davet ediyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti