Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFDOS, Erkmen’e yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AFDOS, Erkmen'e yürüdü

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübünün doğa yürüyüşü için bu Erkmen tepeleri seçildi. Pazar sabahı AFDOS evinde buluşan 30 kadar doğa sever Erkmen Göleti yakınlarından yürüyüşe başladılar

Şehrimizin akciğeri olarak da adlandırılan Hıdırlık-Çakırköyü tepelerin arasındaki bölge üzerinde seçilen rota 7 kilometre uzunluğundaydı. Rota üzerinde eğimi fazla olan zor sayılabilecek parkurlarda bulunuyordu. Ancak daha önceden AFDOS doğa yürüyüşlerine katılanlar kazandıkları kondisyonları sayesinde bu parkurları fazla zorlanmadan aştılar. Sonbaharın sıcak renklerine sıcak bir güneşte katılınca neşeli ve zevkli bir yürüyüş daha gerçekleştirilmiş oldu.
AFDOS Basın Sözcüsü Ahmet Ş. Köse, “Amerikan Kalp Birliğine sunulan bir raporda genetik olarak kalp krizi geçirme riski taşıyanların 5 tane kurala uymaları halinde genetik olarak kalp hastalığı riski taşımayan ama bu kurallara uymayanlara göre kalp krizi geçirme riskinin çok azaldığını bildirdi. Çocukluktan itibaren bu kurallara uymanın gerekli olduğu belirtildi. Sağlıklı yaşamın 5 kuralı şunlar; Sigara İçmemek, Alkollü İçki İçmemek yada çok az içmek, Sağlıklı Beslenmek, Kilo Kontrolü ve Fiziksel Hareketlilik. AFDOS’un doğa yürüyüşle-rine katılanlar bu kurallar arasında yer alan Fiziksel Hareketlilik kuralını yerine getirmiş olmaktadır. Sağlık yaşam için yürüyüşün öne-mine inanan doğa severleri AFDOS doğa yürüyüşlerine bekliyoruz. Bu yürüyüşler ve kulüp faaliyetleri hakkında bilgi almak isteyenler Perşembe akşamları açık olan AFDOS Evine uğrayarak detaylı bilgi alabilirler” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti