Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFJET, ekonomiye yıllık 58 milyon lira katkı sağlıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
AFJET, ekonomiye yıllık 58 milyon lira katkı sağlıyor

Afyon Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, AFJET ile ilgili merak edilenleri, Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Ulutürk, jeotermalin Afyonkarahisar için bir avantaj olduğunu, Afyonkarahisarlılar’ın jeotermali “milli bir kaynak” olarak benimsemesi gerektiğini söyledi. Ulutürk, AFJET’in milli ekonomiye yılda 58 milyon lira katkıda bulunduğunu açıkladı

Son dönemde yaptığı atakla adından söz ettiren, vatandaşın memnuniyetini de tepkisini de dile getirdiği kurumlardan biri olan Afyon Jeotermal A.Ş., kapılarını Gazeteniz Kocatepe’ye açtı. Şirket ve jeotermal ile ilgili merak edilen her konuyu yanıtlayan AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, milli ve temiz bir enerji kaynağı olan jeotermale, tüm Afyonkarahisarlıların sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

AİLELERLE BİRLİKTE
10 BİN KİŞİ EKMEK YİYOR

2010 yılından bu yana ciddi bir yatırıma imza attıklarını belirten AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, “AFJET’in milli ekonomiye katkısı yıllık 58 milyon lira. Bu, bir hesaplamayla saatte 40 ton kömüre karşılık geliyor. Bu, 16 bin ton partikül oranının daha az havaya gitmesi demek. 1 milyon metrekarelilik bir havzada otellerin yapılmasının önünü açmışsınız. 1 milyon metrekarelik alanın ısıtmasını ve spa tedavisi için kullanım suyunu taahhüt etmişsiniz. AFJET’in hizmetleri, otellerle çalışanlar ve ailelerle birlikte jeotermal enerjiden 10 bin kişinin ekmek yemesi anlamına geliyor” dedi.

“HİÇBİR İL, BİZDEN ÖNDE DEĞİL”

Afyonkarahisarlılar’ın AFJET’i milli bir kuruluş olarak görmesini talep eden Ulutürk, “Kalorimetrik uygulama sistemi rayına oturduğu zaman vatandaş yüzde 50 kâr edecek. Havza kazanacak. Milli ekonomi kazanacak. Vatandaşın, geçmiş ve gelecek karşılaştırması yapması gerekiyor. Verilen paraların yine hizmet olarak döndüğünü görmek lazım. Bu bir milli kaynak, buna sahip çıkmak gerekiyor. Vatandaşın bir alternatifi var. Ankara’da sizin bir alternatifi yok. Burada var. Fiyat olarak uygun görüyorlarsa, bizi kullanabilirler. Bunun değerini bilmek gerekiyor. Hiçbir il Afyonkarahisar’dan önde değil. Valimiz ve Belediye Başkanımız bunun arkasında durmasa şirketin yapması mümkün değil” diye konuştu.

“BU BİR BAYRAK YARIŞI”

Halka hizmetin bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, Afyon’a elektrik üretim ve sera merkezini kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Ulutürk, “Vatandaş bu işe güvensin. Bu kaynak milletin kaynağı. Daha iyi bilen de vardır. Daha iyi bilen olduğunda bu işi bırakacağım. Bayrak yarışıdır bu. Bildiğim kadarıyla, ben bunun doktorasını yaptım. 20-22 yıllık Sondaj Şube Müdürlüğü’nde bununla uğraştık. Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. Elektrik üretimi ve sera merkezini de Afyona kazandırabilirsek, mutlu olacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyonspor’a halk sahip çıkmalı

AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, Afyonkarahisarspor’a destek olunup olunmayacağı konusundaki kararın Yönetim Kurulu’na ait olduğunu söyledi. Ulutürk, özetle şöyle dedi: “Afyonspor’a tek başına AFJET sahip çıkamaz. Halk da takımına sahip çıkmak durumunda. Bir şeyi tek bir yerin üzerine yıkıp ona verirseniz olmaz. Sonuçta burada bizim başka asıl olan vazifelerimiz de var. Biz Özel İdare-Belediye şirketiyiz. Biz yaptığımız işin yüzde 60’ını Özel İdare’ye, yüzde 35’ini Belediye’ye ve Ticaret Odası’na yasa gereği aktarmak zorundayız.”

AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün yarından itibaren Kocatepe’de yer alacak açıklamalarının ana başlıkları şöyle:
-“Afyonspor’a destekte paydaşlardan biri olabiliriz.”
-“Spor Kompleksi’ni de ısıtacağız.”
-“Statda jeotermalle zemin ısıtılması mümkün.”
-“10-15 yıl sonrasını düşünmek zorundayız.”
-2010’dan bu yana ne kadar liralık yatırım yapıldı?
-OSB’deki boru fabrikasının kurulmasında AFJET’in rolü neydi?
-Reenjeksiyondaki başarı oranı nedir?
-Afyonkarahisar’daki jeotermal suyun özellikleri neler?
-Günde ne kadar sıcak su kullanılıyor?

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti