Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ, Avrupa Kan ve Kemik İliği Nakli Birliği Üyesi oldu

AFSÜ, Avrupa Kan ve Kemik İliği  Nakli Birliği Üyesi oldu

AFSÜ Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi, kuruluşunun birinci yıl dönümünde Avrupa Kan ve Kemik İliği Nakli Birliği (EBMT) üyeliğine kabul edildi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) uluslararası standartlarda sağlık hizmeti veren bir Dünya üniversitesi olma yolundaki girişimleri meyvesini veriyor. Afyonkarahisar ve çevresindeki 13 şehirdeki yaklaşık 5 milyon nüfusa hitap eden AFSÜ Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi, kuruluşunun birinci yıl dönümünde Avrupa Kan ve Kemik İliği Nakli Birliği (EBMT) üyeliğine kabul edildi.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yükseköğretimde uluslararasılaşmanın, üniversitenin sağlık hizmetleri, AR–GE ve toplumsal katkı işlevine kalite kazandırma süreci olduğunu söyledi. AFSÜ’nün odaklandığı alanlarda Dünyayla bütünleşmiş üniversite profilini güçlendirdikçe, personeline ve öğrencilerine kendilerini pek çok anlamda geliştirme imkânı sunabileceğini belirterek, bu konudaki çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü kaydetti.
“SAĞLIK TURİZMİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME”
AFSÜ Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezinde, hastalara başarılı bir şekilde kemik iliği nakli uygulandığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AFSÜ’nün EBMT üyeliği ile ilgili başvurusu, Merkezimizin Koordinatörü Öğr. Gör. Özer Öner, Veri Yöneticisi Öğr. Gör. Dr. Deniz Aşlar Öner ve Kalite Yöneticisi Öğr. Gör. Alperay Girişbay’ın gayretleri ile 47. EBMT Genel Kurul Toplantısında değerlendirilerek oy birliği ile kabul edildi.
Merkezimizin bu başarısı, AFSÜ’nün uluslararası tanınırlığının ve araştırma işbirliklerinin artması ile birlikte Afyonkarahisar’ın sağlık turizmi alanındaki kapasitesinin değerlendirilmesi bakımından da önemli bir gelişmedir. Gerekli onayların alınması ile yenidoğan kordon kanını işleme, dondurma ve saklama ile ilgili çalışmaların hâlihazırda yapıldığı merkezimizde 2021 yılı içinde tanısı hastanemizde konulup tedavileri devam etmekte olan ve kemik iliği nakli olması gereken hastalarımızla ilgili süreçlerin de sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını bekliyoruz.”
“HASTA BAŞVURALIRINDA ARTIŞ YAŞANMASINI BEKLİYORUZ”
Rektör Okumuş, “Ekibimiz, merkezimizin önümüzdeki süreçte Dünya standartlarında bir tedavi merkezi olarak tescil edilmesi için JACIE (Ortak Akreditasyon Komitesi ISCT | EBMT) ile akreditasyon hazırlıklarını da sürdürmektedir. JACIE tescili ile AFSÜ Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezinde gerçekleştirilen tüm tedavi hizmetlerinin uluslararası standartlarda olduğu belgelenecektir. Böylece önümüzdeki yıllarda, merkezimize Dünyanın dört bir tarafından hasta başvurularında önemli artış yaşanmasını bekliyoruz.
Afyonkarahisar ve çevresindeki 13 şehre ve yaklaşık 5 milyon nüfusa hitap eden AFSÜ Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezimizde, son bir yılda 4 hastaya nakil işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu sene de nakil olması gereken 5 hastamızla ilgili süreçler de ilerliyor. Merkezimizin sadece bölgemizde değil, ülkemiz genelinde ve yurt dışından gelecek hastalara da hizmet vererek önemli katkılar sağlayacak bir merkez olmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi