Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’den kanser tedavisi için uluslararası girişim

Texas Üniversitesi MD Anderson
AFSÜ'den kanser tedavisi için uluslararası girişim

Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezinden Doç. Dr. Bülent Özpolat, AFSÜ’de verdiği konferansta çeşitli kanser türlerindeki tedavi başarı oranlarının geliştirilecek yeni akıllı ilaçlar ve immünoterapi sayesinde hissedilebilir oranda değişim göstereceğini söyledi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi’nin davetlesi olarak Afyonkarahisar’a gelen  Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezinden Doç. Dr. Bülent Özpolat, “Development of RNA-based Therapeutics for Solid Cancer” başlıklı konferansında “Yeni Akıllı İlaç Molekülleri”nin kanser tedavisi için umut olduğunu kaydetti.
“UMUT VERİCİ
 SONUÇLARA ULAŞILDI”
Doç. Dr. Özpolat konferansında, çeşitli kanser türlerindeki tedavi başarı oranlarının geliştirilecek yeni akıllı ilaçlar ve immünoterapi sayesinde hissedilebilir oranda değişim göstereceğini söyledi. Başarı oranının özellikle lösemi gibi bazı kanserlerde, yirmi yıl öncesinde yüzde 20 iken akıllı ilaçlar sayesinde yüzde 90’lara çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. Özpolat, yeni akıllı ilaç moleküllerinin geliştirilmesiyle diğer kanser türlerinde de benzer başarıların elde edilebileceğini vurguladı.
Prof. Dr. Mehmet Erdem Büyükbingöl ile beş yıldır ortak bir çalışma programı uyguladıklarını ve bunun sonucunda da yeni bir ilaç molekülünün hem laboratuvar hem de hayvan çalışmaları ile oldukça umut verici sonuçlara ulaşıldığını kaydeden Doç. Dr. Özpolat, iki kuruma ait patent alınmasının da mümkün olabileceğini ifade etti. Geliştirilen yeni molekül ve araştırma aşamasında olan birçok molekülün, özellikle toplumsal gen profili analizleri sonucunda ve yapay zekâ kullanılmasıyla çok daha etkili aşamalara ulaşabileceğini söyleyen Doç. Dr. Özpolat, bu konuda AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ile Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu’nun kendisine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“AFSÜ ÖĞRENCİLERİNE DERS
PROGRAMLARI AÇILABİLİR”
Son 15 yıldır kanser araştırmalarının hızlanmasının önemli nedenlerinden birinin ortak ve multidisipliner çalışmaların artması olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özpolat, tedaviye yönelik iş birlikleri ile daha etkin başarılar elde edilebildiğini söyleyerek MD Anderson Kanser Merkezinde elde edilen yeni bilgileri AFSÜ ile paylaşmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Doç. Dr. Özpolat, öncelikle uzaktan konferans şeklinde yeni toplantıların yapılabileceğini, ilerleyen aşamalarda uzaktan erişim altyapısı sayesinde AFSÜ’de hem tıp hem de eczacılık öğrencilerine yönelik ders programlarının da açılabileceğini dile getirdi.
“AFSÜ ULUSLARARASI İŞ
BİRLİKLERİYLE İVME KAZANACAK”
Eczacılık Fakültesi’nin davetine icabet ederek AFSÜ’yü ziyareti ve son derece verimli geçen konferansı dolayısıyla Doç. Dr. Özpolat’a teşekkür eden AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ ile MD Anderson Kanser Araştırma Merkezi arasında düzenlenebilecek protokolün hedefleri arasında, yapay zekâ ve genetik profilin önemi ve bu konunun dünya çapında son derece yeni olması itibariyle geleceğe yönelik yarışmalı programların da söz konusu olabileceğini söyledi.
İki kurumun ortak çalışma programıyla, özellikle pankreas, yumurtalık, meme ve akciğer kanserlerinde kemoterapi başarısının hem yeni tedavi yöntemleriyle hem de akıllı ilaç geliştirilmesinde başarılı gelişmelerin olabileceğine işaret eden Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’nün Termal Tıp Turizmi başta olmak üzere farklı sahalarda atacağı adımların uluslararası kurumlarla kuracağı bilimsel iş birlikleriyle ivme kazanmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti