Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon büyük düşünmeye mecbur, sağlık endüstri bölgesiyle ender illerden olacağız”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek,

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Anadolu’ya Yolculuk çalıştay açılışında kesin ve iddialı konuştu. Vali Çiçek, “Biz Afyonkarahisarız büyük düşünmeye mecbur ve mahkumuz. Sağlık Endüstri Bölgesi projemizde belli bir noktaya geldik. Sağlık Endüstri Bölgesi ile Türkiye’deki ender illerden birisi olacağız” dedi

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Afyonkarahisar Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Medikal Turizm Derneği işbirliğinde “Anadolu’ya Yolculuk” adlı çalıştay dün sabah Korel Termal Otel’de düzenlendi.
“TURİZM MASTER PLANI AFYON
İÇİN ÖNEMLİYDİ”
Çalıştayın açış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptı. Tanır, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da termal turizm merkezi plan çalışmaları kapsamında 2006 yılında 4 termal turizm merkezi planlamasının, turizm alt yapısı oluşturulmasında son derece etkili olduğunu söyledi. 2017 yılında başlayan 2019 yılına kadar Karahisar Kalesi çevresinde gerçekleştirilen tarihi yapıların restorasyon çalışmasında 126 yapıyı bakanlığın 116 tane yapının Afyonkarahisar Belediyesi’nce tamamladığını belirten Tanır, “Restorasyon çalışmalarına 116 yapıyı tamamlamaları nedeniyle Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın ikinci etabı Belediyemiz tarafından tamamlanmıştır. İlimizin turizm master planının hazırlanması turizmin planlı bir şekilde yürütülebilmesi adına son derece önemliydi.” dedi.
“DÜNYA MAS TURİZMİNDEN NİŞ TURİZMİNE GEÇİYOR”
Mehmet Tanır, Vali Gökmen Çiçek’in önderliğinde Frigya’nın ayağa kaldırılması adına Ayazini Köyü’nde yol ve restorasyon çalışmalarıyla birlikte işe sektörün dahil edilmesinin son derece önemli olduğuna değindi. Tanır, “Bu çalışmada çok anlamlı bulduğum hem Valimizin hem Milletvekillerimizin destekleriyle kamu kurumlarının işbirliğinin son derece önemli olduğu görülmektedir. Bu çalışma hakikaten devletin hem mülki hemde siyasi iradesinin hayata geçirilmesiyle güzel sonuçlar alınabildiğini göstermektedir. Dünya da mas turizmi yapılırken niş turizmine geçilmeside son derece önemlidir. Ümit ediyorum ki bu çalıştay ilimiz turizmine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.
“KONAK RESTORASYONUNA
BAKAN KURUM DESTEK VERDİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin son yıllarda kendisine ait olan değerleri bir bir gün yüzüne çıkararak turizme kazandırdığını söyledi. Zeybek, “Afyon’un son dönemde kendine ait değerleri gün yüzüne çıkarmasında Sayın Valimizin ve Milletvekillerimizin emeklerini bir kenara atmamız mümkün değildir. Anıtlar Kurulu’nca tescillenmiş 600’e yakın konağımız vardır. Daha önce bakanlık il müdürlüğü vasıtasıyla 110’a yakın konak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla turizme kazandırılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Afyon’u ziyaretinde bölgede ki incelemesi sırasında kaç yapının tamamlanmadığını sordu. Yaklaşık 400’e yakın konağın kaldığını söylediğimizde kalanını Belediye olarak tamamlamamızı kendisinin kredi göndereceğini belirtti. Sağ olsun bir kısmını destek bir kısmını kredi olmak şartıyla destek para gönderdi. Bizde Belediye olarak ihaleye çıkıp 115 adet sokak sağlıklaştırma çalışmasını tamamladık. Geçtiğimiz Cuma günü açılışını yaparak bu konakları turizme kazadırdık.” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE YENİ BİR
BÖLGESELKAMP YAPACAK”
Mehmet Zeybek, 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar’ın hem sporun, hem gastronominin, hem tarih turizminin, hem termal turizmin başkenti olma yolunda hızlı bir gelişme sergilediğini söyledi. Zeybek şunları kaydetti: “Afyon’a kampa gelen yaklaşık 85 takım organizatörleri kros ve koşu parkı olmadığı için sıkıntı yaşandığından bahsettiler. Bizde Orman İşletme Müdürlüğü’nden 500 bin metrekarelik bir alanın tahsisini alarak Afyon’a yeni bir bölgesel kamp alanı yapıyoruz. İçerisinde bungalov evlerin olduğu, piknik ve mesirelik alanların olduğu, koşu parkurlarının olduğu nefis bir alanını ihalesini gerçekleştirdik. Tabi Gençlik ve Spor Bakanımıza da bu vesile ile şükranlarımı arz ediyorum. Bize destek verdi ihalesini yaptık inşallah en kısa sürede orayıda tamamlayıp spor turizminin emrine vereceğiz. Afyon’un tanıtımı hususunda emeklerini hiçbir zaman esirgeleyen Kültür ve Turizm Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Valimize, Milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyor, toplantının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
“AFYON MEDİKAL ALANDA
YENİ BİR AÇILIM YAPMALI”
AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın yeni bir açılımla ortaya çıktığını söyledi. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Afyonkarahisar gastronomi, spor, kültür alanlarında birçok şey gerçekleştirdi. Bunlar herkesçe malumdur çünkü birlikte organize ettiğimiz hadiselerdir. Fakat bana göre bugün medikal alanda yeni bir açılım yapmak Afyon için önemlidir. Biz sisteme yardımcı olmak adına Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile bir kanun üzerinde bu konuyu çalışıyoruz. Sağlık Organize Sanayi Bölgesini gerçekleştirebilirsek medikal anlamda çok ileri bir yol almış olacağız. 750 bin metrekarelik çok büyük bir alanda içerisinde her türlü sağlık, spor tesisi, medikal tesisler, kültür tesisleri, dinlenme tesisleri olacak çok büyük bir kompleksi inşallah yapacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Bizler bu konuyu takip ediyoruz. İnşallah önemli bir aşama kaydettik. Önümüzdeki dönem içerisinde inşallah daha büyük müjdeler paylaşırız. İnşallah Anadolu’ya Yolculuk çalıştayında bir başka açılım gerçekleştirilmiş olur. Afyon için güzel bir noktaya ulaşılmasını diliyorum.”
“AFYON BÜYÜK DÜŞÜNMEK ZORUNDA”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın büyük düşünmek zorunda olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bir futbol klasiğidir hani denir ya ‘Biz büyük bir takımız büyük düşüneceğiz.’ diye. Bende bunu öylesine söylemiyorum. Biz Afyonkarahisarız büyük düşünmek zorundayız. Hatta buna mecbur ve mahkumuz. Çünkü biz istemesekte biz büyük düşünmesekte Afyonkarahisarla ilgili başka illerde, ülkemizin birçok yerinde insanlar bizi olduğumuzdan çok daha iyi yerlerde görmek istiyorlar. Mevcut durumumuzun çok daha üstünde anmak istiyor. Biz bunu her alanda başarmak zorundayız. Eğitimde, sporda, sağlıkta yani birçok alanda adımızdan söz ettirmek zorundayız. Her geçen gün çıtayı bir üst noktaya koymak zorundayız. Defalarca konuştuğumuz üzere Afyonkarahisar öyle bir ilki; Cenab-ı Allah tarafından birçok lütufla süslenmiş. Yer altında mermeri ve termali, sağlık turizmi Türkiye de yapılacaksa bunu en iyi yapabilecek il Afyonkarahisar’dır. Çünkü Cenab-ı Allah bize bir termal vermiş ki dünya da örneği yoktur.”
“AFYON OTELLERİNİN ÜZERİNE YOK”
Afyonkarahisarlı iş insanlarının çok güzel oteller yaptıklarının altını çizen Vali Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağ olsunlar arkadaşlarımız o kadar güzel oteller yapmışlar ki açık söylüyorum; Türkiye’de birçok hatırı sayılır ilden çok daha güzeller. Spor turizmi için Belediyemiz ve Milletvekillerimiz öyle bir alan yapmışlar ki içerisinde 16 tane futbol sahası, yüzme havuzu var. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek bildğim kadarıyla şimdi bir tane daha yüzme havuzu yapıyor. Tüm alanların böylesine iç içe olduğu yerler bırakın Türkiye’yi Avrupa’da bile yoktur. Artık bize büyük düşünmekten başka bir şey kalmıyor. Bizden önce kazmayı ilk vurup bu otelleri yapanlar büyük düşünmüşler. İyi ki büyük düşünmüşler.”
“DR. ARABACI CANLA BAŞLA AFYON’U
TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYOR”
Vali Gökmen Çiçek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün biz termal turizmde çok fazla kişiyi istihdam eden, gururla 32 bin yatak kapasitemiz var diyebilen, her gittiğimiz yerde bununla anılan müthiş birşeyle karşı karşıyayız. Anladığım kadarıyla büyük düşünme sırası artık bizdedir. Sağlık turizmi anlamında bizdedir. Sağlık turizmi öyle bir alan ki dünya için 500 milyar dolarlık demek. Bu pazarın içerisinde Türkiye’nin payı çok düşük. Şunu biliyorum; Azerbaycan, Irak ve Almanya’dan sağlık turizmi için ülkemizi çok fazla tercih edenler vardır. Ülkenin sağlık potansiyelinin pandemi sürecinde ne kadar büyüdüğünü gördük. Afyonkarahisarımızın bu manada çok büyük imkanlara sahip olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle çalıştaya katılan Özel PARKHAYAT Sağlık Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Enis Arabacı’ya çok teşekkür ediyorum. O elinden geldiğince ili temsil etmek için gerçekten canla başla çalışıyor. İnşallah güzel bir tesiste yapacak. Bildiğim kadarıyla İkbal Şirketinin sağlık turizmi ile ilgili henüz kamuoyu ile paylaşmadığı bir çalışması var. Sağlık turizmini nasıl canlandıracağımızı oturup hep birlikte konuşmalıyız. Bu sağlık turizminden inşallah birlikte çabalayarak daha fazla pay almamız lazımdır. Çünkü bizim çok iyi bir potansiyelimiz vardır. Ben Afyon otellerini gördükten sonra artık başka bir yerde kalamam. İlimize her gelen otellerimizin hizmet kalitesini anlatıyor. Sağlık turizminde Dr. M. Enis Arabacı’nın yatırımından büyük heyecan duyuyoruz. ATSO Başkanlığımız, Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Milletvekillerimiz hep beraber efsane ve devasa bir projeyle uğraşıyoruz. ATSO, Valilik ve Belediye’nin ortak olacağı milletvekillerimizin çok sıkı takibinde olan Sağlık Endüstri Bölgesi projemiz belli bir noktaya geldik. Buna tekrar hız veriyoruz. Sağlık Endüstri Bölgesi ile Türkiye’de ki ender illerden birisi olacağız inşallah. Çalışmalarımız hayırlı olur inşallah.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti