Afyon'da Engelli Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı!
Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde geçtiğimiz Mart ayında arkadaşının 14 yaşındaki zihinsel engelli torununa sarkıntılık suretiyle istismar ettiği sırada suçüstü videoları çekilen sanığın yargılaması Afyonkarahisar 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 3'üncü duruşmada tamamlandı.
Gazeteniz Kocatepe‘nin sütunlarına taşıdığı davanın ilk duruşması 29 Haziran 2026 tarihinde, 2’inci duruşma ise 7 Temmuz 2026 tarihinde Afyonkarahisar 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.
İlk duruşmada sanık A.İ.A.’nın ifadesi alınırken iğrenç olayı video çekimli somut delille ortaya çıkaran eski komşu ve eşi mağdur çocuğun dedesi ve babaannesi tanık olarak dinlenmişlerdi.
Üzerine atılı suçlamayı iddia ile ilgili video kayıtlarına rağmen üç duruşma boyunca reddeden ve tutuklu yargılanan sanık A.İ.A. karar duruşmasında da arkadaşının 14 yaşındaki engelli torununu sarkıntılık etmek suretiyle istismar etmediğini söyledi.
Karar öncesi son sözü savunmasını yapan sanık A.İ.A. şunları söyledi:
“O çocuk benim torunum yerimdedir. Hem o hem de diğer çocuklar beni dedeleri gibi bilir ve severler. O benim torunum, evladım yerindedir. Nasıl böyle bir şey yapabilirim ki? Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle reddediyor, beratımı ve tahliyemi talep ediyorum. Mahkeme aksi kanaatte olursa lehime hükümlerinin uygulamasını talep ediyorum.”
Sanık A.İ.A., karar öncesi sorulan son sözünde “Suçsuzum.” dedi.
Afyonkarahisar 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti oybirliği ile sanığın üzerine atılı “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma” suçundan 6 yıl 18 ay, “Cinsel İstismar” suçundan ise 9 yıl mahkumiyetine hükmetti. Sanık hakkında 62. madde (iyi hal) uygulanmazken, sanığın tutukluluk hali hükmen devam ediyor.
Bakmadan Geçme