Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon en büyük ikmal merkezi olacak”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Afyon en büyük ikmal merkezi olacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisarlı sanayici ve işadamlarına çağrıda bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarlı sanayicilerin her alanda harekete geçmesini istedi. Eroğlu, “Özdilek kavşağına gelmiş, işadamı tesis kurmuş. Biz Afyonkarahisar’dan o kadar araç geçtiğini ondan öğrenmişiz. Teknolojik seracılığı da başka bir işadamından öğrendik. Biz diyoruz ki sanayicilerimize, başka şeyleri başkasından öğrenmeden adım atın, biz de bu memleketin hizmetkârı olarak sizin önünü açacağız, merak etmeyin. Siz asfaltlarda giderken biz çorak topraklarda yürümeye devam ederiz, hizmetkâr olarak yola devam ederiz” dedi.
MÜHİMMAT DEPO İÇİN TOKİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR
5 Eylül 2012’de patlama meydana gelen Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki Mühimmat Deposu’nun başka bir yere taşınması ile ilgili soruyu yanıtlayan Eroğlu, Toplu Konut İdaresi ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Eroğlu, “Mühimmat Deposu için Genelkurmay Başkanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız, ‘TOKİ marifetiyle gerekli tesisler kurulursa, biz burayı başka yere taşırız’ diye söz verdi. Silahlı Kuvvetlerimiz buna hazır. Ben bu durumu Sayın Başbakanımıza arz ettim. TOKİ ile görüşülüyor şu anda. Herhangi bir problem yok. Daha hassas davranılıyor. Bunları başka yere taşımak uygun olabilir. Zaman içinde olacaktır, görüşmelerimiz devam ediyor. Ben de takip ediyorum” dedi.
İKMAL MERKEZİ
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar’ın ikmal alanında merkez olacağına işaret eden Eroğlu, “Genelkurmay Başkanlığımıza, Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza, emekli olan hemşehrimiz Hayri Kıvrıkoğlu’na da teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’deki en büyük ikmal merkezi olacak. Bu karar alındı. Hatta buradaki birlik albaylıktan, generalliğe yükseltildi. Burası, büyük tedarik merkezi. Afyonkarahisar’ın bütün yolların, hatta hızlı trenlerin kavşak noktası olması kente bir üstünlük sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Yeşilay ise, verdiği desteklerden dolayı Bakan Eroğlu’na teşekkür etti. (Kocatepe)

Yangınla mücadele için
300 milyon lira harcanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yangınla mücadele konusunda ilerleme kaydettiklerini söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi. Eroğlu, “Bu sabah saat 9’a kadar 2 bin 274 adet yangın çıkmış.Bu sene sıcaklıklar çok fazla. Geçen yıla göre 1 ila 1 buçuk derece sıcaklık daha fazla. Yanan alanlarda çok büyük bir artış yok. 8 bin 592 hektar alan yandı. Ortalama Türkiye’de yılda 10 hektar civarında yangın görüyoruz. Geçmişte yanan alanların miktarı çok fazlaydı. Biz çok iyi bir teknoloji kurmak suretiyle yangınlara müdahale ediyoruz. Yangın başına 35 dönüm bir alan yanıyor. Bunların ekonomik olarak kaybı var. Bununla ilgili yıl sonunda bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.
GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT VAR
Türkiye’nin yangınla mücadelede ileri bir seviyeye geldiğini aktaran Eroğlu, orman yangınlarına kısa zamanda müdahale etmek için önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Eroğlu, “Biz, yangınla mücadele için yılda en az 300-400 milyon liralık bir masraf yapıyoruz. Yangın araçları, uçaklar, arasözler, personel, helikopter, malzemelerin yıllık harcaması 300-400 milyon liraya çıkıyor. Yanan ağaçları ağaçlandırıyoruz. Antalya Kemer’de diktiğimiz bir fidan şimdi neredeyse bir büyük ağaç olmuş. Diğer ülkelere göre yanan alanlar bizde çok düşük. Bizde ortalama binde 4, diğer ülkelerde yanan alanlar yüzde 3-4 dolaylarında. Teşkilatımız çok kuvvetli. Mesela Antalya’da muazzam bir yangınla mücadele eğitim merkezi kurduk” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti