Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, F Klavye ile Guinnes’e girebilir

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon, F Klavye ile Guinnes'e girebilir

Afyonkarahisar F Klavye Platformu, AKÜ Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde toplantı yaptı. Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, Afyonkarahisar’ın F Klavye ile Guinness Dünya Rekorları’na girebileceğini söyledi

Afyonkarahisar’da F Klavye kullanımının artmasını sağlamak ve F Klavye’deki başarılara dikkat çekmek amacıyla kurulan Afyonkarahisar F Klavye Platformu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, “Guinnes Rekorlar Kitabı’na birkaç şekilde girebilecek durumdayız. Bunlardan birincisi katılım yönüyle, diğeri eğitim yönüyle. En moderm bilimsel klavye F Klavye’dir. F Klavye ile İngilizce ve İtalyancayı rahat biçimde yazıyorsunuz. Bunun yaygınlaştırılması lâzım. 2015-2016 öğretim yılında her okuldan en az 15-20 kişinin eğitim almasını, bu 15-20 kişinin de Mart-Nisan ayında yapılacak Dünya Bilgisayar-İnternet Şampiyonası’na aynı anda katılması mümkündür. Rekor iştirak olmuş olacak” dedi.
AFYON İLKLERİ YAŞIYOR
Köse, F Klavye’nin Afyonkarahisarlı İhsan Yener tarafından icat edildiğini, Dünya Şampiyonları’nın da Afyonkarahisar’dan çıktığını hatırlattı. Köse, şöyle konuştu:
“F Klavye konusunda şehrimiz ilkleri yaşıyor. İntersteno Uluslararası Bilgi-İşlem Federasyonu Türkiye Yönetim Kurulu Onursal Başkanı İhsan Yener, Afyonkarahisarlı. Ben de Afyonkarahisarlıyım. Hüseyin Özçelik hocamızın yetiştirdiği öğrenciler de Afyonlu. Hocamızın yetiştirdiği öğrenciler, 2015 yılı Dünya İnternet Şampiyonası’nda 8 kategoride 12 madalya kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Hal böyle olunca Afyonkarahisar F Klavye Platformu kuralım dedik. Afyon’daki bütün kesimlerin A’dan Z’ye 10 parmak F kLavye öğretilmesini sağlayalım dedik.”
>> Murat ARISOY’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti