Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Garnizon Komutanı kimdir?

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner kimdir?

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon

2023 yılı Yüksek Askeri Şura kararları ile Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral Numan Yöner Afyonkarahisar’da görev yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

30 Ağustos 2021 yılında Kurmay Albay rütbesinden Tuğgeneral rütbesine terfi eden ve Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü Yardımcılığı görevini yürüten Numan Yöner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazetedeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı General Atamalar kapsamında, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı olarak atandı.

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Türk milletinin mazisinin şan ve şeref dolu olduğunu kaydederek, “Türk milleti Büyük Taarruz ile Anadolu’yu düşman çizmesinden temizlemiş, Milletimiz 15 Temmuz menfur darbe girişiminde destansı direnişi ile yeniden tarih yazıp, güney bölgemizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe Harekatları ile parçalamış ve büyük bir insani felaketin yaşanmasını engellemiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taaruz’un 101’nci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar Kocatepe’de gerçekleştirilen törene katılıp, şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Yılmaz, Büyük Taarruz’un 101’nc yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere dün geldiği Afyonkarahisar’daki programına devam etti. Yılmaz, sabah saatlerinde taarruzun başladığı Kocatepe’de yapılan törene katıldı. Yılmaz, burada önce İzmir’e bisikletleri ile Zafer Turu gerçekleştiren sporcuları uğurladı. Yılmaz’ın Türk bayrağını öptükten sonra sporculara teslim etmesi ile etkinlik başladı. Yılmaz ardından Kocatepe’deki Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende daha sonra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner bir konuşma yaptı.

 

“Türk milleti Büyük Taarruz ile Anadolu’yu düşman çizmesinden temizledi”

 

Tuğgeneral Yöner Konuşmasında Türk milletinin tarihinin şan ve şeref dolu olduğunu belirterek, geçmişte olduğu gibi yakın dönemde de milletin büyük kahramanlıklar gösterdiğine işaret etti. Tuğgeneral Yöner, “Büyük Türk milleti Metehan’dan, Alparslan’a, Fatih’ten, Atatürk’e kadar bağrından bir çok devlet adamı ve cihangir çıkarmıştır. Şan ve şeref dolu mazisinde Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açmış, İstanbul’u fetih ederek yeni bir çağ başlatmıştır. Son iki asırda yaşadığı toprak kayıplarına ‘dur’ diyen Türk milleti Büyük Taarruz ile Anadolu’yu düşman çizmesinden temizleyip Kıbrıs Barış Harekatı ile büyük bir soykırıma engel olmuş ve adaya barış getirmiştir. Milletimiz 15 Temmuz menfur darbe girişiminde destansı direnişi ile yeniden tarih yazıp, Güney bölgemizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe Harekatları ile parlamış, aynı zamanda bölgede huzur ve istikrarı sağlayarak büyük bir insani felaketin yaşanmasını engellemiştir” dedi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti