Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon kahvaltısı 38°30° Çiftliği’nden – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
Afyon kahvaltısı 38°30° Çiftliği’nden

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nce Afyonkarahisar’da düzenlenen “Anadolu Buluşmaları” toplantısına katılan gazeteciler ve iletişim uzmanları ile Borusan Holding’e ait Sinanpaşa-Tazlar’daki çiftlikte bir araya geldi.
Borusan Holdign’in merhum kurucusu Asım Kocabıyık’ın memleketi olan Sinanpaşa-Tazlar’a vefa borcunu yerine getirebilmek amacıyla kurduğu ve ismini bulunduğu coğrafyanın koordinatlarından alan 38°30° isimli çiftlik önemli konuklarını ağırladı.
2 bin dönümlük arazi üzerinde kurulu bulunan ve Borusan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın kişisel girişimi olan 38° 30° Çiftliği, Borusan Grubu’nun Kurucusu Asım Kocabıyık’ın dünyaya geldiği ve küçük yaşlarında yaşadığı Afyonkarahisar’a bağlı Tazlar Köyü’nde bulunuyor… Kocabıyık ailesi yıllardır Tazlar Köyü’nde, merhum Asım Kocabıyık’ın TEMA Vakfı ile gerçekleştirdiği kırsal kalkınma projesi gibi birçok sosyal kalkınma projesine önderlik etmişti. 10 yılda tamamlanan proje ile erozyon tehlikesiyle başa çıkılmış ve zirai üretim %50 oranında arttırılmıştı.
38° 30° Çiftliği bünyesinde yer alan Sanat Vadisi ise 38° 30° Çiftliği’nin aynı zamanda, çok büyük bir açık hava sanat vadisi olarak Afyon ve çevresine değer katması da hedefliyor. Tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların büyük boyutlu sanat eserlerine yer verilecek 38° 30° Sanat Vadisi’nde sergilenecek eserler peyzaja dahil edilerek veya bir çardak içerisinde sergilenmek üzere stratejik olarak konumlandırılacak.
Borusan Holding’in çiftliğini, çiftlik ürünlerini ve sanat vadisini gezerek beğenilerini dile getiren iletişim dünyasının önde gelen isimleri, Afyonkarahisar’da böylesi bir yatırımı görmekten duydukları memnuniyeti de ifade ettiler.
 >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti