Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Ne Zaman Karahisar Oldu

Afyon’un ismini Afyonkarahisar oluşu ne zaman gerçekleşti

Afyon'un ismini Afyonkarahisar oluşu
Afyonkarahisar ve çevresi Selçuklu’lardan itibaren Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar yüzyıllarca Afyonkarahisar adıyla bilinirken anlaşılamayan bir şekilde ilin ismi “Afyon”a dönüşmüştür.
1950’li yılların sonundan itibaren muhtemelen yazım ve söylemde uzun gelmesi nedeniyle ilin ismi kısaltılmış ve Karahisar kısmı, kullanılmamaya başlamıştır.
Bununla kalınmamış bu kısalış ve isim değişikliği 1957-58 yıllarından sonra değişik tarihlerde şehre ait yeni ilçe kurulması kararlarıyla başlayan ve sair ilgili konularda çıkartılan, çeşitli yasalarda da, sadece “Afyon” olarak kullanılmaya başlanmıştır.
22.10.2002 tarihinde Afyonkarahisar’ın yerel gazetelerinde topluma yönelik ilanlarla, toplantı ve bildirilerle kültürüne sahip çıkma adına bir kampanya başlatılmış, bu kampanya; birçok karşı çıkmaya rağmen sonuca ulaşmıştır.
6 Ocak 2005 tarihinde dönemin siyasi irade temsilcilerinin de gayretleriyle, Afyonkarahisar ilimiz 5285 sayılı yasayla şehir bu defa kanunla asıl kimliği olan Afyonkarahisar’a yeniden kavuşmuştur.
Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti