Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon ve Giresun Belediyeleri kardeş oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Giresun Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında Afyonkarahisar Belediyesi ile kardeş olma kararı aldığını söyledi. Afyonkarahisar Belediye Meclisi de dün akşamki Ekim ayı toplantısında Giresun Belediyesi ile Kardeş Belediye olma kararı aldı

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı dün akşam tamamlandı. Toplantı bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle devam etti.
ÖĞRENCİLERE AYDA 100 LİRALIK YARDIM
Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde ikamet eden öğrencilere 2019-2020 eğitim öğretim yılında verilecek eğitim yardımının miktarı ve süresi belirlendi. 2019 Aralık ayından 2020 yılının Mayıs ayına kadar 6 ay süre ile ilk, orta, lise öğrencilerine aylık 100 TL eğitim yardımını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ ONANDI
Çakır Mahallesi 167 ada, 1 parsel ve 1757 parselin bulunduğu alanlarda imar plan değişikliği yapılması talebini değerlendiren Bayındırlık ve İmar Komisyonunun üniversiteye dâhil edilen otopark alanlarının kullanım amacı dışında kullanılmamak kaydıyla imar plan değişikliğini onaylayan komisyon raporu kabul edildi. Akçin (Yenice) Mahallesi 330 ada, 4 parselin bulunduğu alanda yer alan Özel Fuar Hastanesinin olduğu noktada imar plan değişikliği talebini inceleyen komisyonun vatandaş ihtiyacının daha iyi karşılanması için sözkonusu parselde yapı yaklaşma mesafesiyle imar plan değişikliğini onaylayan raporu oybirliği ile kabul edildi.
SAĞLIK TESİS ALANI TALEPLERİ İNCELENECEK
Ataköy Mahallesi 2004 ada, 14 parselin Kültürel Tesis Alanından Sağlık Tesis Alanına dönüştürülmesi talebi Belediye teknik elemanlarının yapacağı inceleme sonrası tekrar değerlendirilecek. Sahipata (Hoca Ahmet Yesevi) Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Hazineye ait 1502 ada, 1 parselin Sağlık Tesis Alanına dönüştürülmesi talebini komisyon tekrar inceleyecek. Aynı şekilde Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi’nde imar plan değişikliğiyle Sağlık Tesis Alanına dönüştürülmesi talebi komisyon tarafından incelenecek.
TEKNİK ELEMANLAR ALANLARI DEĞERLENDİRECEK
Akçin Mahallesinde 308 ada, 12 nolu parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması TEİAŞ’ın uygun görüşleri alınıp park alanının kentsel konut alanına dönüştürülüp eşdeğer alanın da park şeklinde ayrılması kaydıyla talep edilen imar plan değişikliğini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. İnaz (Demirçevre) Mahallesinde 436 ada, 1 numaralı parselin olduğu bölge de imar plan değişikliği yapılması teklifi Belediye teknik elemanlarınca incelendikten sonra değerlendirilmesine karar verildi. Kanlıca (Deper) Mahallesi 1862 ada, 4 parselin olduğu bölgede imar plan değişikliği talebini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNDEKİ TADİLAT KABUL EDİLDİ
Yatsı ezanı arasından sonra devam eden toplantıda il merkezi mücavir alanı sınırlarında kalan 380 KW Konya Kuzey-Ilgın Tes- Afyon 2 enerji hattı koruma kuşağının imar planlarına işlenmesi teklifini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Sahipata (Hoca Ahmet Yesevi) Mahallesi 55 ada, 167 numaralı parselin bulunduğu konut alanının alt yapı çalışmaları doğrultusunda revize edilme ihtiyacı kamu yararı düşünülerek uygun gören rapor kabul edildi. Çakır Mahallesinde yakın zamanda AKÜ’den ayrılan AFSÜ’nün üniversite yerleşkesinde yeni bir yapılanmaya gidilmesi nedeniyle imar plan tadilatı uygun görüldü.

ON TRAFO İMAR PLANINA İŞLENECEK
AKÜ Ahmet Karahisari Kampüsü İslami İlimler Fakültesine ek bina yapılabilmesi için talep edilen imar plan değişikliğinin kamu yararına olduğu ama fakülte alanında 1,2. ve 3. derece arkeolojik sit olması nedenli Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü yazısında konunun ilgili yasa çerçevesinde değerlendirileceği kararı bulunuyor. Komisyon gereken sürecin tamamlanmasını uygun gördü. Bu doğrultuda fakülte meclis kararı çerçevesinde Koruma Kurulu ile birlikte çalışacak. Kocatepe, Gazi, Nazmi Saatçi Mahallerinde 10 adet trafonun imar planlarına işlenmesine karar verildi. Merkeze bağlı Karaaslan köyü 2692 numaralı parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması talep ediliyor. Sanayi alanında kalan bu yerin resmi kurum alanı olarak planlanmasına karar verildi.
ATATÜRK YOL KOŞUSUNUN 19. YAPILACAK
Her yıl Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılarak gelenekselleşen 10 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen bu yılda 19. yapılacak olan Atatürk Yol Koşusunun yapılmasına karar verildi. Yarışma sonucu dereceye girenlere verilecek ödül toplamı 11 bin 150 TL olarak belirlendi. Yarışma ise toplam 10 kategoride yapılacak.
AFYONKARAHİSAR GİRESUN BELEDİYELERİ KARDEŞ BELEDİYE OLDU
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Giresun Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında Afyonkarahisar Belediyesi ile Kardeş Belediye olma kararı aldığını belirtti. Zeybek, “Zafer Haftası törenleri için İscehisar ilçemizdeki Giresunlular Şehitliğinde düzenlenen törene gelen Giresun Heyeti Afyonkarahisar’la olan bağları nedeniyle Eylül ayındaki meclis toplantısında Kardeş Belediye olma kararı alacaklarını aynı kararı bizim de almamızı istediler.” dedi.
Karar oybirliğiyle kabul edildi. 10-13 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin düzenlenmesi, konaklama ve diğer giderlerin karşılanması için protokol yapılması ve imza için İl Kültür Müdürlüğü ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi.
VAKIFBANK’IN İMKÂNLARI DAHA CAZİP
Yüntaş A.Ş.’nin Halk Bankasında bulunan nakit ve DBS limitinin sıfırlanarak, teminat mektubu limitinin 5 milyon TL olması ve Vakıfbank Şubesinde nakit ve gayri nakit teminat mektubu DBS olmak üzere 11 milyon TL olarak toplam 16 milyon TL borçlanması teklifi görüşüldü. Konu hakkında Yüntaş A.Ş. Genel Müdürü Selim Arıcı ile Genel Müdür Yardımcısı Arif Birsen meclis üyelerini bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmede Vakıfbank’ın düşük faizle doğrudan borçlandırma imkânı sağladığı, her iki bankanın da Belediye tarafından kullanılabileceği ancak Vakıfbank’ın Halkbank v.d bankalara göre daha cazip imkânlar sunduğu belirtildi. Yüntaş A.Ş.’nin teminat mektubunun Halkbankası’nda duracağı öğrenildi. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, diğer bankalardan da teklif alınmasının daha yararlı bir yaklaşım olacağı eleştirisinde bulundu. Çelikbaş meclis üyelerinin oylama öncesi konu hakkında detaylı bilgilendirilmesi gerektiğini de vurguladı.
KİRACILARA AKILLI SAYAÇ UYGULAMASI GÜNDEMDE
Belediye sınırlarındaki kiracılık aboneliklerinde akıllı su sayacı kullanılmasını zorunlu hale getirecek teklif mecliste kabul edildi. Bu doğrultuda ön ödemeli su sayacı fiyatı KDV dâhil 350 TL olarak belirlendi. Afyonkarahisar Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan mahallenin eski statüsü olan köye dönüşmesi yönünde Danıştay’dan karar çıkıncaya kadar Belediye hizmetlerinin aksatılmamasına karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un 8-12 Ekim tarihlerinde 5 gün süre ile Belçika’ya görevli gitmeleri oybirliği ile kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti