Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’a hizmet etmek ibadettir” – Kocatepe Gazetesi

Kurban Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar
“Afyon’a hizmet etmek ibadettir”

Kurban Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde, Taş Medrese’de resmî bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ile çok sayıda davetli katıldı.
“HİZMET ETMEYE DEVAM”
Resmî bayramlaşma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyon Afyon olalı bizim dönemimiz kadar yatırım görmedi. Afyonkarahisar, hastaneleri, yolları, barajları göletler, sulama tesisleri, köprüler vb. daha birçok yatırımdan nasibini almıştır, almaya da devam edecektir. Sadece Afyon’a 1200’den fazla köprü inşa ettik. 52 baraj ve gölet inşa ettik. Bir elin parmakları kadar gölet yoktu. Yollar desen Afyon kaymağı gibi… Hızlı tren geliyor. Sağlık, spor ve termal Turizmde Afyonkarahisar bizim dönemimizde çağ atladı ve merkez haline geldi. Yeterli görmüyoruz. Daha yapılacak daha çok iş var. Afyonkarahisar’ın ekmeğini yedik, suyunu içtik bizim üzerimizde hakkı var. Afyonkarahisar’a hizmet etmek bir ibadettir. Ben bu anlayıştayım. Hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Sadece Afyonumuza değil, sadece ülkemize değil, gönül coğrafyamıza hizmet etmek bizim için bir şereftir, mutluluktur. Bu vesileyle Mübarek Kurban bayramınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ
Türkiye’nin huzur adası olmakla birlikte etrafımızın ateş çemberi olduğuna dikkat çeken Eroğlu; “Bunda özellikle İslam coğrafyasından bizleri atmak isteyen bazı devletlerin oyunları var. Onların bir hesapları varsa, Allah’ın da bir hesabı var. Allah milletimizin her daim muzaffer edecektir. Ben buna yürekten inanıyorum.. Etrafımızdaki sıkıntıları aşmanın yolu öncelikle birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor. İkincisi ise bu coğrafyada daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyetini güçlendirerek geleceğe hazırlamaktır. Ülkemizde güçlü olmak için bizler bütün kurumlarla birlikte gayret ediyoruz. Türkiye dünyada büyümede ilk üçe giriyor. İhracımız artıyor, yatırımlar doludizgin devam ediyor. Sadece ben Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak şu ana kadar içerisinde 154 ilçe, 64 ilde en az bir defa program yaptım. Buralarda 729 temel atma 402 açılış, 1132 tesisi bu sene aziz Milletimize kazandırmışız. Bakanlar çalışıyor. Merak edilmesin ancak daha çok çalışmamız gerekir. Milletimizin her bir ferdinin üzerindeki mesuliyet, Kanuni Sultan Süleyman zamanındaki fertlerin mesuliyetinden çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin önünü kesmek için büyük oyunlar, planlar oynanıyor. Bütün bu alçak girişimlere rağmen milletimiz ayakta olacaktır. Kimse endişe etmesin ülkemizin geleceği parlak bu millet 21’inci asra mührünü vuracaktır” diye konuştu.
BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuşmasına herkesin Kurban Bayramını tebrik ederek başladı.  Nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni eden Vali Tutulmaz; “Kurban Bayramı gerek ülkemizde gerekse şehrimizde güzel bir ortamda geçiyor. Ancak ülkemizin bu güzelliği içerisinde diğer toplumların aynı güzelliği yaşayamadığını görüyoruz. Bu durumu da İslamiyet’in ruhunu, özünü tam kavrayamamış, anlayamamış olmanın sonucu olarak görüyorum. Çünkü İslamiyet kardeşlik, barış  huzur paylaşma diyor. Ne kadar güzellik varsa İslamiyet’in özünde bu var. Ancak İslam toplumlarına baktığımızda maalesef bunun özünün yeterince kavranılamadığını, bunun sonucu olarak ta savaşların, sıkıntıların, terörün daha fazla ön planda olduğunu görüyoruz. Tabii bu Müslümanların önemli oranda suçu olmakla birlikte Müslümanlar üzerinde diğer toplumların güçlü devletlerin özellikle oynadığı oyunların da bir sonucu olduğunu görüyoruz. Bize düşen bu oyunlara gelmemiz, daha duyarlı olmamız ülkelerimizin ve milletimizin geleceği için daha duyarlı davranmamızdır” ifadelerini kullandı.
MİLLETİMİZ HASSASİYET GÖSTERİYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar’ın Kurban Bayramını kutladı. Bayramların İslam dünyası için çok önemli günler olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Kurban Bayramları diğer kutsal bayramlardan çok daha farklı olarak bizleri önemli bir iklime götürüyor. Bizler biliyoruz ki; ne kestiğimiz kurbanların etleri ne de kanları Allah’a ulaşmıyor. Allah’a ulaşan ihlâs, samimiyet ve takvadır. Bence en önemli konu da Müslüman Türk insanının hem kendi ülkesinde, hemde İslam Âlemi’nde Ramazan Bayramı ve özellikle Kurban Bayramı’nda gösterdiği yardımlaşma hassasiyeti. Türkiye’de Kızılay, TİKA, Diyanet Vakfımız ve diğer STK’larımız sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında nerede ihtiyaç varsa insanlar beslenme ile ilgili sorun yaşıyorlarsa bizim arkadaşlarımız oradalar. Bizler körfez ülkeleri kadar belki zengin değiliz ama onların on katı, yüz katı daha gönlümüz zengin. Çünkü bizim tarihimiz zengin, kültürümüz zengin ve bizim dünyaya böylesine örnek olma, liderlik etme gibi bir hassasiyetimiz var.  Bu vesile ile hem ülkemizdeki hemde dünyanın dört bir yanında kurban kesip dağıtan, bu güzel faaliyette emeği geçen katkı veren yurttaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Allah nice bayramlara birlik içerisinde bütünlük içerisinde kardeşlik içerisinde ulaştırmayı nasip etsin” diye konuştu.
HUZUREVİ SAKİNLERİ
UNUTULMADI
Genel bayramlaşma sonrası ilk ziyaret Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapıldı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, mübarek bayram günü sevincini paylaşmaktan duyulan memnuniyeti ifade etti. Sezer, devlet adına kimsesizlerin kimsesi olma gayretinde bulunduklarını, bu noktada kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm dezavantajlı kesimler adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere bayram ziyaretine katılan askeri ve mülki erkâna teşekkür etti. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bayramlaşma sonrası ziyarette bulunduklarını belirten Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, ilk ziyareti büyüklere yaptıklarını kaydetti. Yaşlıları ve büyükleri her zaman ziyaret etmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Tutulmaz, “Devletimiz tüm imkanlarını sizlerle paylaşıyor. Bayramlaşma vesilesiyle Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekillerimiz, il protokolümüzün üyeleriyle birlikte değerli büyüklerimizi birlikte ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. Allah nice bayramlara sağlıkla, huzurla ulaşmayı nasip etsin. Bayramınız mübarek olsun” diye konuştu.
“SİZLERİN DUASI BİZİM
İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Huzurevi’ndeki bayram ziyaretinin son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, konuşmasına başlamadan önce Huzurevi sakinlerinden bir kişi Huzurevine doktor verilmesini talep etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tüm Huzurevi sakinlerinin bayramını kutladı. Yaşlıların, büyüklerin yaptıkları duanın kendileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Eroğlu şöyle konuştu: “Sizlerin duası bizler için çok önemli. Devletimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi sosyal devlet olmasıdır. Garip grubeya, düşkünlere yardım etmek devletimizin asli vazifesidir. Bizde hükümet olarak bunun şuurundayız. Her bayram sizleri ziyaret ediyoruz. Sizlerin duasını almak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Şunu da ifade etmek isterim; Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere çok büyük önem veriyor. Sizler için ayrılan bütçe şu anda 35 misli arttı. Sizlere şu anda 35 milyar lira yardım yapılıyor. Ama sizlere ne yapılsa yeridir, hakkıdır, ne yapsak azdır.” >> HABER: Burcu AYDIN-Murat ARISOY

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti