Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da güzel ekip konsensüsü sağladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'da güzel ekip konsensüsü sağladı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bütçe çalışmalarını tamamlayan İGM üyelerine öğle yemeği verdi. Yemek sonrası konuşan Balkanlıoğlu, hizmet üretiminde araç, gereç, para ve personelin emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak, emanetin yerinde kullanılmasında hassasiyetin süreklilik oluşturmasını istedi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar açısından güzel bir ekiple konsensüsün sağlanmasının sevindirici olduğunu vurguladı

İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisi (İGM) üyelerinin 2012 yılı mali bütçe çalışmalarını tamamlaması akabinde her yıl geleneksel olarak İl Valisi tarafından verilen yemek dün Marble Çakmak Otel’de Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından verildi.
Sel: Müjdeli haberler bekliyoruz
Öğle yemeğinin ardından konuşan İGM Başkanı Salih Sel, her yıl mutat hale geldiğini belirttiği bütçe görüşmeleri ardından İl Valisi tarafından verilen yemeğin dün verildiğini kaydetti. Bütçe görüşmeleri bitiminde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yurt dışında olması nedeniyle geleneksel yemeğin dün verilebildiğini belirten Sel; “Sayın Valimizin vermiş olduğu yemekle bir araya geldik. 2011 Yılını tamamladık, 2012 yılında da çok daha hayırlı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bütçemizi bilindiği üzere iyi bir yere getirdik. Sayın Valimizin destekleri ile birlikte. İnşalah yeni kaynak arayışları içerisindeyiz. Bazı girişimlerimiz oldu. Bugün yarın müjdeli haberleri bekliyoruz. Oradan haberleri aldığımızda Afyon’a çok büyük yatırımları inşallah hep beraber imza atacağız. Ben bütçe döneminde gösterilen üstün gayretlerden dolayı İGM üyelerine ve daire müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri devamlı destekleyen valimize de çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İGM çalışmaları memnun etti
Vali İrfan Balkanlıoğlu, uzun ve yoğun bütçe maratonundan sonra mutat olarak Türkiye’nin tüm vilayetlerinde İl Genel Meclisi üyelerine bir teşekkür ya da “geçmiş olsun” anlamında bir yemeğin verildiğini ifade etti. Bütçe çalışmalarının olgun bir havada tamamlandığını, bütçenin oy birliği ile kabul edildiğini dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu;
“Bütçenin oy birliği ile çıkması çok güzel bir olay. Demek ki herkes bütçede ayrılan rakamlardan, ayrılan programlardan memnun. Oybirliği ile bütçenin geçmesinden bizde fazlasıyla memnunuz. Biz köyleri geziyoruz. Yavaş yavaş başladık. Bütün köyleri hatta bütün beldeleri Afyon’da ne kadar köy belde varsa gideceğiz Allah izin verirse. Ben çoğuna arada çok gittim. Ama düzenli olarak hepsine gitmeye başladık. Gittiğimiz her yerde köylerde genel bir memnuniyet var. Tabi köylerde çok talep var. İstekler bitmez ihtiyaçlar sınırsızdır diyorlar. Ama kaynaklar imkanlar sınırlı.” diye konuştu.
Köylerde alt yapı hizmetleri tamam
Türkiye’nin kaydettiği gelişme ölçüsünde insanların da bekletilerinin arttığını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, her köyün tereddütsüz asfalt yolu olduğunu ifade etti. Bazı yollarda kullanıma bağlı olarak yer yer bozulmaların olabildiğini ancak yer yer ikinci kat imkanlar ölçüsünde 3. kat asfaltlama çalışmasının kaliteli bir yol yapımı ile ortaya konulacağından söz eden Balkanlıoğlu; “Belki zaman olacak beton asfalt yapılacak. Kanalizasyonlar, çocuk oyun grupları var. Alt yapı çalışmaları bittiğinden tüm köylerimize kaldırım taşları döşenmeye başlamış. Aşağı yukarı kaldırım taşı değmemiş köyümüz kalmamış. Az veya çok. Bazı yerlerin de tamamı yapılmış. Sokak araları da olmak üzere tamamı bitirilmiş. Yani bir aşamaya gelmişiz. Ancak ihtiyaçlar bitmez. Türkiye kalkınıp geliştikçe vatandaşın da buna paralel beklentisi artıyor. Daha önce düşünülebilir miydi Türkiye’nin her tarafını örümcek ağı gibi otobanların saracağı? Yirmi bin kilometreyi bulan bölünmüş yollar yapıldı.” şeklinde konuştu.
Burda ki kaliteli yol Avrupa da yok
Dağların yarılıp tünellerin kazıldığını, Afyonkarahisar için hızlı tren projesinin ihale edilip firmalardan başvuruların alınıp tespitlerin yapıldığını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu:
“Hızlı tren projesi yapılıyor. Ankara’dan İzmir treninin ilk ayağı Afyon’da bitecek. İleride inşallah İstanbul-Antalya projesi yapılacak. Proje çalışmaları devam edi-yor. İzmir-Antalya otobanı yapılacak. Yine Afyon’dan geçiyor. Bu açıdan şanslıyız. Yani bunlar hep bütçe ve imkan meselesi. Demek ki Türkiye artık belli bir noktaya gelmiş. Bu bölünmüş yollarda standartın yükseldiği yerlerden herkes geçiyor. İnanın Avrupa’da böyle yol yok. Ben Avrupa’ya gittim. Böyle kaliteli yol Avrupa’da bile zor bulunur. Bundan dolayı tabi köylümüzünde artık beklentisi yükseldi. Artık sadece bir tek yolun asfalt olması yetmiyor. Komşu köylerle hepsine bağlantı isteniyor. Beş köyle bağlatı varsa hepsinin de asfalt olması bekleniyor. Mümkünse arazi yolu da asfalt olsun. Yaylası varsa yayla yolu isteniyor. Hep talepler devam ediyor. Okul, okullara daha geniş imkanlar. İmamevi, cami herşey talep ediliyor. Ama ana ihtiyaçlar bitmiş.”
Meclis üyeleri denetleyici
Artık şehirde olan her şeyin kırsalda da olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm bunların İGM üyeleri, İl Özel İdaresi çalışanları ve teknik personelinin üstün ve yoğun gayretleriyle olduğuna dikkat çekti. Devletin buralardan kazandığını doğuda ki illere çok miktarda gönderdiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:
“Doğu’da da benzeri çalışmalar var. Ben Bingöl Valiliği görevinden geldim. Ama maalesef orada biraz müteahhitlik ve denetim sistemi zayıf yürüdüğü için kaynakların tamamı doğrudan hizmete gitmiyor. Kaynaklarımızın biraz çar çur olduğunu üzülerek gördüm. Yoğun denetim faaliyetlerinin biraz daha artması lazım. Bu anlamda meclis üyelerimizin önemi fazla. Gittikleri yerlerde Özel İdare yatırımlarına bakarlarsa memnun oluruz. Örneğin şoförlerimiz, araçlarımız neredeler? Tabi bu görevi yapan insanlarla doğrudan muha-tap olup kötü olarak bu yapılmamalı. Eksik, aksak bir şey varsa Genel Sektere, bizlere uyarılarda bulunulmalıdır. Çünkü bize emanet edilen personel, araç, gereç, para bunlar veballi işlerdir. Emaneti yerinde kullanmamız gerekir. Afyon açısından sevindirici olan güzel ekiple konsensüs sağlanmasıdır. Bu da bizler için uyumla çalışmak sevindiricidir.”
Yemeğe; Vali İrfan Balkanlıoğlu, İGM Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İGM üyeleri, İl Özel İdaresi’nin birim müdürleri katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti