Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da iyi bir eğitim kapasitesi var

Kadaifçioğlu İlkokulunda karne dağıtım
Afyon'da iyi bir eğitim kapasitesi var

Kadaifçioğlu İlkokulunda karne dağıtım törenine Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra İl Milli eğitim müdürü Vekili Mevlüt Çınar, Şube Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Sınıflara giren ve öğrencilerle teker teker ilgilenen Vali Hakan Yusuf Güner, ilde tek olan ve 2 yıldır faaliyet gösteren birleştirilmiş özel sınıfı hakkında Okul Müdürü Zafer Karaca’dan bilgiler aldı. Görme engelli öğrencilerin Vali Güner’e olan ilgisi dikkat çekerken, Vali Hakan Yusuf Güner tarafından öğrencilere verilen ve el işi ürünlerle süslenen karneler öğrencileri çok sevindirdi.
Özel sınıftaki karneleri dağıtan Vali Güner, tüm sınıflara girerek öğrencilere hem karnelerini verdi hem de onlarla el çarparak sevinçlerine ortak oldu. Karne dağıtım sırasında açıklamada bulunan ve eğitim kurumlarında fiziki, sosyal ve akademik başarının artırıldığını hatırlatırken; “Okullarımızda, fiziki yapı anlamında, eğitimci anlamında çok büyük bir sıkıntı bulunmamaktadır. İl genelinde son derece iyi bir eğitim öğretim kapasitesine sahibiz. İlimizde eğitimi etkileyecek olumsuz durumlar bulunmuyor. Ancak bizler okul, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile okullarımızda daha iyi bir fiziki durum oluşturulmasını, okul başarılarını yükseltecek metotları, okul müdürleri nezaretinde, öğretmenlerin uygulamasını ve sosyo-kültürel faaliyetlerin daha yoğun hale getirilmesini hassasiyetle takip ediyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışma, iş ve işlemlerinin yakından takipçisiyim. Bu konuda hassasiyet gösteren okul müdürlerimiz bir hayli fazla, buradan bu gün vesilesi ile eğitime katkı ve destekte bulunan herkese ayrıca Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) dediğimiz projemize katkı sağlayan müdürlerimize teşekkür ediyorum. Destek olmayan müdürlerimize de çağrıda bulunuyorum. Fırsat varken, zaman varken bu işin hızını, startını, performansını yükseltelim. El ele, gönül gönüle Afyonkarahisar’ın eğitim başarısını iki, üç basamak hep birlikte yukarıya taşıyalım. Bu gün vesilesi ile öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve okul müdürlerimiz ile okula hizmet eden hizmetli arkadaşlarımıza katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”dedi.
ARA TATİLDE ÖDEV YOK
 Milli Eğitim Bakanlığından gelen genelge ile bu yıl sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceği bilgisi geldiğini hatırlatan Vali Güner; “Çocuklar bu yıl 15 gün tatillerini ödevsiz geçirecekler. Ödevsizlik demek çocuklarımızın kitap okumaması, spor yapmaması anlamına gelmiyor. Tablet bilgisayarlarla ve televizyonlarla da sürekli zaman geçirmesi anlamına da gelmiyor. Umarım aileler kitap okuma, sosyo-kültürel ve spor faaliyetlerine önem verirler. Yani çocuklarımızın deşarj olacakları eğlenceli ve kaliteli zaman geçirecekleri ortamları aileler sunarlar. Bu anamda hayırlı bir tatil diliyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

132 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 132 bin 522 öğrenci birinci dönem karnelerini alarak 15 günlük yarıyıl tatiline girdiler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti