Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da yabancıya satış az – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'da yabancıya satış az

Türkiye genelinde yabancı uyruklulara yapılan mülk satışları açıklandı. Afyonkarahsar’da yabancı tüzel kişilere yapılan satış az ama yabancı gerçek kişilere yapılan satış belli değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın CHP’li Milletvekili A. İhsan Köktürk’ün soru önergesine yanıt ve-rerek Türkiye genelinde yabancılara yapılan mülk satışlarını açıkladı. Afyonkarahisar yabancılara mülk satışı az olan iller arasında yer alıyor.
Yabancı tüzel kişilere
Afyon’dan 9 mülk satıldı
Bakan’ın açıkladığı verilere göre Afyonkarahisar’da yabancı tüzel kişilere (şirket, banka, yabancı temsilcilikler ve 4875 sayılı yasaya tabi olan yabancı sermayeli şirketler) satıldı.
Yapılan mülk satışı miktarı oldukça düşük. Ancak tüzel kişiler haricinde, yabancı gerçek kişilere yapılan mülk satışı miktarı şimdilik bi-linmiyor. 2011 yılının Aralık ayı verilerine göre Afyonkarahisar’da yabancı tüzel kişilere satışı yapılan taşınmaz sayısı 3 ile sınırlı kaldı. Bu üç taşınmazın toplam alanı ise 12 bin 359 metrekare olarak gerçekleşti.
İlimizde yabancı tüzel kişilere satışı yapılan kat mülkiyeti ise 6 ile sınırlı kaldı. Kat mülkiyeti yapılan bu 6 taşınmazın toplam büyüklükleri 178 metrekareye tekabül ediyor. Afyonkarahisar yabancı tüzel kişilere yapılan satış sayısı en düşük olan iller arasında yer aldı.
2007’ye kadar yabancı
gerçek kişilere 121 satış yapılmıştı
Öte yandan Afyonkarahisar’da yabancı gerçek kişilere yapılan mülk satışları ile ilgili 2007 yılı ta-rihli veriler bulunuyor. Bu verilere göre Afyonkarahisar’da yabancı gerçek kişilere toplam 121 mülk satışı yapıldı. 2007 yılına kadar Afyonkarahisar’da yabancı gerçek kişilere toplam büyüklükleri 527 bin 231 metrekare olan toplam 114 mülk satıldı. Aynı dönemde yabancı gerçek kişilere toplam 7 tane de kat mülkiyeti satışı gerçekleştirildi. Bu 7 kat mülkiyetinin toplam büyüklüğü de 556 metrekare ile sınırlı kaldı. Yabancı gerçek kişilere 2011 yılı itibariyle yapılan mülk satışı rakamlarının açıklanması bekleniyor.
Yabancıya satışta
artış var
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye’de 2002 yılında yabancılara toprak satışı 1 milyon 280 bin 615 metrekareyken, bu rakamın 2011 yılında 18 mil-yon 402 bin 131 metrekareye ulaştığını ortaya koydu. Sermayesi kısmen ya da tamamen yabancılara ait olan ancak ticaret siciline kayıtlı olduğu için yabancı sayılmayan şirketlere satış konusunda da rekor kırıldı. Bakan Bayraktar, bu statüdeki 2 bin 567 kişiye toplam 13 bin 391 adet taşınmazın satıldığını açıkladı. Bakanlık yanıtında, bu taşınmazların toplam alanının 30 milyon 186 bin 277 metrekare olduğunu kaydedildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti