Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Caz Festivali 17. Yılında yine sürprizlerle dolu

Afyon’un ve var olduğu
Afyonkarahisar Caz Festivali 17. Yılında yine sürprizlerle dolu

Afyon’un ve var olduğu bölgenin değerlerine sahip çıkarak, gelişimine katkı sağlayan NG Afyon Hotel, Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da destek veriyor. Kültür Bakanlığı ve Afyon Belediyesi’nin de katkıları ile 20-26 Mayıs tarihlerinde, 17’incisi düzenlenen  festivale, yerli ve yabancı 40 sanatçı katılacak.  Çek Cumhuriyeti ve Amerika’da yaşayan sanatçı ve 19 Türk sanatçının yer aldığı festivalde ayrıca; Ali Sönmez, Murat Beşer, Yusuf Taktak, Levent Öget, Harun İzer, Yalvaç Ural gibi  değerli sanatçılar,  Afyonlu çocuklarla okullarında bir araya gelecek. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl okullarda sanatçılarla öğrencilerin bulutuğu sohbet toplantıları düzenlenmeyecek. Afyonkarahisar İl Milli Eğtiim Müdürlüğü’nün okullarda sadece müzik organizasyonlarına izin verdiği öğrenildi. Hüseyin Başkadem’in Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği festivalde; Nadir Ede’nin  fotoğraf sergisi ve Aykut Uslutekin Caz fotoğrafları sergisi de sanatseverlerle buluşacak.
NG Afyon, bu anlamda dopdolu bir programla müzik severleri karşılarken, şehrin kültür-sanat yaşamına da ışık tutacak. Kültürlerarası etkileşime imza atan 17. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali, aynı zamanda bölgenin yurtdışında tanınmasına da katkı sağlıyor.
Başkadem, yine Afyon’da 2-10 Mayıs’da gerçekleşen 16. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ile beraber bu seneye kadar toplam 33 festival ile  6000 konuk sanatçı 380 konser ve 350.000 çocuğa ulaştı.
PROGRAM RAMAZAN NEDENİYLE ÖNE ALINDI
Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali Ramazan nedeniyle öne alınarak, bu yıl ilk kez 20-26 Mayıs tarihlerinde NG Afyon Otel’de yapılacak. On yedinci yılına giren Anadolu’nun bu en uzun soluklu ve sürdürülebilir Festivalinin açılışını Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası yapacak. Orkestraya solist olarak Çek kadın vokaller Mirkave Lucie eşlik edecek. Gecenin sürpriz konuğu ise Afyon’da müzik tarihinin kilometretaşlarından trompet sanatçısı Cem Erkılınçoğlu olacak. Dinleyicileri müzik yolculuğuna çıkaracak olan sanatçıya sanata ve müziğe yaptığı değerli katkılardan ötürü bir de plaket sunulacak.
Festivale her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı müzisyenler katılıyor; Festivalin okul etkinlikleri bölümünde de müzisyenler Afyonkarahisar’ın farklı ilçe ve köy okullarında söyleşi ve konserler gerçekleştirecekler.
 Festivalin serge bölümleri de festival haftası boyunca devam edecek. Konserler için bu yıl seçilen mekan ülkemizde ve bölgede turizme verilen önem çerçevesinde NG Afyon Otel oldu. NG Afyon Otel aynı zamanda Festivalin önemli sponsorlarından.
 Festival klasiği Aykut Uslutekin Caz Fotoğrafları Sergisi yine bir klasik festival mekanı olan Ali Çetinkaya Tren Garı’nda Afyon halkıyla biraraya gelecek. Fotoğraf sanatçısı Nadir Ede’nin çarpıcı “Yüz Yıl Önce, Yüz Yıl Sonra İstanbul” fotoğraf sergisi ise NG Afyon Otel’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
İLK SÜRPRİZ CAZ BRUNCH VE
ARDINDAN KLASİKTEN JAZZ’A…
Festivalin açılışını izleyen sabah NG Afyon Otel’de gerçekleştirilecek Caz Brunch ile sürpriz bir Big Band konseri ile Çek ve Türk sanatçılardan tadına doyulmaz bir Jam Session Afyon’lu sanatseverleri gerçek caz keyfiyle buluşturacak.
Festival aynı gün Klasikten Jazz’a başlığıyla son derece ilginç bir konsere daha ev sahipliği yapacak; önde gelen tambur sanatçılarımızdan Murat Salim Tokaç ve Adana Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şallıel bu fenomen konser için biraraya geliyor.
Pazar günkü bir diğer önemli konser de Türk cazının önde gelen Bas gitarcılarından Raci Pişmişoğlu liderliğindeki R-C-İ Ensemble konseri olacak.
PRAG-AFYON MÜZİK
DOSTLUĞU 12. YILINDA ARTIK MÜZİKAL KARDEŞLİĞE DÖNÜŞÜYOR
Afyon Festivalleri çok değerli bir sanatsal işbirliğine bu yıl on ikinci kez sahne olacak. Prag şehri ve birbirinden değerli Çek müzisyenlerle olan bu sanatsal dostluk dünyada da örneğine sık rastlanmayan bir istikrarla kesintisiz sürüyor. Bu yıl Festivalde çalacak Çek müzisyen ve topluluklar yine türünün en iyisi denilen cinsten olacak; FiJam Jazz Trio, Ivan Audes Trio, Mirka Novak Jazz Quartet ve Lucie Zemanova Soul Band Afyon’lu caz meraklılarına bu yıl da Avrupa cazının en gelişmiş örneklerini sunacaklar.
SON SÜRPRİZ KONSERLE
KAPANIŞ LUXUS’DAN
Bu son derece yaratıcı, eğlenceli ve heyecan verici konserle Festival 26 Mayıs’ta sona erecek; 12. Yılını devirmek üzere olan Luxus enerjisinden hiç bir şey kaybetmedi. Yine müthiş bir repertuarla bu kez ve ilk kez Afyon dinleyicisi için çalacaklar. Repertuar sürprizlerledoluolacak.
FESTİVALİN OLMAZSA OLMAZI
OKUL KONSERLERİ VE SÖYLEŞİLERİ
Çek ve Türk sanatçıların Festivalin çocuklara ve gençlere özel bu bölümüne olan ilgileri ve her zamanki büyük katkıları kesintisiz devam ediyor. Özellikle çocuklara cazı sevdirmeye yönelik okul konserlerine sanatçılar neredeyse tam kadro olarak bu yıl da katılacaklar. Deyim yerindeyse belki de fazla aşina olmadıkları cazı öğrencilerin ayağına kadar getirecekler.
 Festivalin en fazla sevilen olmazsa olmaz bölümlerinden Okul Söyleşileri kısmında ülkemizin kültür ve sanat ortamının yine birbirinden değerli temsilcilerini ağırlama heyecanı devame diyor. Bu yıl söyleşi bölümüne katılacak değerli sanat ve kültür insanları şunlar; Ali Sönmez- sinema ve caz uzmanı, -Harun İzer – festival yönetmeni, Yusuf Taktak -ressam, Levent Öget-fotoğraf sanatçısı, Nadir Ede-fotoğraf sanatçısı, Orhan Şallıel-orkestra şefi, Murat Salih Tokaç- tambur sanatçısı, Yalvaç Ural-yazar/şair, Salih Kalyon-tiyatro sanatçısı ve Murat Beşer-müzik yazarı.
FESTİVALİN ARKASINDAKİ
ÖNEMLİ KURUMLAR
 Bu yıl Festivalin dar boğazını aşmasını ve gerçekleşmesini sağlayan kurumlar üçlü bir sac ayağı oluşturdu: Turizm ve Kültür Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi ve Ng Afyon Hotel her zaman olduğu gibi  Festivalin en önemli hamileri olarak ayakta kalmasına büyük katkı sağladılar.
SON YILLARDA
FESTİVALİN
ARKASINDAKI EN ÖNEMLİ GÜÇLERDEN BİRİ NG AFYON HOTEL
Afyon’un ve bulunduğu bölgenin değerlerine sahip çıkarak, gelişimine katkı sağlayan NG Afyon Hotel, Anadolu’nun en uzun soluklu ve sürdürülebilir caz festivali ünvanına sahip Afyon Caz Festivali’nin son dört yılındaki en büyük destekçisi. NG Afyon, Festivale konaklama sponsoru olarak kucak açarak bu anlamda dopdolu bir programla müzik severleri Afyon adına karşılamış oluyor ve şehrin kültür-sanat yaşamına da uluslararası bir Festivale ev sahipliği yaparak ışık tutuyor.
Festivalin yerli sponsorları da artık klasikleşmiş isimler: Cumhuriyet Sucukları, Nur Lokantası, Genhan, Afyon Mermer ve Özer Band.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti