Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar istişare toplantısında gelenekselleşti – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi
Afyonkarahisar istişare toplantısında gelenekselleşti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven her hafta Salı günü düzenlediği mutat basın toplantısını dün partide gerçekleştirdi. Yurdunuseven gündemi değerlendirdi. Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Gamze Kılıç’da hazır bulundu.
İSTİŞAREYE AFYON EV SAHİBİ
Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı kutlayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunusueven, geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar’ın büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi. Afyonkarahisar’da 5’ncisi düzenlenen 26. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısının ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yurdunuseven, “Toplantıda ki çalışma ve faaliyetlerle ilgili kısaca sizlere bilgi aktarmak istiyorum. Öncelikle Afyonkarahisar’a teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımızı karşıladık. Sayın Başbakanımız milli takımımızın maçı akabinde gece yarısından sonra Afyonkarahisar’a teşrif ettiler, karşıladık. Bilindiği üzere bu toplantılar milletvekillerimizin, bakanlarımızın, Başbakanımızın ve partimizin Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızın bir araya gelip hep birlikte hükümet politikalarının belirlendiği, milletvekillerimizin sorunları direk olarak Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza iletildiği bir istişare toplantısıdır. AK Parti son 6 ay ve bir yıllık dönemde neler yaptı? Önümüzde ki 6 ay ve bir yıl içerisinde nasıl bir planlama yapacağına yönelik bunlarla ilgili çalışmalar yapıldığı bir toplantıdır. Dolayısıyla otelden dışarıya çıkılmamıştır. Sayın Genel Başkanımız çoğunlukla otelde kalarak kendisinin bizzat katıldığı açılış ve kapanış toplantıları olmuştur. Vekillerimizle bire bir görüşmelerimizin olduğunu duyduk. Salonlarda farklı bakanlarımızın milletvekillerimize sunumları oldu. Son olarak Pazar günü de sabah 10.00’dan 15.00’e kadar sorun ve taleplerin görüşüldüğü bir toplantı yapıldı” dedi.
ŞEHİTLER RAHMETLE ANILDI
Hafta sonu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bolvadin ve Sinanpaşa ilçelerine bağlı köylerde ki şehit ailelerine ziyarette bulunduklarını aktaran Yurdunuseven, “Başbakan Yardımcımızla birlikte şehit ailelerimize ziyaretimizde başsağlığı dileklerinde bulunduk. Kendilerine hükümetimizin, devletimizin, milletimizin onlarla birlikte olduklarını söyledik. Düne kadar sadece onların olan evlatlarının bundan böyle bu milletin evlatları olduğunu dile getirdik. Her türlü destek ve yardıma hazır olduğumuzu, bugüne kadar ki şehitlerimiz gibi destek olacağımızı da kendimize bildirdik. Afyonkarahisarımız genelinde tüm şehit aileleri olmak üzere son iki şehidimizin ailelerinin sağduyu ve hoşgörülerine, devlete, millete bağlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hep dediğimiz gibi 1071 yılından bugüne kadar bu bayrak için, bu millet için, bu vatan için, bu ezan için şehit olmuş tüm şehitlerimize Allah’tan tekrar rahmet diliyoruz. Geride kalan gazilerimize, özellikle 15 Temmuz gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
SON GÜN
AÇILIŞLAR YAPILDI
Sektörel sorunlara yönelik bir tesisimize Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ziyarette bulunduğunu belirten Yurdunuseven, “Bir tesiste gerçekleşen toplantıda ATSO ve ATB Başkanları olmak üzere sektör temsilcilerinden de kişilerin bulunduğu bir toplantı gerçekleştirildi. Orada maliye ile ilgili bazı sıkıntıları taraflar dile getirdi. Maliye Bakanımız da onları not aldı. İnşallah çözüm önerilerini yerine getirecektir. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’da et sektörü ile ilgili problemler ve sıkıntılar kendilerine iletildi. Son gün Özdilek kavşağında üç köprü ve tünel açılışı yapıldı. Üç kavşak köprü ve bir tünel açılışını gerçekleştirdik. Bu açılışlara Başbakanımız ile birlikte, Ulaştırma, Sosyal Güvenlik Bakanlarımız katıldılar. Afyonkarahisar için hem reklam anlamında hem de esnafımızın memnuniyeti anlamında hem de gelen tüm misafirlerimizin memnuniyetlerini dile getirdiklerini özellikle zikretmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi artık Afyonkarahisar geleneksel bir istişare toplantı yeri oldu. İnşallah bundan sonra da kendilerini burada ağırlamaktan onur duyacağız” şeklinde konuştu.
TÜRK DEVLETİNİN BÜYÜKLÜĞÜ VE GÜCÜ GÖSTERİLDİ
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük bir devlet olarak İdlip operasyonunu yürüttüğünü söyleyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Şu anda İdlip’te PKK’nın kendine göre yapmaya çalıştığı güvenlik, enerji koridorunu şu anda engellemiş durumdayız. Biz kendi güvenliğimiz sağlamak adına İdlip’te operasyonumuz devam ediyor. İnşallah orada hiçbir şehit ve gazimiz olmadan bir tek askerimizin burnu dahi kanamadan inşallah bu operasyonu tamamlarız. ABD’nin vize yasağı gündemi meşgul ediyor. Devletimizin büyüklüğünü burada da gördük. Dikkat ederseniz bize konulanın karşılığı mütekabiliyet esası gereğince aynı cümlelerle vizenin geçici olarak askıya alındığı bildirilmiştir. Bu da bizim devletimizin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu göstermektedir. Biz başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve tüm milletvekillerimize milletimize ve Afyonkarahisar’a yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ediyoruz”
“BİZDE HİÇBİR SIKINTI YOK”
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun zamandır teşkilatlarda canlanma gerekliliğini dile getirdiğini belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Bugüne kadar zannediyorum 12 tane kadar ilde İl Başkanları değişti. Yeni arkadaşlar geldi. İlçelerde değişiklikler var. Afyonkarahisar’da 18 ilçemizden 7’nin kongresini gerçekleştirdik. Aslında bu haftada kongre olacaktı ama kamp nedeniyle onu erteledik. Bu hafta sonu Bolvadin kongremiz var. Belirlenen takvim üzere tüm kongrelerimizi bitireceğiz. Genel merkezimiz ve Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere genel merkezimizin bize takdir ettiği her görevi yapmaya hazırız. Şu anda biz görevimize devam ediyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Ama genel merkezimiz bize hangi görevi takdir ederse biz o görevde kalmaya devam ederiz.”
“YEREL MEDYA
SORUNUNU İLETECEĞİM”
Kocatepe Gazetesi muhabiri, İbrahim Yurdunuseven’e AK Partinin istişare toplantısında yerel medyanın otel bahçesinde çadır dışına çıkartılmaması ve bunun akreditasyona rağmen yapılması tartışmalarını sordu. Yurdunuseven soruyu şöyle cevaplandırdı: “Biz sizin içeride olmanızı her zaman isteriz arkadaşlar. Çünkü biz sizinle iç içeyiz. Durum bizi, ili ve valiliği aşıyor. Bir ara akredite Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nca yapılırken şimdi Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nca yapılıyor. Yerel basına burada yer verilmiyor. Bunu tekrar dile getirelim. Ama bunu nasıl aşarız bilemiyorum. Bizim dışımızda bir olay. Bu sorun benim sorunum, benim derdim inşallah. İleteceğim”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti