Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Valiliği’nden kapıdan yapılan satışlarla ilgili genelge

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar Valiliği'nden kapıdan yapılan satışlarla ilgili genelge

Afyonkarahisar Valiliği, kapıdan yapılan satış yönteminde, satışı yapanların uyması gereken kurallarla tüketicinin dikkat etmesi gereken hususların yer aldığı bir genelge yayımladı

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun imzasıyla yayımlanan genelgede, şu ifadelere yer verildi:
“Satışı gerçekleştirecek firma, bağlı bulunduğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden 2 yıl geçerliliği olan yetki ve onay belgesi almalı, bu belgenin tarihi satış sözleşmesinde mutlaka yer almalıdır. Satış sözleşmesinde bu onay tarihi yer almayan ya da yetki ve onay belgesi bulunmayan satıcıların satış yapma yetkileri bulunmamaktadır. Kapıdan satışta dikkat edilecek hususlar da tüketici, teslim aldığı tarihten itibaren 7 gün içinde malı kabul etmekte veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetmekte serbesttir. Hizmetlerin satımında ise bu süre, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar.”
Genelgede, gelen satıcıların kimliklerinin ve hangi firma adına satış yaptıklarını ifade eden satış belgesi kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.
Satış sözleşmenin onayının iki yıl geçerli olduğundan onay tarihinin kontrol edilmesi gerektiğini kaydedilen açıklamada, şunları bildirildi: “Satış sözleşmesinin ön sayfasında cayma bildirimi yazısının bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca satıcı veya sağlayıcı sözleşmeyi tüketicinin imzalamasını ve sözleşme tarihiyle sözleşmenin bir nüshasını ‘elden teslim aldım ve 7 gün içinde satıştan vazgeçme hakkımın olduğu konusunda bilgilendirildim’ ibaresini tüketicinin kendi el yazısıyla yazmasını sağlamak zorundadır. Satış sözleşmesinde satış miktarı ve taksit miktarlarının açıkça yer alması gerekmektedir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti