Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da 20 araçlık 3 ayrı zincirleme kazada 2’si ağır 31 yaralı var

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı


Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi kavşağında bu sabah 3 farklı zincirleme kazada 20 araç birbirine girdi, 2’si ağır olmak üzere 31 kişi yaralandı. Kazaya buzlanma ve sis neden oldu.

Afyonkarahisar’da 20 aracın karıştığı, 3 farklı zincirleme kaza meydana geldi. Kazalarda 2’si ağır 31 kişi yaralanırken, yolun yaklaşık 200 metrelik kısmında kazalar yaşandı. Midübüs, yolcu otobüsü ve otomobil ile ticari araçların karıştığı 3 farklı zincirleme trafik kazasında toplamda 31 kişi yaralandı. Kazaların sis ve gizli buzlanmadan kaynaklandığı öğrenildi.
Kazalar, Afyonkarahisar-Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Gazlıgöl kavşağında meydana geldi. Sabah 07.30 civarında yoğun sis ve gizli buzlanma nedeniyle yolun yaklaşık 200 metrelik bölümünde 3 farklı zincirleme kaza yaşandı. Kazalara aralarında midübüs, yolcu otobüsü ve otomobil ile ticari araçların bulunduğu 20 araç karıştı. Kazalardan birinde Yaylabağı Belde Belediyesi’ne ait yolcu taşımacılığı yapan midübüs de devrildi. Kazalarda yaralanan 10 kişiyi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Olay yerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta noktalar oluşturan Jandarma ekipleri tarafından sürücüler durdurularak kaza olduğu ve buzlanma olduğu yönünde uyarıldı.
Kazada yaralanan 31 kişiden 24’ü tedavisi tamamlanarak taburcu edilirken, tedavisi devam eden 7 kişiden 2’sinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.
Kazazedelerden Savaş Demirez, “Yolun gizli buzlanmasından, biraz da sisten dolayı araçlar kayarak birbirlerine çarpmışlar. Zincirleme kaza olmuş. Otobüs frene basmış, frenden dolayı yan yatıyor. Kaldırıma çarpıyor, o yüzden yan devriliyor. Yaralılarda pek bir şey yok, ufak sıyrıklar var. Şuanda 10’u geçkin araba var, 10-15 tane araba var.” dedi.
‘OTOBÜS ÇOK HIZLIYDI VE YERLER ÇOK BUZLU OLDUĞU İÇİN DURAMAYIP BİZE VURDU’
Mehmet Öner, “Önde küçük iki araç birbirine temas etmiş. Biri bariyere vurmuş, biz durduk yanımıza da bir araba durdu ama arkadan gelen otobüs çok hızlıydı ve yerler çok buzlu olduğu için duramayıp bize vurup , 4-5 tane aracın birbirine girmesine neden oldu. Biz de yaralı yoktu fakat, bizim arkamızdan da tekrar kaza devam etti.” ifadelerine yer verdi.
İstanbul’dan Antalya’ya giden yolcu otobüsünde yer alan kazazede Saffet Güngör, “Sabah 8.00’de oldu kaza. biz bir şeyin farkına varamadık otobüsteydik. İndik, 3 tane araba birbirine girmişti. Biz de dördüncüsüydük işte otobüs olarak. 3 tane araba birbirine vurmuştu.” şeklinde konuştu.
‘BİZE BÜYÜK OTOBÜS DE VURDU’
Kazadaki Araçlardan birinde bulunan ve yaralanan Ali İhsan Taşpınar, kaza anını hastanede anlattı. Sabah erken saatte yola çıktıklarını kaydederek, petrolün karşısına geldiklerinde iki kişinin kaza yaptığını dile getirdi. Yavaşladıkları sırada arkalarından otobüsün vurduğunu söyleyen Taşpınar, “Bize büyük otobüste vurdu, bu haldeyiz. Sonra bizim arkamızdan gelen Yaylabağı aracı, o da aynı şekilde dengesini kaybetmiş, bariyere vurmuş, yan yatmış. Kardeşimde o araçtaydı, ayağı filan sıkışmış, onu da çıkarmışlar. Şuan durumumuz ikimizin de iyi.” ifadelerini kullandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti