Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisarspor ligden çekildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisarspor ligden çekildi

Ve beklenen oldu… Afyonkarahisarspor’un 2005 yılında başlayan serüveni sona erdi. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, Federasyon’a bir dilekçe vererek ligden kesin olarak çekildiklerini açıkladı

Afyonkarahisarspor’un yaşam fişi dün itibariyle çekildi. Kulüp, 2005 yılında Şekerspor’un isim değiştirmesiyle ‘Afyonkarahisarspor’ adını alarak 3. Lig’de ve 2. Lig’de uzun süre mücadele etmiş, son olarak geçen yıl sahipsizlik ve maddi sıkıntılar nedeniyle 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşmüştü. Bölgesel Amatör Lig’de ilk yarıda tüm maçlarını kaybeden Şimşek, ligde devreyi son sırada tamamlamıştı. İlk yarıda futbolcularına hiçbir maddi olanak sağlayamayan kulüp, aynı zamanda iaşe ve ısınma sorunlarıyla da mücadele etmişti. İkinci yarıya da başlayıp başlamaması tartışmalarının ardından güç bela yoluna devam eden kulüp, ikinci yarının ilk haftasında oynanması gereken Çine Madranspor maçına da maddi sıkıntıları gerekçe göstererek çıkmamıştı. Bugün gelinen içler acısı noktada Kulüp, Bölgesel Amatör Lig’den çekildi. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, dün bir açıklama yaparak “Federasyona dilekçemizi vererek ligden çekildiğimizi bildirdik” dedi. Böylece Afyonkarahisarspor’un yaklaşık 8 yıllık serüveni de sona ermiş oldu.

Yaşam fişi çekildi…

Afyonkarahisar’ın tek takımı. İlin gururu, taraftarların gözbebeği, MOR-BEYAZ sevda artık öldü. Kulübün yaşam fişi dün itibariyle çekildi. Uzun zamandır ölüm kalım mücadelesi veren kulüpte, tüm olumsuzluklar üst üste eklenince yöneticiler, takımı ligden çekmekten başka çare bulamadı. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, dün konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Sezon başından beri kulübün yaşaması için elimizden geleni yaptık. Çalmadığımız kapı kalmadı. İl yöneticilerine durumu anlattık. Fazla bir borcumuzun olmadığını dile getirdik. Biz kulübün yaşamasını istedik. Mücadelemize hep devam ettik. Kimseden destek gelmediğini kamuoyuyla hep paylaştık. İlk iki kulüp kapandı bir üçüncüsü kapanmasın dedik. Ancak herkes kulübün bu çağrısına kulak bile asmadı. İlk yarıda futbolcularımız, aç-susuz mücadele etti. Ben sadece bir emekliyim. Benim etim ne budum ne. Desteksiz bu işler nasıl idare edilebilirdi? ‘Buyrun gelin alın kulübü’ dedik. Şimdi 700 bin TL kurtarabilir mi takımı? Dün Federasyon’a dilekçe vererek kulübün bu şartlarda lige devam edemeyeceğini ve takımın ligden çekildiğini bildirdik” ifadelerine yer verdi.

GSİM: “Gerekli mevzuatı yerine getirmediniz”

Afyonkarahisarspor’a bir darbe de Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden geldi. 31 Ocak tarihli kulübe gönderilen yazıda, kulüp yöneticilerine, “Kulübün stad konusunda eksiklikleri vardır. Eksiklikler giderilsin” denildi. Zaten beş kuruş parası bulunmayan kulübe böyle bir yazının gönderilmesi ise taraftarların tepkisine neden oldu

Afyonkarahisarspor’un 10 yıllığına kiraladığı stadın eksikliklerinin bulunduğu konusunda Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kulübe gönderilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş imzalı yazıda şu ifadeler yer aldı: “Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğümüze (07/12/2009 Tarihinde Müdürlük ve TOKİ arasında imzalanan protokolle TOKİ’ye geçmiştir) ait olan Afyonkarahisar ili Çetinkaya Mahallesi İlipınar mevkii Atatürk Caddesi’nde kain tapunun 101 pafta 21 ada 3 nolu parselde kayıtlı 77.197 m2 lik taşınmaz alan üzerinde kurulu bulunan Atatürk Stadyumunun kullanım hakkı 5340 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile 3289 sayılı kanuna eklenen Ek 11 Maddesi gereğince 3 olimpik olmak (futbol, basketbol, eskrim, güreş. voleybol, karate) toplam 6 branşta liglere katılacağı ve faaliyet göstereceğini, stadın tüm onarım işleri ile işletme giderlerini (su, elekirik, yakıt) giderlerini karşılayacağını kabul ederek Genel Müdürlüğümüzün 19.08.2006 tarih ve 4450 sayılı izinleri ile 14.07.2006 tarihinde Afyonkarahisar Spor Kulübü ve İl Başkanlığımız arasında 10 yıl süre ile stadyumun kullanım haklarının verildiğine dair sözleşme imzalanmıştır. İl Müdürlüğümüz persone-linden oluşan tespit komisyonu tarafından yapılan inceleme neti-cesinde Afyonkarahisar Kulübü’nün şartlarına uymadığı 31.01.2013 tarihli komisyon tespit raporu ile tespit edilmiştir. Ekte gönderilen rapor doğrultusunda yazının tarafınıza tebliğ edildiği ta-rihten itibaren 30 gün içinde eksikliklerin giderilerek İl Müdürlüğümüze bilgi verilmesi gereğini; Bilgilerinize arz ederim.”
“ŞİMDİ Mİ AKILLARINA GELMİŞ 6 BRANŞTA FAALİYET GÖSTERMEDİĞİMİZ”
Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de kendilerine gönderilen bu yazıya tepki göstererek, “Bizim 6 branşta faaliyet göstermediğimizi herkes biliyor. Bizim ne halde olduğumuzu da biliyorlar. Şimdi mi akıllarına gelmiş 6 branşta faaliyet göstermediğimiz. Biz ne zaman 6 branşta faaliyet göstermişiz. Stadın boşaltılması isteniyor. Amaç bu. Herkes tarafından gözden çıkmış bir kulüp burası” dedi.

“Federasyondaki kapılarda yüzümüze kapandı”

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, Federasyon’dan yol harcırahı ve antrenör giderlerinden yaklaşık 25 bin TL’nin kendilerine verilmesini umut ettiklerini bu nedenle de Federasyon’la da bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Bülbül, bu parayla ligin ikinci yarısına başlamayı düşündüklerini ancak bu paranın da temliklere verildiğini bildirdi. Federasyon’dan da eliboş döndükleri için ligin ikinci yarısına başlayabilmek adına tüm umutlarını kaybettiklerinin altını çizen Bülbül, şöyle konuştu: “Evet tüm umutlarımızı kaybettik. Federasyon’dan da gelmesini umut ettiğimiz 20-25 bin TL’lik paranın da haciz ve temliklere gittiğini öğrendik. Ligin ikinci yarısına bu parayla başlamayı düşünüyorduk. Kimseden de destek gelmeyince bu kararı aldık.” Haberler: R. Hüseyin Biçer

Afyonkarahisar ilini profesyonel liglerde temsil etmiş 3 kulübün armaları.
Birincisi Afyonspor adıyla 1967 kuruldu, 1975 yılında kapandı.
İkincisi Yeni Afyonspor adıyla 1981
yılında kuruldu, 2004 yılında kapandı.
Üçüncüsü ise Afyonkarahisar’ın 3. Lig’de temsil edilmediği ‘kara’ 2005 yılında Şekerspor’un 3. Lig’e yükselmesiyle kurulmuştu. Bu takım da daha dün, Bölgesel Amatör Lig’den çekilerek kapanmanın ilk adımını attı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti