Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’u ilk defa Avrupa Kupaları’nda temsil etmek istiyoruz”

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol
“Afyon’u ilk defa Avrupa Kupaları’nda temsil etmek istiyoruz”

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan, Beldemiz Dergisi’ne verdiği röportajda spora dair konuştu.
ABDULLAH AYDOĞAN
KİMDİR?
19 Eylül 1954 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Sırasıyla Hürriyet İlkokulu, Şemsettin Ortaokulu ve Erkek Sanat Enstitüsünden mezun oldu. Bu arada futbola ilgi duydu ve 1968 yılında Sinanpaşa Spor’da daha sonra Çimento Spor’da oynamaya başladı. 1977-1979 yıllarında askerliğini Sivas ve Erzurum’da yaptı. Askerlik dönüşünde Şekerspor’da 4 yıl top koşturdu. 1984-1990 yılları arasında futbol hakemliği yaptı. 2007 yılına kadar Afyon Şeker Fabrikası’nda işçi olarak çalıştı. AK Parti’nin kuruluşunda ve il yönetiminde bulundu. Daha sonra 2013 yılında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vermiş olduğu görevle Afyonkarahisar’da şu anda faaliyet gösteren Afjet Afyonspor Futbol Kulübü, Belediyespor Basketbol Kulübü ve Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulübü’nü kurdu. Halen Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulüp Başkanlığını yürütüyor.
KULÜP OLARAK HEDEFİNİZ NEDİR?
Kulüp olarak hedefimiz ilk olarak Efeler Ligi’nin değişmez bir parçası olmak. Ayrıca başarı grafiğimizi bütçe disiplinimizi bozmadan ligdeki sıralamamızı yükseltmeyi hedefliyoruz. İnşallah Afyonkarahisarımızı tarihinde ilk defa Avrupa Kupaları’nda temsil etmek istiyoruz.
TÜRKİYE’DE VOLEYBOLUN
GELİŞİMİNİ NASIL BULUYORSUNUZ?
Türkiye’de voleybol son yıllarda hiç olmadığı kadar iyi bir ilerleme süreci içerisinde. Özellikle Federasyon Başkanımız Akif Üstündağ voleybolun içerisinden gelen, yerelde voleybolun zorluklarına bizzat şahit olmuş, sporcu yetiştirilmesi konularında hassasiyeti bulunan bir başkan. Ayrıca mütevazı ve olaylara bizzat kendisi müdahil olmasıyla sorunları anında çözen bir çalışma prensibine sahip. Bu da Türk Voleybolu’nun ilerlemesi ve dünya ligleri arasındaki sıralamasını yukarılara taşıma noktasında büyük bir etken. Ayrıca TRT SPOR’un Efeler Ligi karşılaşmalarını naklen yayınlama sürecini başlatması Ligimizin tanıtılmasında büyük öneme sahip.
VOLEYBOL İÇİN ÖZEL BİR SALON YAPILACAĞI DUYURUSU YAPILMIŞTI. SON DURUM NEDİR?
Voleybol ve basketbol takımlarımız şu anda aynı salonu kullanıyor. Bizim takımlarımızda çalışmalarımız uyum içinde sürüyor, problemimiz yok. Ancak gerek sportif, gerek zemin olarak ve gerekse yayın zamanlarında kurumsallaşmış spor dallarının birbirinin alanında resmi maç yapması ve çalışıyor olması tam kaliteyi yansıtmıyor diyebiliriz. Bunu çok iyi tespit eden Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban voleybolun kendine özel bir salonunun olması gerektiğini söyleyip bunun için bir proje çalışması başlattı. Proje çalışması devam etmekte olup en kısa zamanda voleybol takımımıza özel salonumuzun yapımına başlanacaktır.
UZUN ZAMANDIR KULÜP BAŞKANLIĞI
YAPIYORSUNUZ, BU SÜREÇTE KULÜP
OLARAK HİÇ MADDİ ZORLUK YAŞADINIZ MI?
Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban bu görevi tarafımıza verdiğinde biliyordum ki maddi ve manevi açıdan bizi asla zor durumda bırakmaz. Öyle de oldu. Hiçbir zaman maddi çerçevede bir ödeme sıkıntısı veya transfer bütçesinde maddi imkânsızlıklardan dolayı bir kısıtlama uygulamak zorunda kalmadık. Biz de mütevazı bütçemizin dışına çıkmamaya özen gösterdik. Başkanımızın bu konudaki üstün gayreti ve fedakârlıkları göz önünde bulundurulacak olursa ilimiz iş adamlarının da ilimizi temsil eden takımlara maddi anlamda destek olmaları elzemdir.
BAŞKANIM RÖPORTAJ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Kulüplerimiz Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın Afyon’da sporu ayağa kaldırma projesidir. Bize de kurmak, büyütmek ve üst liglere çıkarmak nasip oldu. Bundan sonrası halkımızın ve özellikle iş adamlarımızın takımlarımızı sahiplenip kazanımların kaybedilmemesi olmalı. Bu vesileyle özellikle kazandığımız Türkiye Şampiyonluklarında deplasman karşılaşmalarına bile gelip bizleri destekleyen cefakar taraftarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a Afyon’da sporu ayağa kaldırdığı için tüm sporseverler ve Afyonkarahisar Halkı adına şükranlarımı sunuyorum.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti